В училище контролни, класни се натрупват, а ОСМОКЛАСНИЦИ искат да празнуват

• 40 703
  • 768
  •   1
Отговори
# 180
Във класа на набора има много болни деца. Карат грип А тежко с много висока температура.  Честно да си кажа,  аз предпочитам няколко дни онлайн,  отколкото болен.

# 181
  • София
Дано да е за кратко, наистина и да не стане масово. Очевидно в Бургас нещата са сериозни. Поне да бяха пуснали децата в грипна ваканция да се лекуват и оздравяват, вместо да имитират учене.
Момичета, мерси за топлото посрещане! 🤗.
Девойката се отчете с 6 на класното по БЕЛ - писали есе, а темата беше нещо като - “Съдбата или личният избор определят житейския път”…В четвъртък предстои класното по математика. По немски мина - слушане на запис и въпроси към него, четене с разбиране, съчинение и една камара тестови въпроси за лексика и граматика. Simple Smile. Скоро ще започнем и да се караме на немски у дома.😀

# 182
  • Бургас
Нането,за Бургас и областта е.
За сега,уж.

# 183
Големият и малкият са с грип. Кашлица и много висока температура, която се поддържа 2-3 дни каквото и да правя. Набора е на антибиотк. В петък е на контролен преглед. Тази година е постоянно болен и ще искам нещо за имунната система.

Последна редакция: ср, 11 яну 2023, 10:07 от krasi78

# 184
  • Бургас
Ужасно е с тези болести!
Бързо оздравяване на всички!
Да чукна на дърво,здрави сме.

# 185
  • София
Бързо оздравяване на болните!
Да, доста гадно протича този вирус. При младежът кашлицата я влачи почти 2 седмици, постепенно отмина. Правеше често инхалации с лайка и морска сол и отделно му давах сироп Тусавит. Още от началото започнах с Авирон рапид по схемата, давах и вит.В комплект, въпреки това откара 4 дни с много висока температура. Дано това, което   изкара да е въпросният грип, че не ми се минава пак през същото. Странното е, че ние не се разболяхме, а само детето. Той вече 3-та година се разболява седмицата преди Коледа, като по учебник е.
В класа ни май няма много болни. На приятелка пък детето в друго училище половината клас е болен. Явно е шарено положението в София. И аз съм за "грипната ваканция", ако са толкова много болните.

Скиорче, радвам се да те "видя" тук. Беше ни домъчняло за вас! Хубави новини за коляното на малкото скиорче, а за успехите й в училище не сме се съмнявали в нея - браво на детето!

Ра, прегръдки, мила и за теб и децата! Пиши, ако можем да помогнем с нещо.

# 186
  • София
Амиии,честито да ни е!
От 12-17.01 сме онлайн!
Дано да е само това!

На сайта на МОН пише това:
От до 12-ти до 17-ти януари включително учениците в област Бургас излизат в краткосрочна ваканция и няма да се обучават в електронна среда от разстояние. Това съобщи министърът на образованието и науката проф. Сашо Пенов във връзка с епидемичната обстановка и препоръките на Регионалната здравна инспекция.

Според проф. Пенов тези 4 неучебни дни няма да повлияят сериозно върху учебния процес. Ако след това отново има висока заболяемост, ще се обсъди преминаване към обучение в електронна среда. По думите на министър Пенов подобна ще бъде практиката и за останалите области в страната.

# 187
Моя е много щастлив ,че е ваканция Simple Smile А и госпожата по български му казала ,че за срока ще има 6 и кой като него.
На болните желая бързо оздравяване , а на здравите да се пазят.

# 188
Ейййй, момичета, я децата бързо да се оправят, и дано повече не се разболяват. От известно време, все като чуя сутринта Кантарджиев ( тъй ли се изписваше името му, съкия ли беше ), направо ми иде да се скрия в гората при мечките. То не е грип А, то не е грип Б, пък и за Омикрон почна да говори. Ми то с илачите в чантата и като бонбонки да си ги ползваме. И като се поздравяваме, вместо здравей, ще е АБ, вместо здрасти, ще е Пробиотик, и др. такива. Или пък - здравей бацил, здрасти микроб. Хич не е за смях, но пък болестите си станаха целогодишни от няколко години насам.

Днес учителката по ИТ и И., им казала, ако имат нужда от помощ по Мат., да идат при нея, щяла да им обяснява и помага, когато има достатъчно време. За днес още нищо не ми е казала, време не остана, но по - късно ще ми разкаже. Вчера дочула едно от момичетата да се оплаква на дружката си, че за срока по Мат. щяла да има 2 - ка. Чудя си се аз, как тогава е приета в тази паралелка и в това уч - ще. Не, че е единствената, но все пак.Поне диването си държи ритъма на успеха, та много да не я мисля, ако полагаше малко усилия, щеше да е напълно ок, но всички няма как да си приличат, да е здрава, пък другото кот такоа, ама ха. Все ще изкласи.

# 189
Моля, ако някой разполага с примерни тестове за класно по математика, да ми ги прати на ЛС.
Благодаря предварително!

# 190
Странни са тези деца, Тони. Моето от 3 на класното по БЕЛ, сега на контролното по български език 6. Как го прави се чудя...

Vita, изпратих ти нашето.

# 191
Наборката миналата седмица беше с настинка - кашлица и обилна хрема без температура, не беше на училище. Тази седмица тръгна и от днес е с висока температура, явно вече "лепна" вируса. ☹️

# 192
Краси,то класното е друга тежест, контролното уж е по - поносимо. А бе, най - важното е, че е оправил оценката.

Вита, да се оправя бързо детето.Рано си я пуснала на уч - ще, трябваше поне още седмица да я задържиш. Ама и ти зачезна, чудех се още кой ми липсва тук.
То и доста други ги няма. Явно зора като мина, и някои решиха да се изнесат. Важното е да са здрави.
На нас нито един тест, контролно, класно, пис. изпитване, не са ни дали. Всичко е само до децата, подпис,бърз преглед, и връщане. А ние родителите пасти да ядем. Който иска да види, трябва да се замъкне до уч - щето, като първо трябва да се обади на уч - лят. Ми няма да съ помъкна до там, всяка седмица почти всеки ден, за да видя творенията и. То туй туловище, тип бъчва, никак не е лесно да съ търкулне. На отиване ще е лесно, ама връщането си е бая зор. Добре е, че поне скоро няма да има РС, и ми спестяват една разходка.
Днес правили втората част от теста по АЕ, до преди малко ми разказваше какво е станало. Десетина деца, ( като 2 или 3 отсъстват поради разболяване явно), та тези, към 7 - 8 броя, решили да ходят в някво заведение да си похапнат, взели, че закъснели и Г - на им писал отсъствия. Ми те закъснели около 20 - 30 мин. от часа, да бяха около 5 мин. иди доди, ма толкоз много..., няма как да ги изтрие. И други неща ми разказа, но да не въ занимавам и с това. До одеве се кисках с нейните разкази.

# 193
  • София
Отдавна не съм писала.
За много години на всички ви!

Моето дете изкара грип. За щастие го овладяхме бързо, а се очертаваше страшна работа.
Скрит текст:
Миналият четвъртък се прибра със силни болки в гърлото. Буквално за часове нещата ескалираха: първо обилна хрема, после температура, а през нощта повръщане и температура над 39, която не можех да сваля с нищо (то и всяко лекарство биваше повърнато). На сутринта комбинирания тест показа грип А. Така ми е боледувал само преди 12 години със свински грип. Такова чудо не е било - не можеше да отиде до тоалетната, залиташе и се подпираше на стените. Като звъннах на ЛЛ, каза щом имаме тест, веднага да почвам противовирусно и за щерката също профилактично. Облепих го целия в кул пачове. Бебешки супозитории парацетамо и нурофен някак си укротиха температурата и успя да погълне първата доза противовирусно. И от там всичко тръгна на добре, за което много се радвам. В 10:30 дадох първата доза, в 14 вече стабилно смъкна температурата и без лекарства. За събота и неделя се оправи и в понеделник вече си беше на училище.

Предстоят две седмици с контролни и класни (при нас във формат на финални изпити), но като гледам не се е трогнал.

Мисля, че вече се налага да се бръсне поне веднъж седмично, но не ми се ще да ползва самобръсначка заради акнето и сигурно някакъв тример трябва да му взема.

# 194
Олеее, Горгонзолче, добре, че се е оправило бързо детето. Ужасна работа е било, за секунди всичко се обръща на лошо, а хубавото толкоз трудно. Важното е, че сега вече е добре, и че, вие не сте се заразили. А изпитванията не ги мисли, колкото се справи. Най - важното е, да са здрави децата.

Общи условия

Активация на акаунт