В училище контролни, класни се натрупват, а ОСМОКЛАСНИЦИ искат да празнуват

• 40 717
  • 768
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Честит Рожден Ден, Нинче и от мен! Да си здрава, щастлива и мнооого пътешествия, споделени с любимите ти хора!
Нашият вирус/грип е в разгара си. Температурата в момента е почти 39.0.🤒
Давам всякакви хапове за понижаване, чайове, витамини..Сега ще я изпроводя в банята за един хладък душ. (Дали да не й направя тест за Ковид?)
И на този фон, ученето не спира…🤐 Свила се е с тетрадката на дивана и бърше носа.
В класа й миналата седмица беше пълно със сополиви и кашлящи деца. Всички и здрави и болни са на училище…🙄 Класната не им прави забележка. Очевидно ще гоним груповия имунитет.

# 226
  • София
Нинче,здраве,късмет и реализиране на желанията .Flowers Bouquet

При нас този вирус "лепна" само баткото(за сега).Мина буквално за един ден.Още като се прибра от училището почнах с противовируси,ударни дози вит.Ц и прополис.

Скиорче,погледни гърлото на девойката.Ангината също дава висока температура.Забелязала съм, че уж я смъкнеш с лекарствата и след няколко часа пак се качва.

# 227
Честита да сте, Нина! Здраве, здраве и късмет

# 228
  • София
ЧРД, Нинче, здрава и щастлива, най-хубавите години ти предстоят, баш в новата десетилетка!
Щерката изкара едно две еднодневни боледувания, с много сън се вдига на крака, иначе е доста уморена и спи следобедите напоследък. От време навреме ходи на плуване. Пробва едни танци, не й хареса. В търсене на подходящата активност е, освен плуването, дано има сняг най-сетне да пробва сноуборд. Чете Великият Гетсби в момента, бавничко и съответно ми се струва, че сега като повечето деца е далеч от голямото четене на тая възраст, което ние сме правили навремето, страшно много книги се изгълтваха точно в 8-9 клас. Записа се в библиотеката на Гьоте институт, харесало й,  взе си книжка, списание и пътеводител, ама така си стоят неотворени. Слуша доста музика, в момента Пинк Флойд харесва, което ме радва, че ми бяха и на мен любими. Сдобихме се с две котки, които са също занимавка и домашни духчета, създаващи уют. Обича да си пазарува дрехи втора употреба, даже не иска почти нищо ново, намирала си находки там. Мечтае за пътешествия, то кой не мечтае за това.
Ходи на една две олимпиади, обичайните математика и БЕЛ, много вяли тая година, плюс и по немски. В училище нещата са в обичайно русло, нищо не сме измислили за ваканцията, ама чакам втори срок, че с тоя стрес покрай ранното ставане и обичайно закъсняване сутрин си чакам с нетърпение втората й смяна. Иначе 8 клас си е рахат, като си спомня по това време как се бяхме юрнали по пробни и набирахме скорост в седмокласната сага! Явно на децата в езиковите гимназии обаче си им е по натоварено, като Ви чета.
Разписах се, здраве желая и по ведро настроение в януарските дни!

Последна редакция: вт, 17 яну 2023, 00:55 от bora

# 229
Скиорче, ха дано падне скоро и повече да не се качва живака. Освен хапове и илачи, към тях може да включиш напоени кърпи с оцет, под мишници, глезени, свивки и китки.

Аз пък снощи трябваше да успокоявам момата. Напоследък е станала много чувствителна, като малко го раздаваше перде, сега изведнъж пубертет и ц - ъл, комбинацията я вкарва в ужасни състояния. Някъв пикльо, говорел по неин адрес куп глупости, и на мойта не и издържаха нервичките. Както си се заиграхме, се расърди, отиде в кухнята, след малко и аз, гледам готова да ревне. Казах, че знам защо е в това състояние, тя не ми повярва, но като и казах причината си поговорихме. Обсъдихме, посъветвах я, тя пък през това време се беше наплакала да и олекне, и нещата се оправиха, поне засега. Каза ми как и в класа имало такива дето обиждали другите деца, на нея и това не и харесва, а не знае и как да реагира, да помогне. Май ще се наложи да си поговоря с класната, поне в уч - ще да не се случва. Има четири или шест деца, вкл. и моята, които седят по един на чин от самото начало на уч. година. То така май е по - добре, но ми прави впечатление, че са все като мойта, не особено общителни. Тя явно от край време си го прави с цел да не бъде наранена по някакъв начин. Но пък и живота трябва да я очука и кали, за да знае как да се справи. Отново ще проведем разговор по тези въпроси, но трябва да избера подходящия момент. Трудна битка ще бъде.

# 230
  • Пловдив
Тони, много е неприятно това. На тази възраст момчетата говорят какви ли не глупости и въобще не си дават сметка за последствията. Дано дъщеря ти намери сили да поговори директно очи в очи с това момче. Трябва да се научат да се защитават сами, а не да бягат и да се крият от проблема. Ако не се получи - действай ти.
bora, и моята слуша много музика. Много и непрекъснато в Spotify. Това е нещото, без което не може. Преди слушаше и докато решава задачи, което горе-долу е приемливо. Сега вече и като учи по разказвателните, като пише есета и т.н. Как го прави не ми е ясно.

# 231
Нинка, честит рожден ден! Желая ти здраве, щастие и късмет!

На болните пожелавам бързо оздравяване! Много е коварен този грип. При мен се получиха усложнения и приемах 2 АБ, а младежа все още кашля.

Вчера приключи и последната олимпиада, оценките са почти оформени. Няколко деца следят школо и се конкурират, кой ще изкара по - висока оценка и ще мине напред. За първият срок резултатите са ясни, ще проследя битката (ако има такава) през втория срок.
Започнаха любовните трепети. От всички момичета само 3-4 не участват във вълненията, останалите имали предпочитания към определени момчета. Най - ухажваните момчета са 2-3, а другите се чувстват пренебрегнати. За св. Валентин се очаква да хвърчат валентинки и любовни признания.

# 232
  • Mars Hotel
Ха, явно моето е от тези 3-4, защото нищо такова не съм чула. Joy

# 233
Да, позна, а моят хем е пренебрегнат, хем е клюкарка. Прибира се в 20:00 уморен, мълчи два часа и след 22:00 му идва музата да разказва. По това време обикновено едва си държа очите отворени, а той кипи от ентусиазъм за разказване.

# 234
Ханна, тя изобщо не иска вече да контактува с тях. От мин. година какво и стана, като каза не са моя тип компания, и взе да ги отбягва. Аз пък се зарадвах донякъде, тогава. Ми тва едното казало на нейна съученичка - много ме дразни, не я харесвам, нито пък другите от компанията, била тъпа и тем подобни. Питали я от къде се познават, защото се следват в една от соц. мрежи, тя тогава е казала, че са в един клас. Тъй като диването няма намерение да се вижда с тях, разговора няма да се проведе. Тя не е и от тези дето, като познават някого от скоро, да иде да се прави на устата. Винаги е била от типа - ще си мълча, ще си трая, не ми се разправя с хора които не могат да разберат. Не се е метнала на мен, аз определено щях да тегля една хубава нашенска, право в очи. Нейната съученичка, и тя останала с лошо впечатление от тях. Аз пък от началото още и казах на мойта, какви са им намеренията, да внимава и т.н., радвам се, че и тя е с добър усет. То тез момчета, единственото нещо което ги вълнува ееее, поредната бройка в..., сещаш се кое. Като видят, че парашута няма да се отвори, съответно момичето не им харесва. За мен и нея, колкото са по - далеч, толкоз по - добре. Тези в класа пък, нападат едно друго момче като му казват - джудже, ром ( др. дума на тази, онази с ц..), и др. подобни, то пък им казва да спрат да го обиждат, че не му е приятно, но кой го чува, никой. Макар детето да не е от ромски произход, но пък, че е ниско, ниско е, дори малко по - ниско и от моята, но защо трябва да обиждат. Много се дразня на такива неща. И в стария клас имаха едно такова дете, момиче, най - ниското от всички, но то пък беше устато и се защитаваше, дори и с крушета и ритници. Не се оставяше. Тъй чеее, хич не и трябва да ходи да се разправя, пълен игнор, все едно не ги познава, не ги е виждала, и така. Важното е, че вече и отмина мъката. Един ден, ще си намери подходящите хора, с които да общува.

Еххх, любовни трепети, дано донесат само положителни емоции.
В края на седмицата уч - ката по БЕЛ, ще изпитва няколко деца, диването няма да е от тях. Изпитването ще е за да им оформи оценките за срока. Последната седмица не можело да ги изпитват, така им казала. Затова сега ще бързат до края на тази, да ги изпитват. А школо вчера и днес, само пищи пак. Скоро ще известява и за срочните. Днес пък, питам моята, какво правихте по Музика ( първи час им е ), изпитваха ли ви, а тя неее, нищо не правихме, всички спяхме, а аз, как така спиш и оценка ти пишат, и аз искам тъй, да ходя на училище, да спя, и да ми пишат оценки. Тя пък ми вика, много искаш.

# 235
  • София
Да, позна, а моят хем е пренебрегнат, хем е клюкарка. Прибира се в 20:00 уморен, мълчи два часа и след 22:00 му идва музата да разказва. По това време обикновено едва си държа очите отворени, а той кипи от ентусиазъм за разказване.

Честит Рожден Ден на Нина и от мен!

При нас ситуацията е същата - прибира се на обяд, затваря се в стаята си, уж учи и като стане време за лягане, започва всичко да ми развазва и все закъснява с лягането...Laughing

Иначе само класното по математика остана, вижда му се краят на този срок - хубав или лош....А, ако обявят и грипна ваканция, може съвсем скоро да е.

# 236
Дени, одеве казаха за 4 области които ще са. Показаха и картата в същото време, ми то половината беше в червено. Успех му желая на последното класно.
Нормално е да ви разказват след няколко часа. То първо трябва да се разтоварят от багажа, да си отпочинат, да видят кой, къде, какво, и чак тогава. И моята се прибра одеве, докато и казвах да изчака малко за играта, на мен взе да ми се приспива, та си придремвах. Докато ме чакаше, накрая взе, че тя заспа, като минута преди това, само измърмори, че не спи, не спеше, но пък дремеше, накрая си заспа, кога ще се събуди идея нямам. Важно е да се наспи.

# 237
  • Пловдив
Моята пък започва с разказите по телефона веднага щом слезе на спирката. Този месец е втора смяна и докато се прибира в тъмното от спирката до вкъщи иска да говори с някой. Говори, говори, отключва вкъщи и продължава 😆 и така и докато вечеряме. Чак след това се затваря в стаята си. Това идеално ме устройва. Информирана съм за всичко. Чудя се докога ще е така 😉

# 238
  • Mars Hotel
И моята разказва абсолютно всичко, включително детайли за това, кой шофьор на кой автобус не отворил първата врата и защо. Но понеже знам, че тези откровения няма да продължат вечно, затова си трая, слушам всичко и се опитвам да се скрия от нея като се прозявам. На нейните години не споделях абсолютно нищо с нашите и много ме е страх, че и тя може да спре.

# 239
  • Майничка
Честито на всички празнуващи, рожденици (Нина 💐) и именици (Тони⚘⚘⚘)!
Размина ни се ваканцията (за всеки случай бях подготвила за утре едни писмени и за разпечатване, и на формуляр).😁
Момата чака май само една оценка по музика и (поне) една по френски, за да види дали ще хване стипендия. Много странно пиле е - винаги й се е опъвала уж никаквата английска граматика, а на френската й хваща логиката от раз. Само думите да си учеше...

Общи условия

Активация на акаунт