В училище контролни, класни се натрупват, а ОСМОКЛАСНИЦИ искат да празнуват

• 40 713
  • 768
  •   1
Отговори
# 195
Привет на всички! Пращам едни закъснели, но от сърце поздрави за новата година. Да е здрава и успешна!
При нас /както сте разбрали от Натуся/ нещата не са никак разови. Основната ни учителка по АЕ почина и сега е една каша от учители. Който е свободен, той преподава. Мислех си, че тази година няма да се занимавам с училище, но май ще има нужда да следя какво се учи. До края на срока ще преподават заместници, но подозирам, че и 2 срок ще е така. Така, че приемам всякакви съвети, материали и т.н. по английски за 8 клас. Всъщност най-голямата беля може да стане от това, че уж това са го учили /преди време да речем в училище или на курс/, но то не е съвсем усвоено или поне не на нужното ниво.

# 196
Тогедър, ако искаш върни се на последната тема, и ако не се лъжа Стон, беше ми пуснала едни линкове, точно по АЕ, покрай тях може да намериш и куп други. Аз също мисля, че пусках, бяха заради НЕ, но има и др. езици в тях. Между другото в сайта на САН ПРО може да изтеглиш безплатно аудиофайловете към учебника.
Дано поне за втори срок намерят учител. Все пак колкото и да учи език, не на всеки му се отдава. Има си деца пък, които, ако не е системно преговаряне, го забпавят. Между другото, като гледам, май най - трудно се намират кадри по АЕ, и читави по Мат. и БЕЛ.

# 197
Gorg0nzola страшничко звучи, добре, че бързо сте го овладели! Имам чувството, че този сезон най-тежко се кара грипа, в сравнение с минали години. Като цяло много болни навсякъде.

together1 като оставим настрана учебния аспект, децата как приемат факта, че учителката им е починала? Моят класен ръководител почина преди много години, когато бяхме 7-ми клас и много тежко го приехме, с тази разлика, че ние бяхме с него от първи клас.

# 198
  • София
А според мен родителите държат на БЕЛ, МАТ и чужд език. И по другите предмети трудно се намират читави.
Нали затова ждрапахме за по-добри училища. Дано сме попаднали в училищата, които учителите предпочитат и дано по-голям процент са добрите. Идеален екип едва ли има някъде.

# 199
Минаха вече всички класни. Последно вчера по математика. Уж всичко си бил решил и задачите били по-лесно от тези, които решаваме вкъщи. Ще видим. Започнаха да се появяват и първите срочни оценки. Не бих казала, че се е преучила. Повече внимание отделя на английския и математиката, останалото минава по тъча. Лошото е, че там е и БЕЛ, ама каквото такова. Няма сила, която да го накара да чете повече там. Каквото запомни в час, това е.

# 200
Набора и другата седмица няма да ходи на училище. При толкова много отсъствия, пиша първия срок бегал. Седмица болен, седмица здрав, няма наваксване... Дано поне ги пуснат в грипна ваканция другата седмица (обл. Ловеч ).

# 201
При нас класното по НЕ още не е минало. Трябваше да е вчера, после стана на 16.01, сега си го отложили за 17.01. А оценките от Мат и БЕЛ още ги няма. А математиката беше още преди Коледа.
Младежа не си дава много зор. Всички олимпиади ги е отсвирил. Защо да ставал толкова рано и да си губи времето в събота. 🤨 И разбира се ми казва вече като са минали. Важното е да са здрави тази седмица да мине класното и на 19.01 ще слагаме и брекети.
Тони знам, за третата сливица какви поразии прави. А моя има и огромни от другите две, наследени от мен. Моите ми ги махнаха на 21 год. Доктора беше в потрес, такова нещо не беше виждал. 😂🫣😱 Ще поизчакам все пак. Той беше и леко хремав сякаш, когато правихме снимка, уж го чаках да се оправи, ама... А сега има да вади поне 2 мъдреца, спешно. 😱🤯 Голямо рязане му се събира. 😭

Скиорче, радвам се да те "видя" пак тук. Мислех си за вас.

# 202
При набора няма внесени срочни оценки,класните минаха,останаха три теста и уж ще ги оформят.Не си дава зор,върти около 5цата,та ще изтърве стипендията.
Сестра му е болна,а от днес и първолачето е с висока темп.,дано се опази и да завърши изпитванията,надявам се да има по-добър имунитет....Иначе се пазари да ходи на кино и боулинг със съученици,заформили са мъжка групичка и общуват задружно.Stuck Out Tongue Winking Eye
Бързо оздравяване на болните!

# 203
Ай всички де що са болни да оздравяват. То сили нема да останат.

Зайче, напълно те разбирам, с грамадни сливици е мноу гадно. На мойто диване като и ги манаха, предварително казах на доктора, че си ги искам. След интервенцията дойде по някое време, попита дали са ни ги дали, казах едно сухо не, и човека отиде лично да ми ги сервира на тепсийка ( в салфетчица ), зръчих ги на баба и, тя да ги сложи в шишенце със спирт, та си ги пазим. В него ден, имаше една възрастна женица, от малцинството, как рече и аз да видя, може ли, скочи от леглото и ги видя. Добре, че беше за кратко, постоянно влизала в болница, вечер късно се прибира, на сутринта се връщала, и тъй докът я изпишат, и след няколко дена пак тей. Никак не е лесно на около 20 или 20 и кусур нататък да ти ги вадят. Колкото по - голям е човек, толкоз по - неприятно е.

Ние ще си чакаме до понеделник, тогава щяла да им ги каже, учителката по БЕЛ. От други три паралелки, имало само една 5 - ца, едвам хваната. Но пък като взе да им казва какви са ги писали, нашите взели да съ хилят кат луди. Ма то и как няма, като някво като писало за Креон, намесило и Херон, а то за втория хич нищо общо няма с първия. На мойта и викам, е как ще го турнат там, то все едно Хитър Петър да го турнат при Бай Ганьо, и др. подобни и казвам, и тя почва да съ хили отново. Естествено Г - жата не споменава от коя буква и кое е детето. Но пък имат едно ( онуй дет ви писах за него зяпането му ), щяло да разучи, поне моеята тъй си мисли. Аз пък няма да се учудя ако разбере. Та сега нашите с нетърпение очакват да си видят резултата, някой изтърсил, че при тях този път щяло да има 6 - ци, аз пък малко се съмнявам. Тъй като никой не е писал по единия въпрос, май и от др. паралелки не са. Там даже и по последната задачка не са писали някои, а тя носи 10 точки при правилно написано и спазеното правило от мин. 6 или 8 бяха до 10 изречения.

Днес цял ден вали тук при нас, а на мен все ми се спи, на таквоз време най - обичам, но после съм кат премазана. Да дойде пролета пък да пекне слънчице, тъй ша му се радвам.

# 204
  • Бургас
Набора е много доволен от грипната ваканция 😒 аз не съм.
Госпожата по немски е писала в школото, да им напомни да учат глаголи и още неща, щели да правят писмено. Ха,познайте моя хубостник, дали е отворил учебник да погледне 🧐 нещо поне 😡
Много се дразня на спокойствието му !

# 205
  • София
И моят осмокласник изкара разболяване, но само една вечер вдигна температура. Доста лошо му беше. Сега вече е добре.
Класното по немски мина. Сега учи по другите предмети, че тази седмица предстоят контролни и оформяне за срока.

# 206
  • Разпиляна във въображението
Дъщеря ми сега се оплака, че всички в класа й били болни. Сега се чудя какво да правя - да се обадя на класната ли, утре да отиде ли на училище?

# 207
  • София
И ние сме в кюпа на болните. Вчера се оплака, че я боли гърло и днес вече е с Т. Не е много висока (37,8), дано да не вдига повече. Запушен нос и главоболие. Надявам се да не го лепнем и ние покрай нея. Започнах да й давам вит. С и Авирон Рапид. За друго не се сещам. Иначе е в настроение. В момента е строила брат си да я изпитва на рекцията на глаголите. Той не го докарва много на произношение и тя, подсмърчайки, умира от смях.
След седмица ще има РД. Чудя се как да организираме празника в това грипозно време. Как си празуват рождените дни вашите тийнове? За сега е помолила да освободим апартамента и да не се прибираме до второ нареждане.😬🤯
Тони, добре ли разбрах, че пазите сливицте на детето в шише със спирт или е било за кратко? 😱 Аз, ако погледна такова нещо, гарантирано няколко дни ще съм на строга диета. Направо ги дай на някой студент по медицина да се образова. Trollface

Последна редакция: нд, 15 яну 2023, 17:36 от Skiorche

# 208
Ааа, Скиорче, хич ги не давам. Те си спят в шишенцето, скрито далеч в тъмнината, скрито в едно ъгълче, дет никой не го вижда. Ша си ги пазя, те да си намерят други. Нашите не си ги давам.

Дано децата да оздравеят бързо. Ние сме големи, все ша съ опрайм някак си.

Аз пък съм в ужас, от класното по БЕЛ, две или три петици, няколко четворки, всичко друго тройки, двойки няма. Диването има тройка, надяваше се поне на петица, ноооо, явно е играла голямата сеч, сбогом стипендия, и през втори срок,  . Уч - ката им казала да си оставят телефоните и мойта не успяла да снима творението си. Не го разбирам туй, защо не им ги връщат, а си ги искат обратно. И заповед знам, че има. Не ми се ще да се заяждам с учителите, те много добре си го знаят туй, но каква е целта на това упражнение не разбирам. Ако искат да си ги имат, спокойно могат да ги снимат или сканират, после да си ги пазят където поискат.
Преди малко ни спряха водата, багера копа нещо под прозорците на кухните, няква авария имало уж. Дано до довечера да свършат. Мразя като няма вода или ток. Добре, че поне има сготвено от вчера, та гладни няма да останат мойте убавици.

# 209
  • при моите любими
Почвам няколко пъти да пиша и все ми се затрива. Дано този да ми се получи.
За много години момичета. Да е здрава и успешна новата година за всички.
Ра моите съболезнования. Много сила на теб и децата.
При детето нещата вървят добре. Учителката по английски си е все така строга и изискваща, за което аз съм щастлива. Случвало се е да преписва домашно по 2-3 пъти, защото учителката не приема, нито едно задраскване или поправка. Но поради тази причина, краснописът и правописът са вече на друго ниво. Изобщо за всяка грешка, дори при обикновен въпрос и грешен отговор се дава задание за проект и увеличаване общата култура на класа. Така са се напънали всички, че са го докарали до почти отличен успех на целия клас.
По БЕЛ нещата седят почти идентично. Много взискателни учители им се паднаха на нашия клас. Имахме родителска, на която учителят директно ни каза, че може да занижи леко оценките за първи срок за да не се отпускат втория и да дадат всичко от себе си.
Моето чака ваканцията с голямо нетърпение, че май им дойде нанагорно.
Очакваха, че като са с английски и всеки си мисли, че много го знае, ще им е лежерно. Но не им е, хич.
Май това е от мен. Болните да оздравяват, а здравите да се пазят.
Хубав ден на всички.

Общи условия

Активация на акаунт