На море в Гърция 2023

• 80 633
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
Да си призная, мразя големи хотели и т.н., но ще търсим нещо с детски клуб/детегледачка, за да починем и ние малко.

# 91
Да си призная, мразя големи хотели и т.н., но ще търсим нещо с детски клуб/детегледачка, за да починем и ние малко.
СЛЕД Ковид и аз така.Всички около мен се възхищават на Турция  и най -вече на количеството храна.А аз вече предпочитам тихо и спокойно  място или обиколка с кола и отсядане в малки хотелчета.

# 92
  • София
Аз пък и ПРЕДИ ковид не обичах големите хотели. Най-обичам в Гърция, когато отсядаме в студио, а в същата къща или в съседна живеят собствениците и през цялата почивка те глезят и се грижат за комфорта ти. Това за мен е истинското гръцко гостоприемство или φιλοξενία, което е уникално. Въпреки че си плащаш, се чувстваш като истински гост и всъщност плащаш с удоволствие. А цените понякога са буквално символични, дори и за българския стандарт.

# 93
Може ли отзиви за място за настаняване на Евия? В близост до пясъчен плаж поради хлапета, имащи нужда от разнообразие от камъчета..
И да не е пълна дивотия, т.е да има и къде да се поразходи човек вечер.

# 94
Знам, че въпроса ми е малко встрани от темата, но планирам ходене до Италия с ферибот от Игуменица и впредвид факта, че някои от фериботите спират за Корфу, кога е най-изгодно да купя билети за м.юни. Някой има ли идея дали 500е за 4ма с 1 кола е ок. /За Бриндизи/

# 95
Знам, че въпроса ми е малко встрани от темата, но планирам ходене до Италия с ферибот от Игуменица и впредвид факта, че някои от фериботите спират за Корфу, кога е най-изгодно да купя билети за м.юни. Някой има ли идея дали 500е за 4ма с 1 кола е ок. /За Бриндизи/
Няма значение, че спират на Корфу - международните линии не се пълнят от локален трафик. Добра е цената. Колко по-рано не мога да кажа, но за лятото се изчерпват.

Second,
в южната част ще трябва, след моста на Халкида - Неа Стира, Каристос, Мармари. Това са доста развити курортни градове, които се пълнят предимно с атиняни. Има няколко пясъчни плажчета и на север, но са малки, тесни и често извън населени места.

# 96
Записвам се и аз да следя темата Simple Smile с мечти за море и слънце 🌊
Планираме море две семейства- всяко с по едно дете на година и половина през юни.
Още се колебая дали си заслужава AI заради близостта с плажа 🤔 Мисля че ще отхвърлим къмпингите, защото на цените на бунгалата реално може да се наеме сносна квартира. Препоръчайте ми накъде да се ориентираме около Халкидики или др дестинация в северна Гърция. Водещо е близкия пясъчен плаж. Например Пефкохори ми изва малко шумно и пренаселено, така че търсим нещо по-спокойно, но да има все пак някаква опция за разходка или поне да разнообразим кръчмите 😁

# 97
Може ли отзиви за място за настаняване на Евия? В близост до пясъчен плаж поради хлапета, имащи нужда от разнообразие от камъчета..
И да не е пълна дивотия, т.е да има и къде да се поразходи човек вечер.
Били сме в Agiou Nikolaou до Лутра едипсо. Приятно местенце, но плажа в селцето е с камъчета. В района обаче има и пясъчни плажове. В самото селце Лутра (въпреки, че е малко пенсионерско, основно заради минералните води), вечерно време затварят главната улица и става пешеходна, супер приятно е за разходки и хапване.

# 98
  • София
Здравейте и за много години! Тази година сме се насочили към остров Лимнос (Лемнос). Много ще съм благодарна, ако споделите приятни места за настаняване и традиционни за хапване. Търся самостоятелна къща с 4 спални и поне 2 бани или две по малки къщички за две семейства с деца. Набелязала съм си района на Плати, плажът ми изглежда много хубав Simple Smile .  Сигурно има и по-добри места на острова, само да не е много пренаселено.

# 99
  • Между Пирин, Рила и Родопите
Привет на всички, имам един въпрос който не е обвързан специално с море в Гърция, а по принцип.
На каква възраст бяха децата/бебета, когато ги заведохте за първи път на море. Зная, че е много индивидуално, но ми се иска да чуя мнения 🤓
Синът ми е роден в края на май, 2013.
Първите 2 седмици на септември бяхме на Неа Перамос.
Кърмех го. По-спокойно море не съм имала.

# 100
  • София
Ние бяхме отседнали в Plati Beach Hotel.
Плажът е чудесен - особено ако ще бъдете с малки деца.
Самият хотел очевидно не покрива изискванията ви относно настаняването, но около него имаше много къщи. Погледнах в Гугъл мапс - доста от тях имат сайтове, така че може да им пишете директно.
Обаче пък ресторанта към хотела ни определено мога да го препоръчам. Когато ние бяхме там храната беше много, много добра.

# 101
Здравейте и за много години! Тази година сме се насочили към остров Лимнос (Лемнос). Много ще съм благодарна, ако споделите приятни места за настаняване и традиционни за хапване. Търся самостоятелна къща с 4 спални и поне 2 бани или две по малки къщички за две семейства с деца. Набелязала съм си района на Плати, плажът ми изглежда много хубав Simple Smile .  Сигурно има и по-добри места на острова, само да не е много пренаселено.
Хубав е плажът на Плати много. За моя вкус е доста комерсиален, но сме отсядали там все пак - в хотел Panorama Plati. Къщички има в Airbnb, с 4 спални едва ли, но две сигурно ще намерите. В селото има разкошна таверна, специализирана за скара - "О Созос". Важно е да знаете, че плажът е на около 30 минути пеша от селото по баир, паркирането и в двете през лятото не е съвсем лесно (ние бяхме удобно по средата - 10-15 минути от плажа и 15 от селото, та си ходехме пеша, но също и на други плажове с кола). Предимство е, че сте буквално на 5 минути шофиране от столицата, която е основното място за социален живот и пазаруване.

В предишни години любими ми бяха плажовете на Фанараки край Мудрос - Микро и Мегало Фанараки. През 2022 г. обаче беше ужас. Микро Фанараки е покрит изцяло с чадъри, без нито сантиметър свободна зона (той е мъничък, както подказва и името му), а на Мегало Фанараки са разкопани дюните с цел строителство край брега. Абе българска работа. Тази година спахме в Танос - видя ми се доста по-спокойно от Плати, а беше краят на юли, и една нощувка в Мирина - адската лудница, но във висок сезон е така. В Танос кръчмата е една, традиционна. В столицата новото откритие е https://goo.gl/maps/b6iZEakJNQP8Rbnh9, гурме кръчма, супер храна, малко по-скъпа. "Ениа похс" в Лихна също е от този тип. По селата има и разни други в типичен гръцки стил.

# 102

гръцко -ама зимно моренцее

# 103
В Лимнос навсякъде храната беше много хубава. И аз като Параход препоръчвам с две ръце таверна O Sozos на центъра на Плати Yum

Освен изброените плажове, на нас ни хареса също и Евгатис (Karavi Beach bar).

# 104
  • София
Благодаря ви! Разсеяхте съмненията ми и потвърдихне начина ми на търсене - следя в Airbnb, гледам google maps, чета тук и се надявам скоро да открия местенце за летен релакс. Здраво ме мотивирахте и вече се размечтах за лято Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт