Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Рецепти с кайма

  • 50 301
  • 26
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 1 533
Само да допълня аз как правя заливка за мусака. Понеже не обичам да слагам брашно, си измислих следното:

Разбивам кофичка и половина кисело мляко /за голяяма мусака/ с 3 яйца, една голяма шепа сухо картофено пюре Бела, 100-150гр настърган кашкавал, ръсвам малко шарена сол и чесън на прах, разбърквам добре, заливам мусаката и запичам.

Между другото, не запържвам боб с брашно, а накрая го "уплътнявам" с малко сухо карт. пюре /3-4-5 с. лъжици/ Същото правя и със супите. Така излъгах дечурлигата, те все ме обвиняваха, че много рядък ставал боба и не съм го запържвала като баба им. Така го измислих това с картофеното пюре и доживях да чуя "Най-накрая се научи и ти да го запържваш точно като баба" Wink

# 16
А така - копнах си тия рецепки на tedi_b и petty
Ей, добре че ви има момичета, че и тоя клуб Heart Eyes

# 17
  • Мнения: 4 358
Хонда, само да кажа... ние пробвахме и само сварени макарони, разбъркани със соса. Не съм слагала заливката и не съм пекла във фурната.
Правила съм и със заливка + печене.
И по двата начина става много вкусно. Чесънът прави манджата  чудесна Wink

# 18
  • в Tara
  • Мнения: 3 287
много хубави рецепти Stuck Out Tongue по- късно като имам време ще ви дам моята любима мексиканска манджа -чили с месо.

# 19
  • out of space
  • Мнения: 8 321
Цитат на: jara
много хубави рецепти Stuck Out Tongue по- късно като имам време ще ви дам моята любима мексиканска манджа -чили с месо.


Нямам търпение!!!  Stuck Out Tongue

# 20
  • в Tara
  • Мнения: 3 287
ето Erica Grinning

Чили с месо

 400 г лук се наситнява и запържва с около килограм кайма за около 10 мин.
след това се прибавя малко вода за да се задуши каймата.след около още 10 мин.се слагат по 300 г зрял сварен фасул, червен и замръзена царевица  като всичко това се задушава 15 мин. сваляме чилито от котлона ,тенджерата слагаме под наклон за да се събере излишната мазнина и вода,които се изхвърлят.
прибавят се подправки :люти чушки,черен пипер,кимион,мащерка,къри и лют червен пипер. разбърква се и слагаме обилно доматено пюре или кетчуп .

# 21
Хара, копнах си и твоята рецепта. Ама да питам. Ако сложа нелютив червен пипер и чушки ще стане ли.????! То вярно, че мексиканското е люто ама ние с мъжа ми много не си падаме Embarassed

# 22
  • Мнения: 1 533
Цитат на: Erica
Rus0koska, вчера направих твоите кюфтета по чирпански, станаха страхооооотни!


Erica, колко кюфтета долу-горе излязоха от 300-400гр кайма? Аз мисля да пробвам, но ми се струва, че за моите гладници по към едно кило кайма ще ми трябва Rolling Eyes

# 23
  • out of space
  • Мнения: 8 321
Цитат на: _kalina_k
Цитат на: Erica
Rus0koska, вчера направих твоите кюфтета по чирпански, станаха страхооооотни!


Erica, колко кюфтета долу-горе излязоха от 300-400гр кайма? Аз мисля да пробвам, но ми се струва, че за моите гладници по към едно кило кайма ще ми трябва Rolling Eyes


Ами десетина май  Thinking  Сложи повечко каймица за всеки случай, защото на мен сосчето ми дойде в малко повече от общоприетите стандарти Wink , но аз и без това точно така обичам.  Grinning

# 24
  • Варна
  • Мнения: 4 818
Канелони с кайма обичаме ние, но може да се пълнят с всякакви други джаджи.

А ето така изглеждат моите произведения.
Ето такива купувам, обикновено от Метро, към 2 лв кутийката. Това е вид макарон, голям размер, пълни се с лъжица или дръжката на вилицата с нещо ( в моя любим случай кайма), нареждат се в тава или тенджерка, заливат се с нещо доматено, било то сос, компот, пюре, кетчуп (аз смесвам домат пресен с домашен кетчуп) и се пече или ври под похлупак. Накрая настъргвам обилно кашкавалец и поръсвам босилек.
Но вариации съществуват многобройни. Впрочем на кутията има упътване.
Препоръчвам Ви ги, ако не се опитали!

http://www.cooks.com/rec/search/0,1-0,canelloni,FF.html
http://www.chefkoch.de/rezepte/29821007745843,81/Canelloni.html
http://www.cooking-book.ru/library/povara/vukoev3.shtml
http://bgkulinar.net/id-1705

# 25
  • в Tara
  • Мнения: 3 287
Цитат на: Honda
Хара, копнах си и твоята рецепта. Ама да питам. Ако сложа нелютив червен пипер и чушки ще стане ли.????! То вярно, че мексиканското е люто ама ние с мъжа ми много не си падаме Embarassed

ами да ,що да не стане?важното е да има кайма,фасул и царевица Grinning

# 26
  • сред цветята
  • Мнения: 3 031
Пържен ориz с кайма

150 гр. ориz
0,3 л. вода
150 гр. праz
250 гр. кайма
1/2 с.л. соев сос
олио
сол, черен пипер
2  яйца
2 с.л. мляко
чили на прах

Ориzът се слага в тенджера и се полива с вода, колкото да го покрие. Прибавя се сол и се вари на слаб огън около 15 мин. Праzът се реже на колелцета.
Каймата се смесва с соевия сос.
 Arrow Олиото се zагява във Wok или при лисва на такъв в тиган и се zапържва каймата, подправя се с черния пипер и солта и каймата се сваля от печката.
 Arrow Във тигана се прибавя се 1 с.л. олио и се слага и праzът да се поиzбържи леко. След това той също се вади и се поставя към каймата.
 Arrow Слага се отново 1 с.л. олио и се прибавят раzбърканите с млякото яйца на ниска температура, след това се иzваждат и се прибавят към сместа.
 Arrow Пак се zатопля лъжица олио и на висока температура се zапържва ориzът.
След това към него се прибавят каймата, праzа и яйцата и се zатоплят отново. Подправя се с черния пипер, солта, евент. соев сос и чили на прах.

Общи условия

Активация на акаунт