На море в Гърция 2023

• 80 005
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
Синът ми беше на 6 месеца, когато го заведохме за първи път в Гърция, при това на остров с ферибот. Беше доста ревливо и енергично бебе, затова единственото ми притеснение беше дали няма да подлудим другите гости в хотела. Точно обратното стана - по-кротък не го бяхме виждали Simple Smile

Малката беше на 2 месеца на първия си плаж, пак в Гърция.

# 76
  • Once there was a Hushpuppy...
Здравейте!
Искам да ви помоля за мнения за Сивота и околностите, както и за пътуването до там. По магистрала ли е през повечето време, или нещо друго което трябва да се знае.

# 77
  • Sofia
През 2020-та бяхме отседнали в Парга, но на няколко пъти се разходихме и до Сивота. Ами, супер си е мястото – Bella Vraka за мен е един от най-незабравимите плажове, на които съм била. Подходящ е както за малки деца, така и за шнорхелинг / плуване на големи разстояния.
Доколкото помня, да, магистрала е до там.

Bella Vraka:

# 78
  • София
Сивота е едно от местата, на които мъжът ми иска да отидем отново, но аз съм си навила на пръста, че няма да повтаряме дестинация. Simple Smile
Много ни хареса там.
Отседнахме тук : sivota-edem.gr , така че имахме и малък плаж под носа, което не може да се каже за повечето места за настаняване там. Разбира се, с кола може да се отиде на много прекрасни места наоколо.
Може да се вземе лодка и да се обиколят островите пред залива. Много е красиво. Синята лагуна е чудна.
От Сивота тръгва и корабче за Пакси и Антипакси.

Пътува се по магистрала почти до Игуменица и малко преди нея се отклонявате на юг.

Последна редакция: вт, 03 яну 2023, 14:54 от Vivi

# 79
  • София
Да кажа за плажа Бела Врака. И мен много ме беше впечатлил и го препоръчвах наляво и надясно. Joy Тази есен дъщеря ми и приятелят ѝ отидоха и останаха крайно разочаровани. Някой е населил островчето с кози. Първото неприятно нещо е, че козите нямат достъп до питейна вода, изглеждат зле и досаждат на туристите. Две шишета с вода са изпили. Другото е, че навсякъде било в барабонки, включително и в морето и най-вероятно от това е миришело на тиня. В допълнение е имало и много други боклуци на плажа, които никой не е чистил в края на септември. Може би разочаровани от плажа, но не им беше харесало и селото. То наистина е малко и не предлага много забавления... Преди това се чудеха къде да отседнат - в Сивота или Парга. Бяха много щастливи, че избраха Парга, където наистина им хареса и казаха, че ще отидат пак.

Магистралата е до Игуменица. Другата магистрала е от Янина към Патра и е удобна за Парга. Сивота е някъде по средата между Игуменица и Парга. Не съм сигурна откъде е по-добре да се мине, но има и път със завои.

# 80
  • Once there was a Hushpuppy...
Много благодря!
Дадохте ми насока за резервация, която обмислям.

# 81
Привет на всички, имам един въпрос който не е обвързан специално с море в Гърция, а по принцип.
На каква възраст бяха децата/бебета, когато ги заведохте за първи път на море. Зная, че е много индивидуално, но ми се иска да чуя мнения 🤓
За първи път заведохме сина ни на Халкидики, когато беше на 5 месеца през 2015 г.. След това всяка година ходим поне по два пъти, като вече и той е обиколил не малко места - Лефкада, Тасос, Кефалония, Пелион, Евия и т.н. Simple Smile

# 82
  • софия
Бела Врака е интересен за 1, 2 посещения. А за деца с ходенето, мъкненето на разни плажни принадлежности, ако не си с лодка, ежедневно би било голям багер.
Ходихме преди 2 години, но не е от плажовете, които ме впечатлиха.
Сивота е хубаво и позволява избор на плажове и места за посещение.

# 83
Хубаво е да се види Бела Врака като природен феномен, извън сезон най-вече. За плаж е малко надценена.
Но има други хубави плажове между Парга и Сивота - Каравостаси, Арила, Саракинико

# 84
Проверих за фериботи до Сифнос на сайта на общината. Дават четири сайта за проверка на разписанието.
 www.openseas.gr,   www.aktoploika.gr,   www.yen.grwww.gtp.gr.

Произволно проверих за 9 януари 2023 г. От Пирея в 14,55 часа тръгва Dionisios Solomos, кораб на Zante Ferries.
Пътува 5 часа и 30  мин.

# 85
Привет, кои острови са най-добри за деца? Планираме пътуване с близначки на 1.5 г това лято. Идеално погледнато - плитка вода, лесен достъп до плаж, места за разходки.
Гледах Скиатос и Алонисос, но питам, ако някой има свежи идеи и опит.

# 86
  • София
Лимнос.  Бих казала и Тасос, но той е много пренаселен вече.

# 87
Скиатос е идеален. Лимнос също. Корфу южната част, Закинтос, Наксос, Парос, Сифнос, Сирос, Крит, Кос (последните два ги пиша, защото знам, че имате доста директни полети до там). Същото важи и за Скиатос, Корфу и Закинтос, до другите ще ви е по-трудно стигането.

# 88
Парос и Наксос са ни любими. В интерес на истината сме били там много пъти и знам, че са идеални за деца. Но пък и се чудя дали има смисъл само да повтаряме при толкова хубави кътчета.

# 89
Но пък и се чудя дали има смисъл само да повтаряме при толкова хубави кътчета.
Винаги си струва на ново място, особено при такъв нескончаем избор, въпросът е, че две бебета усложняват задачата.

Общи условия

Активация на акаунт