На море в Гърция 2023

• 80 859
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
Не е точно така с ALL. Не заблуждавайте с общи приказки.Има ранни записвания до 28.02.2023 г.
Ранни записвания за лято на остров Крит,7 нощувки на база All Inclusive в Хотел Porto Plaza 3*...
Ако хората са свикнали с 5* All inclusive на плажа в Турция, никой 3* в Гърция няма да им хареса, особено пък този Porto Plaza, дето е даден като пример. Погледнах го - ами нищо общо няма с това, за което пита Водно Цвете.
По-долнокачествен хотел трудно може да се намери. И то в Херсонисос, най-пиянският курорт на Крит...

# 436
  • София
Херсонисос е най-отвратителното място в Гърция на което съм била.
Абсолютен Слънчак. И плаж няма читав.

# 437
Цените в Гърция за хотелите са неоправдано скъпи, според мен. Освен това- база, обслужване, забавления, храна не могат да се сравняват с тези в турските курорти.

Аз също търся читав хотел, с отлични отзиви, ол инклузив и вечер да има къде да се разходиш и какво да правиш. Била съм в няколко на Халкидики (Помегранате, Потидеа Палас и др.), на Олимпйската ривиера (Медитариън Вилидж), не обичам да повтарям и тази година исках да пробвам различна локация.
Затова, отново бих искала да попитам: има ли някой добър опит от хотел, от който наистина е доволен? Където и да е, може и пак в Халкидики.
Приемам всякакви мнения. Благодаря!

Последна редакция: ср, 22 фев 2023, 08:47 от mimkatabg

# 438
Преди години сме били няколко пъти на HB. Единият хотел, който тогава ни хареса беше в Олимпиаки Акти - Danai Hotel & Spa, а другият е близо до Метаморфоси - Blue Dolphin Hotel. От Mediterranean Village нямам хубави спомени - храната беше ужасна, но това е било 2013 някъде, сега не знам как е. В този район сме били и в Cosmopolitan Hotel & Spa и там помня, че повече ни хареса, но пак казвам отдавна беше.

# 439
Ами Сани все още си е топ. Колкото и вече да не обичам хотелско настаняване в Гърция, Сани, особено в бунгалата, а не в хотела, си е много хубаво. Разбира се на съответната цена. Евтино няма.

И да се сравнява хубав хотел в Гърция с хубав хотел в Турция е малко нон сенс. Турците държат на мащаба, което мен ме плаши и натоварва. Огромни хотели, огромни ресторанти, огромна маса хора. Докато в Гърция топ хотелите са от друг типаж и очевидно за не толкова голяма масовка.

Нов бот ли има в темата? Или тур агент?

Последна редакция: ср, 22 фев 2023, 09:16 от Fancy

# 440
Не е точно така с ALL. Не заблуждавайте с общи приказки.Има ранни записвания до 28.02.2023 г.
Ранни записвания за лято на остров Крит,7 нощувки на база All Inclusive в Хотел Porto Plaza 3*...

Ако хората са свикнали с 5* All inclusive на плажа в Турция, никой 3* в Гърция няма да им хареса, особено пък този Porto Plaza, дето е даден като пример. Погледнах го - ами нищо общо няма с това, за което пита Водно Цвете.

Именно.
Аз търся поне 4*. Или да е нещо прилично.
Предишни години в 3* хотел ни бяха настанили в една стая, чийто прозорец гледаше в бетонната стена на съседната сграда на 3-4 м разстояние. На Тасос пък т.нат 3* хотел нямаше топла вода, а в одеялата намерихме големи шушулки от какавиди. и т.н.
Гледах оферти на Емералд за Санторини - 5 нощувки в 5* хотел - 4 К за двама, само със закуска Satisfied
Е, за тези пари поне вечеря да имаше...
Както и да е, де.

Съвсем не исках да разбунвам духовете, просто исках да се консултирам с вас.
Тази година заради земетресенията в Турция ни хрумна да разнообразим в Гърция (не че там също не е земетръсна зона). Та реших да питам, ако някой е попадал на хубави места с прилични цени.

Благодаря ви все пак!

# 441
  • София
Водно цвете, това е темата, в която се обсъждат почивки All Inclusive и HB в Гърция. Може да попитате в нея -
https://www.bg-mamma.com/?topic=1024434.405

# 442
  • София
За AI не мога да дам насоки, но 2 пъти сме отсядали в Despotiko Apartment Hotel & Suites - HB до Торони (през Рейма на ранни записвания).
Аз не държа на изхранване, но сме се съобразявали с част от компанията. За семейства с малки деца е чудесно, има и нови Еко бунгала на по-високи цени, но и базовите студиа са ок.
Beach Bar Ethnik беше любимото ни място за посрещане на залези.

# 443
Благодаря ви!

# 444
Здравейте, някой може ли да препоръча сладкарница в или в близост до Торони, откъдето да може да е вземе прилична торта за повод?

# 445
В Торони няма сладкарница. Може да продават някакви готови в кутия в супермаркета евентуално, но едва ли са много тържествени. По-богат избор ще намерите в Неос Мармарас, Никити, Сикия, където има сладкарници със собствено производство.

# 446
За AI не мога да дам насоки, но 2 пъти сме отсядали в Despotiko Apartment Hotel & Suites - HB до Торони (през Рейма на ранни записвания).
Аз не държа на изхранване, но сме се съобразявали с част от компанията. За семейства с малки деца е чудесно, има и нови Еко бунгала на по-високи цени, но и базовите студиа са ок.

Благодаря, интересно изглежда мястото!
А къде се хранихте?
Има ли къде да се разходите вечер?

# 447
  • Sofia
Здравейте, някой може ли да препоръча сладкарница в или в близост до Торони, откъдето да може да е вземе прилична торта за повод?

Мисля, че тази е доста вървежна – редихме се сто ча̀са на опашка. Simple Smile Но не е много близо до Торони...

# 448
В Торони няма сладкарница. Може да продават някакви готови в кутия в супермаркета евентуално, но едва ли са много тържествени. По-богат избор ще намерите в Неос Мармарас, Никити, Сикия, където има сладкарници със собствено производство.

Заслужава си да се посети Sokoland Toroni

Цитат
στελιος μπλοσκας=
Πρωινο μπουγατσα κ σφολιατες, καφε, ψωμι κεικ,γλυκα,παστες,σιροπιαστα,παγωτινια και παγωτα,κουλουρακια,κρεπα,βαφλα, λουκουμαδες της γιαγιας,ντονατς, κριτσινια,ζελεδακια,λουκούμια,κερασματα με σοκολατα,κρυα σαντουιτς,τουρτες γενεθλιων.

Според описанието се предлагат торти, пасти, бугаца, бутерки, сиропирани сладкиши и др. И торти за рожден ден - τουρτες γενεθλιων

Последна редакция: ср, 22 фев 2023, 18:14 от lana26

# 449

Има ли къде да се разходите вечер?
Няма, освен по плажа - до бара и обратно. Тристиника е десет къщи накръст и няма инфраструктура.

И в Шоколанд няма торти за рожден ден. Това е щанд за кафе, бугаца, сладолед и гофрети.

Общи условия

Активация на акаунт