В училище контролни, класни се натрупват, а ОСМОКЛАСНИЦИ искат да празнуват

• 39 758
  • 768
  •   1
Отговори
# 630
В състезанието по мързел се включвам и с моя тийн. Много е енергоспестяващ. Мисля изповядва теорията на сина на Вампирче. Една задача повече от минимум необходимото няма да реши. Вече се предадох. Справя се за момента.

# 631
Хай ся да не си мерим мързеливите тук, по - добре да организираме среща по средата, ша ги сберем, ша ги примерим, па да видим кой, а а аааа, става ли тъй. Ха на бас кой ша е първенеца. Ей го ся, обели, наряза, и зпържи, около 5 - 6 едрички картофа, за да не си измие посудата, уж и дошло много, ако съм искала да ида да ги доям, демек, ядеш и ми ги измиваш. А тя от масата, право в кревата, буквално. Както съм казвала, спане, ядене, ср@не, тва е, другото е бош лаф.

# 632
  • София
И аз да се включа!
Много е права Кръвопийката, трябват можещи и добри деца на тая държава, да я въздигнат, да я возвисят (а и с въпроса с пенсиите ще помогнат Smirk) А ако успеем да се радваме на децата, които успяват, значи и ние се въздигаме, покрай добрите примери наоколо. Та, нека има повече активни участници в кой е по по най (всеки в нещо е по или пък най-), това дърпа напред всички, ако го приемем не като стрес, дали и ние другите успяваме, а като прогрес и добър пример!
При нас още срокът не е набрал скорост, но както отбелязва Гаргамела, от езиковите догодина ще им се отели вола Laughing Обаче наборката успява да закъснее, даже и за следобедната смяна. Ей, много се мотае и губи всякаква представа за време и колко е необходимо за стигане навреме. Голям минус е липсата на организираност и дисциплина, не знам дали по късно могат да се набавят тези качества:relieved: За стаята и хаоса в нея, не ми се отваря дума! Ето, в това е по и най Laughing
В училище имат разни активности, събираха средства, ходиха на театър, предстои друг. Девойката нещо се е разчела, успя да прочете цяла книга за по малко от месец (чете с доста по бавно темпо, от моите представи за четене на тая въраст) - избра "Да убиеш присмехулник", тръгна й мудно, но после я е грабна и я дочита. Запомням препоръките на Ханна за книга тук, поне две съм си отбелязвала, та й взех Аномалията, но не я е почнала още, да знаеш Ханна , че винаги се радвам да напишеш за някоя книга, подходяща за тийн, а може би и не само за тийн.
Приготвила си е да гледа филма "Стената", нали се запали по Пинк Флойд. Днес с приятелка ходиха на кафе и до археологическия музей. Преди две три седмици гледа "Човек на име Ото", харесал й е, може би книгата би представлявала интерес, шведската. Демек, отдаде се малко на интелектуална дейност, при стабилната лежерност в училище. Иначе БЕЛ-а хич го няма като подготовка и задълбоченост тая година, ще мъчи една олимпиада другата събота, обаче хал хабер си няма какво и откъде да чете нещо допълнително, има ли други ентусиасти, дето ще се пробват на тая олимпиада и до къде са стигнали във Вашите училища по БЕЛ?

Последна редакция: сб, 18 фев 2023, 19:46 от bora

# 633
  • Mars Hotel
Моята също чете "Да убиеш присмехулник" и я хареса много. Сега й търся продължението. Последно "Крадецът на книги" прочете - много се развълнува.

Ра не е писала отдавна. Дано са добре, мисля ги.

# 634
Моят младеж е от енергоспестяващите 🤨😕 Прави и учи само каквото му е дадено от учителите. Само по математика го натискам за някоя задача отгоре. На олимпиади не иска да ходи. За какво ми е, казва, само да се напрягам допълнително. Пък и да ставам рано в събота. Липсва му мотивацията там.
На 14.02 не е подарявал и нищо не е получил. Не му е дошъл реда още.
Ходиха на театър целия клас. Доволен беше. Сложихме брекетите и на долната челюст и тея дни вълненията са около зъбите пак. То цял месец само това. Видимо отслабна детето от неядене. Писна му от супи, смутита и пюрета.
В понеделник имаха контролно по математика. Писал уж, но не решил всичко. В групата на родителите беше драмата, защото част от класа не разбрали за контролната, по-точно кога ще е. Датата цъфна в школо в събота, за понеделник. Но не на всички е изпискало. Сега си мисля, тези деца не си ли говорят, по-точно пишат, нали си имат група. Чакаме сега да видим в какъв цвят ще цъфнем. 😁
За разхвърляните стаи си говорихме и преди. Стаята на младежа е добре, но на девойката (на 6 год).... нямам думи! Няма и наваксване там! Колкото и да подреждам, все е потънала в играчки. А тя е превзела и хола!

# 635
  • София
Зайче, заради долната дъга ли го боли или и с горната трудно свикна. Моят хич не му беше дискомфортно като сложиха горната. После като я смениха с по-дебела измрънка, че усеща напрежение. Сега във вторник ще слагаме долната и да видим. Изминалата седмица пък бяхме на зъболекар. Откриха му кариес горе, но стоматолога за щастие успя да го оправи без да махаме брекетите.

Не смея да попитам какво учи и кога, че ще ме изпепели с поглед. Засега оценките се преглъщат и затова и не отидох на РС, дано не ме изненада. Питам как е по философия, която почнаха да учат от този срок - "Какво очакваш да ти кажа?" Ми очаквам: госпожата е яка, много е готино или госпожата е досадна, много е скучно като минимум. Забели поглед и дотам.  Close

# 636
Ех ако имаше състезание по мързел, Тони, имаше да му дишат праха на моя. Там никой не може го надмина. Според него всяко усилие си заслужава само ако ще ти осигури мързел за в бъдеще.
На състезание по мързел всички ще се борят със зъби и нокти за призовите места, малко ще са изключенията. Един от призьорите ще е големият ми син, защото е способен 1 час да спори за смисъла на Вселената и всичко останало, вместо да седне и да свърши за 10 минути туй дето трябва да го свърши. Наборът и него го мързи и то не малко, но поне не спори и като му дадеш задача за изпълнение я свършва, въпреки нежеланието си. Е, трябва му контрол, че може и да я претупа отгоре-отгоре. Накарах го преди няколко дни да напише на листчета думите от последните уроци, от едната страна на английски, от другата на български. Сложени са в една кутия, тегля листче и му казвам думата на български. Ако я напише правилно на английски, листчето се отстранява, ако сбърка, се връща в кутията. И така докато изпразни кутията. Да видим какъв ще е резултатът на следващото контролно. Ама трябва да му вися на главата. Сам няма да тръгне с тях да се занимава. Казвала съм му сто пъти, че с голо писане на думи, при него не става. Пише механично и нищо не му влиза в главата. Предложила съм няколко различни метода за учене, да пробва и сам да открие кой работи най-добре при него. Ама го мързи. Що да се занимава с думи като може нещо да играе, поне и доста шах играе в последно време. Японските анимета пък са с английски субтитри и тях ги преглъщам.

Последна редакция: сб, 18 фев 2023, 21:38 от ston

# 637
  • в очите на дъщеря ми
Начи разказвала съм Ви, за стаята на  прекрасната, само мисълта, за това как изглежда ми причинява главоболие....ма, таз война съм я загубила .....

# 638
Ехаа, има деца все пак дето четат.
Снощи си говорихме с мойта, точно по тази тема също, за споделянето, ми от нейния клас много - много не споделят, то изобщо дали го правят. Докато тяяя, ако се сети за нещо, което е било макар и преди месец, но тогава не се е сетила да ми кажа, ще го направи сега, пък ако ще и да не е нещо важно или интересно. Ми доста си говорихме снощи, по много въпроси и теми.

Стон, щом гледа нещо което е с АЕ субтитри, не го спирай, така ще научи повече, хем ще си го упражнява, пък знае ли човек, докато ги гледа и чете, може да му помогне и за писането им.

Мамзелче, споко, ша съ опраят нещата. Имай търпение поне още до към 3 - 4 години.

Ааа, нема съ разберем тъй, ша съ сборим, но първото място не си го даваме, ша извадя тежката артилерия, приза и мястото не си ги даваме. Я се наредете на опашката след нас. Глей ги ти, срам нямат, ша ми съ бутат до диването на стълбичката.

# 639
  • София
Все пак мисля, че усещането ни за това какво е разбутана и безобразна стая са субективни и се опасявам, че моят праг на търпимост относно ред и чистота е сред най-високите.
Малко се успокоявам от разказа на един бивш колега (тогава моите деца бяха още бебета), който се оплакваше, че сутиенът на дъщеря му се полюшвал на полилея, но все пак мисля, че беше авторова измислица.

Тони и преди съм казвала. Моята дъщеря и тя всичко си казва. Прибира се и бъра-бъра. Дори преди да се е прибрала, често си споделя по вайбър. Много ми е приятно. Първо ме тревожеше, че може би няма с кого друг. Но ето сега си има приятелки и за тях ми разказва.

# 640
Горгонзолче, радвам се за детето, все тъй да ти споделя. От това по - хубаво няма,  ако ще и някоя глупост, която за нея е важна или интересна, а за теб не е. Така знаем, че ако има нещо и при нужда, винаги ще знаем какво да кажем или направим.

Не ми се подхващаше, но честно казано, след тоя случай дето се разигра, двете стигнахме до извода, че каквото и да става, дали ще я заплашва някой, дали ще я изнудва или нещо такова, за да направи нещо, първата и работа да е, да дойде и да каже.
Толкова версии се исипаха, че не може да бъде, все едно е някакъв сюжет за сапунен сериал.
Та нека си споделят децата с нас, това не означава, че си нямат собствено пространство. Мойто диване примерно, когато не и обърна достатъчно внимание, почва да ми се сърди, упреква ме, че не искам да я ислушам. После почва - ти само се правиш, че ме слушаш, а като те попитам какво казах, ми отговаряш, че не знаеш. А то наистина не знам, защото това което съм чула не съм го запомнила Joy. Налага се на моменти, по няколко пъти да я питам за важни неща, иначе пак ша мъ уппеква. Ми тъй ша е. Къса ми е моята памет, и тя като фитила, дет малко му трябва и всичко изпепелява за секунди.

# 641
  • Пловдив
Gorg0nzola, я кажи как се прави тоя праг на търпимост. Моя е нулев и винаги съм търпяла критика за това. Всъщност на моменти осъзнавам колко трудно се вирее около мен с тази маниакалност по ред и чистота. Миналата седмица мъжът ми лепна бележка на банята "Проверено от ХЕИ". Явно е професионално изкривяване, което пренасям вкъщи и наследство от майка ми. Тя мие прозорци и пере пердета всяка седмица и аз смятах това за норма. Добре че беше свекърва ми ,та ме вкара малко в ред. Скоро научих една гръцка поговорка "Не позволявай на тиганите да блестят повече от теб". Често си я повтарям, защото чисто физически и времево не смогвам. Абе изтрещяла съм ,ама поне осъзнавам ,че не е нормално моето. Ето сега докато пиша два пъти станах-един незатворен шкаф ме дразни, а свещникът е обърнат не както аз го слагам. Като че ли светът ще пропадне...луда работа.

# 642
Рени, патологично - професионално изкривяване, трудна работа. А като се има на предвид и работата каква ти е, трудно ша е, изобщо ако стане нещо минимално. Прежали го.

# 643
  • София
Рени, да не си зодия Дева?ММ при нас е така.Ту вратичкака на някой шкаф не е затворена както трябва,ту кана за водата стои малко накриво или някоя чаша.Но покрай мен започна по-малко да обръща внимание на такива неща.

# 644
Моя мъж и той е дева и не може да търпи такива според мен дреболии. Хубавото е че си ги оправя сам нени тормози. От кадето мине и подрежда и наглася нещо. Набора не се е метална него. Оф да ви се оплача преди месец изкарахме грипа днес набора пак с39 температура. Та утре на док И така. Какво се случва не знам повтаря ли този грип вирус или каквото е там. Бъдете здрави всички

Общи условия

Активация на акаунт