В училище контролни, класни се натрупват, а ОСМОКЛАСНИЦИ искат да празнуват

• 40 686
  • 768
  •   1
Отговори
# 165
  • в очите на дъщеря ми
ДобрЮтро, девойки! Божкеее, жива да не бях, девойката се е записала на олимпиадата по БЕЛ и протестира, че госпожата по англ. език е записала само 5 деца за олимпиадата по езика.... честно още съм така😲....
Иначе, преди НГ прекрасната, довлече поредния вирус, олепиго на мен и баща и и сега двамцата с него берем душа...

# 166
  • Бургас
Честити да са всички именици,които бяха през изминалите дни!

Синковеца,утре ще повтарят теста по немски, някакъв 3 модул,нещо от сорта. Госпожата е стресирана от ниските резултати и им дава втори шанс.
Дано да седне и да се подготви по-хубаво. Довечера ще го изпитвам на думите пак.

# 167
  • София
За много години момичета!
Честито на именници,рожденници и всички които имат повод да почерпят Flowers Hibiscus.
При нас в понеделник ще има родителска среща,хич не ми се ходи като знам колко време ще изгубя в отиване и връщане.
Скрит текст:
Титулярката по англ. език на класа е починала.Много неприятно.Преди това често отсъстваше и я заместваха свободните учители.Работата е като в поговорката:Много баби,хилаво бебе.Уж търсят заместник,но не се знае дали ще успеят.

# 168
Бокси, хич не я навивам, нито пренавивам, тя класната си е свършила работата с първа част, направи така, че да се запишат, най - вече моето диване. Може в него ден, малко да се притесни вътрешно, но това няма да и попречи да се справи. Аз още тогава потърсих инфо, и това което успях да разбера и го казах. Тя каза - ми то не е трудно, а какво ще има или не, си е отделен въпрос. Каквото и да направи, поне ще знае какви са и знанията, точно, тамън ще се разбере в даден момент и дадена ситуация как се справя. 
Ми явно твоето гардже, в такива моменти от притеснение да не сбърка, прави дребни грешки, но важното е, че не се отказва, ходи, пробва, прави и печели.

Пипи, браво на дятето, все така да те радва, и все такива да ти ги носи. Радвай му се. Само не разбирам, защо е класна работа, ако няма да се включва и друга част от изучаваното до момента ( въпросът ми не е лично към теб ), просто си се чудя. При нас по Мат., също н бяха включени всякакъв тип задачи. По БЕЛ си имаше от всичко по малко, но пък имат блок часове, два уч. часа един след друг, нормално да им даде толкоз много въпроси от различен вид. Ако и по Мат. имаха блок часове, може би и там щеше да е така.

Нелс, на патерици, да ти живи и здрави, със здраве да си носят имената. Нооо, следващия път, може да ми пратиш на лични, малко повечко от сладкишчетата, не ми стигнаха.

Мамзелче, бързо да се оправите, не му се давайте на тая мизерна болест. Само да попитам, тя на Оли се е записала по БЕЛ, а по АЕ записана ли е. То явно на децата не им се ходи на Оли по език, чудя се защо ли.

Карзче, явно учителката му е свястна, щом им дава втори шанс, поне не е като нашата по Мат., уж да си ги оправят, а им нащрака в школо оценките, а можеше да им даде наново да го направят. Дано този път да се е справил подобаващо.

Натуся, много тъжно, най - вече ако е била добър преподавател. Явно РС ще е свързана с това. Дано скоро намерят постоянен преподавател, иначе ще изпуснат доста. Не, че после няма да се наввакса, но има деца на които и без това им е трудно.

Аз съм в момента, в режим чакане, нямам търпение да разбера диването какви ги е надробила по БЕЛ в петък. Имало деца които са се опитвали да препишат, даже едната надничала в листа на моята за да препише текста по Лит., моята първо нахвърлила някакви изречения, пък после взела да го преписва на белова. Това девойче решило да се възползва, колко е успяла, само тя си знае. Другата и тя, разлиствала учебника, но какви ги е сътворила, въпрос. Мойто и то, пробвала да погледне от тетрадката докато си късало лист, но нищо не успяла да види, учителката била някъде до тях на близо, и ги наблюдавала. Този път им дала на лист да пишат, не е като тестове и контролни, да им даде онлайн.
Преди малко, как си седях и пишех тук, почна да ми мирише на нещо хубавко, и си викам - ха, някой готви пак нещо вкусно, и в следващия момент се сещам, че майка ми сложи тиквички на фурната, излезна, а аз трябваше да следя фурната, та като ми светна, фукут към кухнята, тамън навреме ги извадих. За едната бройка да ги изтърва.

# 169
  • София
За много години, мили виртуални приятелки! Желая на всички само ЗДРАВЕ! Всичко друго ще си го подредим сами. Много отдавна не съм писала, но последните два месеца от миналата година бяха някакъв кошмар за мен (обикаляне по лекари и рехабилитациии) и точно предпразнично-празнично бях “яко депресе”. Няма да изпадам в подробности.
Цяла сутрин чета миналата и тази тема, за да наваксам, но си признавам, че направо ми заседна буца в гърлото от новините покрай Ра. 😟 Мила Ра, през последната година съм се възхищавала на силата, неизчерпаемата енергия и духа ти! Прегръщам те и скърбя с теб за загубата ви! Дано и сега намериш сили и кураж да продължиш уверено напред с подкрепата и обичта на близките и децата!
Покрай цялата направо гадна минала година, при нас има и добри новини. Бяхме с малкото скиорче на ортопед -спортен травматолог в Австрия и каза, че няма да има нужда от операция на коляното. Е, нещата не са същите, каквито бяха преди травмата, но дано с времето да има още подобрения. Разреши дори да кара ски лека-полека и личицето й грейна. (За сега остава забраната за тичане и скачане).
Иначе в училище си е за ожалване. Прибира се на обяд, хапва почти на крак и засяда на бюрото да учи думи, граматика, а принтерът отново прегрява от допълнителните упражнения. И така до 23:00- 23:30. Не мога да я позная просто. И на фона на цялото учене най-честата оценка е 4, а за 5 правим банкет🙂. В събота беше на олимпиада по немски. От класа й 21 деца взеха участие. Днес пък е класното по немски. Ще видим. Амбицирала се е да го научи този език и аз я насърчавам да не обръща внимание на оценките.😉 Безснежната зима в момента й е добре дошла..Хем да не товари още интензивно крака, хем да се фокусира върху немския. Два пъти в седмицата успява и на фитнес да отиде, за да поддържа форма.
Посрещането на Новата година (4 дни) го изкара без нас за първи път. Наши семейни приятели я взеха с тях в Банско, защото се очертаваше голям купон с много нейни връстници. Беше супер доволна. Батко й пък си беше с нас. 🙂 Странно си размениха местата, но се радвахме защото той скоро може да реши, че сме му скучни вече и да се изнесе:)).
Иначе в училище все още децата й се струват “странни”, не споделят нейните интереси (нямали интереси, освен зубрене:)) и й е трудно да изгради приятелства. Но поддържа постоянна връзка със старите си бойни другари от ските и миналото училище;).

Последна редакция: пн, 09 яну 2023, 13:08 от Skiorche

# 170
  • в очите на дъщеря ми
Тони, тя е искала да се запише и на олимпиада по АЕ, но класната е записала само 5 ма, от това прекрасната е недоволна!
Ски, радвам се, че се разписа, дано всичко да е зад гърба Ви!
Оффф мисля я ra...как се справят и тя и децата...

# 171
  • Сф
Добре завърнала се Скиорче! Много се радвам, че новините за коляното са добри! Най- важно е да са здрави децата!
Тъкмо и моята се върна и каза, че на класното по Бел всичко е 4. Една шестица, две петици и 2 тройки. Но мисля ,че ще им даде шанс да повишат оценките с писане на тези и подобни. Каквото такова. Само здраве да има!

# 172
  • Бургас
Скиорче,липсваше! Радвам се, че е добре девойката!

Нашият днес писал по немски. И по история са правили контролна,и там писал....Да видим накрая оценките!
Господина по история е събрал тетрадките за проверка на плановете. Моя пак му е напомнил,че не разполага с тиймс и съответно,не са му написани плановете,да видим,дали няма да има изненада.

# 173
  • Майничка
Karz, защо не говорите със зам. директор по учебната част за профил в тиймс? Щерката също нямаше, класната беше в болнични и тя отиде да говори директно със заместник-директора. Решиха й проблема до края на учебните часове.

Честито на патерица на имениците и добре завърнала се на Скиорче!

# 174
Не ми се пише, но ви чета.
Тъпо ми е, гадно ми е.... Тая седмица тичах по документи и учреждения. От утре съм на работа.
Училището си върви, чете и пише сама, изобщо не мога да проследя какво точно. При нужда от помощ търси предимно брат си, а по предмети, по които и двамата сме дупка, няма избор и кара сама.

# 175
  • София
Ра, пиши ако можем да помогнем с нещо!

# 176
Честито на всички имали повод за празник тези дни!
Ra,предполагах,че ще четеш,много ми е мъчно за случилото се,ако мога да помогна с нещо-насреща съм!Представям си какво ти е на теб и на децата-гуш!Бъди силна,макар,че няма да е никак лесно.....
Скиорче,радвам се,че се разписа!
При нас нищо ново,нещо съм се сдухала,нямам причина,ама ми е преосмилящо време....

# 177
Скиорче, добре дошла, най - после се появи. Много се радвам за чудесните новини за малкото скиорче. За оценките много не му мисли. Тя ще си я поправи. Все пак език да учиш не е лесно, най - вече когато е за първи път.

Ради, разбираме те какво ти е, нормално е да се чувстваш като празна. Документация, бюрокращина, и туй ще свърши. Важното сега е, децата да са добре, да са до теб и да те подкрепят, както и близките. А ние от тук те подкрепяме и сме с теб. Когато решиш и си готова, пиши, през другото време може да ни хвърляш по едно око, дали сме в тренда.

Мамзелче, ма тя таз женица защо е направила тъй, явно май наистина не я слуша главата на вашата класна. Нашата пет пъти предлагаше най - малко, и се молеше, докато накрая не принуди диването и още две деца да се запишат. За първа година и за първи път и се случва такъв клас. Хем диви и щастливи, хем поспаливи, и за капак, едните са непослушни, а другите свити, средно положение няма. Щях да ти предложа, да предложиш на прекрасната ти, да иде пак да пробва, да и каже да я запише, но пък срока отдавна мина. В петък ако не се лъжа, едното момче от класа, казало на класната да го запише, тя му отговорила, че срока отдавна е минал, и то сега си увисна.

Пюрче, голяма резачка е било при вас по Бел, добре, че поне няма 2 - ки. Дано им даде възможност за повишаване на оценката.

Карзче, споко, колкото и да получи, все ще е хубава оценката, нема съ плашиш, няма да е онуй кърмъзъто. За тиймса, тя Гери, вече е писала, но нека да иска от класната да му даде мейл и парола.

Бобси, я си сипи едно винце или една ракийка, па да видиш как бързо ша съ осафериш. То май напоследък нещо времето много влияе на настроенито на доста хора. Да не е ретроградния меркурий във своята си фаза пак.

При нас пък, положението е пей сърце. Сега като свършиха класните, се поотпусна ептен, та го кара на игри и до късно седене, ляга по никое време, пък после се оплаква, че и се спяло. Вчера по ИТ, учителката и дала да направи нещо, направила задачата, уч - ката погледнала, похвалила я за добре свършената работа, и щяла да и пише 6 - ца, да видим. И по АЕ вчера поредната оценка, миналата седмица правили пис. изпитване. Та се редят по езика тез оценки, а до края на този срок има още много време. Сигурно ще захване четвърта редица, ако продължи така.

# 178
  • Бургас
Амиии,честито да ни е!
От 12-17.01 сме онлайн!
Дано да е само това!

# 179
Амиии,честито да ни е!
От 12-17.01 сме онлайн!
Дано да е само това!
Стига бе, само вашето училище или четеш новина, нищо не намирам за такова нещо...

Общи условия

Активация на акаунт