На море в Гърция 2023

• 80 005
  • 740
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Нямам идея какво е било вълнението, когато се връщахме от Наксос. Хората повръщаха, ние ядяхме и пиехме бира. А кучката спа непробудно в чантата ми.

С удоволствие пак ще тръгна.

Днешният залез е за вас

И малко украса

# 61
Честита нова година на всички, благодатна и синя да е!

Пътували сме със Сийджетс от Серифос до Пирея, защото нямаше друг ферибот за коли същия ден. Не се усещаше никакво клатене, но толкова сърдит и изнервен персонал на кораб не бях виждала. Бързи са не само с пътуването, а и с разтоварването и качването на пътници - вкараха наведнъж всички коли в гаража без да ги подредят, а пасажерите буквално ги избутваха навътре. Не знам дали по тази причина бяха нервни, но членовете на екипажа непрекъснато се караха на хората и между тях си. И продаващите в барчето се троскаха на всички, които си купуваха нещо.
Това и мен ме отблъсква. На малките компании с по 1-2 кораба и екипаж тип "семеен" често отношението е по-различно. Но лятото във висок сезон навсякъде може да е доста поизнервено.
Ние само по къси маршрути сме ги ползвали, например Миконос-Сирос, случвало се е да се клати, за час-два се преживява някак. Освен това тях първи ги спират при повечето балове.
Но аз понасям сериозно вълнение само на открито, тези затворените капсули са ми клаустрофобични, вътре ми става лошо. Случвало се е да плаваме и на хайспийдове, които те пускат на открита палуба, но само като намали/спре за междинно пристанище, на скорост не.

# 62
Честита Нова година! Много здраве, щастие и благоденствие за всички!
Много гръцки реализирани и споделени мечти!

# 63
Но аз понасям сериозно вълнение само на открито, тези затворените капсули са ми клаустрофобични, вътре ми става лошо.

Освен това, вътре поддържат много ниска температура и умирам от студ в затворените ферита. И не просто да е студено, а все едно духат отвсякъде климатици на макс. В тези с открита палуба винаги стоим отвън.

Само с Dodecanisos Seways сме се возили на хайспийд, където можехме да излезем на палубата по всяко време, но толкова силно духаше, че беше трудно да се издържи.

Последна редакция: нд, 01 яну 2023, 22:46 от Deviant Art

# 64
Тъй като ги ползвахме от първо и после от междинни пристанища и мога да направя разлика.
От първо пристанище много спокойно наредиха колите и нямаше напрежение. Но на двете междинки лично си отвисяхме по гаражи, после стълби и коридори поне 30 мин. докато намерим местата си. И наистина бяха много бързи да хлопнат кепенците. Очевидно гонят графика, както самолетите, и всяко забавяне е фатално. Но подобно нещо сме преживявали и на големите ферита от Наксос и Парос, та го смятам за стандартна процедура. В салона температурата си беше ок.

Вълнението аз го понесох най-зле, заради вестибулания ми апарат. Не съм повръщала, но не можех да стоя седнала и се наложи да легна долу. Хем нарочно бяхме на най-долната палуба. Детето и мъжа ми се държаха. Но наистина беше ужасно преживяване.

Аз лично не виждам кой знае каква разлика в комфорта между големите ферита и бързите. Вторите са ми по-ок, заради липсата на загуба на време. Ако времето е спокойно. Вълнение вече не бих искала да преживявам в който и да е от двата вида.
Прибирахме се с напълнен до козирката Champion Jet 2 точно, когато и всички гърци се измъкваха за континента. Ами само адмирации мога да имам за персонала в тази ситуация. А на пристанището на Сифнос в рамките на 20-30 минути дойдоха и заминаха 5 големи ферита. Което предизивка такъв гмеж и хаос, че беше нормално някои хора да се паникьосат да не изпуснат кораб. Не знам какъв беше проблема, но ако е по график, то не е съвсем нормално. Ние имаме опит и сме оправни, но една англичанка буквално щеше да ревне. Та се наложи с едната ръка да стискам детето, а с другата да упътвам англичанката да върви с мен, докато мъжа ми паркира колата. После хиляда пъти благодари. Беше страшно стресирана.

Последна редакция: пн, 02 яну 2023, 00:54 от Fancy

# 65
За много години на всички, обичащи гръцкото море. Ние вече резервирахме за края на юни - ще бъдем на къмпинг на Халкидики.

# 66
  • София
Благодаря на всички за споделените лични впечатления. Явно може да не е толкова неприятно преживяването, особено ако няма вълнение. Аз миналото лято попаднах на няколко разказа от непознати за мен хора във ФБ групи за преживяното на бързите катамарани, които буквално ме отвратиха. Описана беше кошмарна обстановка от масово повръщащи и смрад в салона, която кара и останалите да повръщат, без да им става лошо от клатенето на кораби. Очевидно съм си го представила много образно, защото си спомням нещо подобно като се возихме на Македония Палас около Лефкада, само че тогава беше на открито. Всъщност на мен не ми става лошо от клатенето, но буквално мога да умра от страх, че корабът може да се обърне, когато се накланя ту на едната страна, ту на другата. Макар че не се страхувам от евентуално потъване, а е някакъв неконтролируем страх от обръщане. Досега явно съм имала супер късмет с возенето на кораби и даже ми е приятно, но ще видим занапред.

# 67
Привет на всички, имам един въпрос който не е обвързан специално с море в Гърция, а по принцип.
На каква възраст бяха децата/бебета, когато ги заведохте за първи път на море. Зная, че е много индивидуално, но ми се иска да чуя мнения 🤓

# 68
  • София
Моят син е роден през юни. Заведохме го на море следващата година, не помня през кой месец. Бил е на годинка и малко.

# 69
  • София
Свърши и това пътуване.

Моят син е роден през септември. Бил е на 10-Ина месеца на първото си море.

# 70
Привет на всички, имам един въпрос който не е обвързан специално с море в Гърция, а по принцип.
На каква възраст бяха децата/бебета, когато ги заведохте за първи път на море. Зная, че е много индивидуално, но ми се иска да чуя мнения 🤓
Моята беше на 8 месеца. После на 10 и после на 12 Simple Smile С кърмаче организацията е много лесна. За нас беше най-трудно пътуването - моето дете не спеше в кола (нито почти изобщо), но сега пътят не е като преди 15 години, до близка Гърция се стига бързо.

# 71
  • София
Здравейте, включвам се в хубавата ви тема. Ние отидохме това лято на море с бебе на почти три месеца и батко на почти 4 години. Седеше си на сянка в количката на плажа и си спеше, само я вадех за кърмене. На самото място имаше още поне 4 малки бебета Simple Smile . Беше септември и температурите не бяха изобщо високи. Изкарахме супер и нямам търпение това лято отново да отидем. В Гърция сме ходили само на Тасос с личен автомобил и миналата година на Плака. Ще се информирам от темата ви за хубави местенца, защото сме много “боси” и познаваме много малка част от нея.

# 72
  • Sofia
Роден е Април, заведохме го на почти 4 месеца. Даже го топнахме в морето да "поплува".

# 73
На 5м. беше, 700км с кола мина, никакъв проблем.После и на плажа много му хареса Simple Smile. Кърмех го, което е още
по-лесно.Малкият за 8м, но защото е роден ранна есен.

# 74
Малкият е роден средата на август. Прекарваме на морето цяло лято. Прибрахме се в София за раждането и след 2-3 седмици се върнахме на морето. Чистият морски въздух е полезен за всички.

Общи условия

Активация на акаунт