На море в Гърция 2023

• 80 763
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
Не разбрах дали искате да сте НА плажа, или просто да е наблизо, дори и достъпен с кола. Иначе Кондоялос, който е под предложения хотел, е хубав. Аз не се сещам на Корфу плаж без чадъри и бийч барове, освен някакви малки каменисти заливчета Simple Smile
Пелекас е стратегическо настаняване от гледна точка на това, че сте близо до столицата, а и до севера на острова, където има разни места за гледане, но наистина денивелацията си я бива.

Но за мен най-добрите плажове са на юг. Исос, Маратияс, Гарденос, Агиос Георгиос - последното е курорт и най не ми харесва, но има най-много удобства (трябва да се внимава да не се сбърка със северния Агиос Георгиос Пагон, където също има пясъчен плаж, но е друга ситуацията). Иначе таверни има много и навсякъде. В Корфу хубавите са във вътрешността по-често, обсъждали сме неведнъж този въпрос, различни хора сме давали предложения.

# 166
  • гр. Варна
Благодаря, Параход! Ако може да е достъпен пеша, е по-добрия вариант.
Питах и за конкретни места за настаняване, от които сте останали доволни.

# 167
Ние бяхме м.г. на Исос, но в голям апартамент/къщичка, така че за двойка не знам дали би бил подходящ. Водеше се на 1200 метра от плажа, по лек и равен асфалтов път, мииии не сме ходили пеша на плаж, а с кола Simple Smile Eдно, че обичаме да обикаляме на различни, и второ, че дъщеря ми не искаше да бъхти в жегата.
Но на всички локации, които съм посочила, има и доста имоти, по-близо до плажа. Като цяло в южната част е далеч по-равно.

# 168
Към любителите на по-далечните дестинации в Гърция отправям следния въпрос: Как ви звучи: Екскурзия + почивка, с автомобил, в средата на юни, по следния маршрут: България- Атина (там 2-3 нощувки за разглеждане, тъй като не сме ходили)-ферибот от Пирея до Родос (почивка там 5-6 дни)-към България (с нощувки някъде по средата на пътя и на отиване и на връщане). Струва ли си? И къде е хубаво на Родос? Предпочитанията ни са за нощувки в апартамет или студио (не в хотел) и да има МНОГО близо плаж. Не се къпем в басейни, храната ни е важна, но да не е "ол инклузив", ето защо просто не сме за хотел, особено с храна пък:-)

# 169
  • София
Здравейте,моля за отзиви за Месангала/Неа Месангала след Катерини посока
Благодаря

# 170
Antick,
Родос е един от най-далечните за достигане по море острови. Повечето хора предпочитат полет по обясними причини.
Проверете във Ferryhopper колко ще ви струва фериботът дотам и обратно за брой хора, кола - сумата ще е доста голяма. Пътува около 16 ч. в посока в най-краткия вариант (не всеки ден има такъв, в някои дни са по-дълги, с повече спирки), т.е. добре е да калкулирате и каюта, ако не искате да дремете на седалките почти цяло денонощие.
Като сметнете тия детайли, после пак ще пишем по другите подробности Simple Smile
Иначе всяко такова пътуване е хубаво, ако имате достатъчно време за пълноценната му реализация. Моето семейство, а и много други потребители в темата, сме ходили на много егейски острови по този начин - с кола от България и ферибот през Атина.

# 171
  • София
Пробвах да видя цена до Родос с Ферихопър, но пише, че няма маршрути.
Предполагам, че е рано още.
Подозирам цена около или над 1000 евро.
Ако ще плащам толкова, няма да отида за няколко дни.

# 172
Сега за януари, февруари има разписание, може да се провери. Те си вървят целогодишно. Наша съфорумка ходи това лято с кола и ферибот. Помня, че платиха солидна сума.

П.П.
Сега разцъках за нашата конфигурация - трима възрастни и кола, 488 евро е в посока с каюта.

# 173
  • Sofia
Към любителите на по-далечните дестинации в Гърция отправям следния въпрос: Как ви звучи: Екскурзия + почивка, с автомобил, в средата на юни, по следния маршрут: България- Атина (там 2-3 нощувки за разглеждане, тъй като не сме ходили)-ферибот от Пирея до Родос (почивка там 5-6 дни)-към България (с нощувки някъде по средата на пътя и на отиване и на връщане). Струва ли си? И къде е хубаво на Родос? Предпочитанията ни са за нощувки в апартамет или студио (не в хотел) и да има МНОГО близо плаж. Не се къпем в басейни, храната ни е важна, но да не е "ол инклузив", ето защо просто не сме за хотел, особено с храна пък:-)

Ние ходихме с кола до Родос миналото лято. Пътят не ни се стори непосилно дълъг, но все пак, сме двама шофьори, а и обичаме да пътуваме с кола. На друг експириънсът може да му се стори ужасен. Simple Smile
Трябва да се има предвид и цената на подобен тип организация. Билетите за ферито, щом ще возите и автомобил, са си сериозна цифра. Отделно, за гориво ще дадете немалко, особено ако колата ви харчи повечко.
На ферито, обаче, горещо препоръчвам да си резервирате направо каюта – несравнимо по-конфортно е, отколкото да прекарате в салона n на брой часове.
Иначе, Родос за мен определено е от местата, които са "a must", що се касае до почивка в Гърция.
Ние бяхме в Rhodes Town и там ядох най-вкусната храна в цяла Гърция до момента. С уговорката, че аз поначало не съм фен на типичната гръцка кухня и почти никъде не съм оставала доволна досега в кулинарно отношение. Но масово ресторантите в Родос предлагаха от типа ястия, които биха се харесали на всеки турист – големи порции, отличен вкус, по-мейнстрийм, ако мога така да се изразя. Горещо препоръчвам "Louis" и "Del Vesuvio". Имаше и много други приветливо изглеждащи ресторанти и барчета на главната пешеходна улица, но ние рядко успявахме да стигнем до там, защото беше далеч от квартирата ни.
Вие в Rhodes Town ли искате да отседнете, или в друго градче на острова?

# 174
  • София
Аз лично не бих дала толкова пари за ферибот, нито бих отделила толкова време за пътуване, за да стигна до Родос. Твърде ми е комерсиален и масов. Не че няма интересни места за посещение, но само за ден-два, не за цяла почивка. Мислила съм да го ползвам за достъп до Карпатос с по една пощувка на отиване и на връщане, защото преди имаше супер евтини самолетни билети от Солун и толкова. Може и да се изпълни някой ден. Но ако си намеря самолетни билети до Карпатос на нормална цена, ще пропусна Родос. Ако отидем до Атина с кола, определено бих избрала друга дестинация за почивка.

# 175
И нас ни изненадаха неприятно от Арменистис, че нямат места за нашия период (или близък алтернативен) - отвориха резервациите на 10.01, аз пуснах запитване на 12.01 Thinking
Та съм в търсене на нещо подобно, най-вече на хубав плаж. На Ситония сме ходили на доста къмпинги, но Арменистис ни е любимият. Някой с положителни впечатления от такъв тип къмпинг в северна Гърция?

# 176
  • Sofia
На нас едвам ни стигнаха 13-те нощувки, за да го разгледаме (за Родос говоря). И пак не мисля, че го обиколихме като хората. Островът е голям и плажовете му са много на брой, а аз съм от хората, които обичат да обходят всяко кътче по морската ивица.
Недостатъкът е, че поради голямата площ, разстоянията са огромни и често ни отнемаше около час, за да стигнем до даден плаж, което си е неудобство отвсякъде.

Пропуснах да кажа, че едно от най-уникалните бейкърита, които съм посещавала в Гърция, е Savoidakis (Σαβοϊδάκης) Bakery & Patisserie. Ходихме до там с колата всяка сутрин, за да си купуваме закуски, напът за плажа. Всичко, което пробвахме, беше фантастично! Просто нямаха пропуск – единствено отношението беше леко кофти (типично за Гърция, по мои наблюдения).

И нас ни изненадаха неприятно от Арменистис, че нямат места за нашия период (или близък алтернативен) - отвориха резервациите на 10.01, аз пуснах запитване на 12.01 Thinking
Та съм в търсене на нещо подобно, най-вече на хубав плаж. На Ситония сме ходили на доста къмпинги, но Арменистис ни е любимият. Някой с положителни впечатления от такъв тип къмпинг в северна Гърция?
На Платаници ходили ли сте? Ние не сме по къмпингите, но плажът там ни харесва повече от този на Арменистис.

Последна редакция: пт, 20 яну 2023, 00:07 от Blаck Cat

# 177
Вие на Ситония ги знаете. А и комерсът е голям там вече. Ако сте склонни да пътувате 1-2 ч. повече, отколкото до Сарти, може да погледнете ето този https://www.campingkastribeach.com/
Плажът е отличен. И таверната също. Къмпингът е по-малък от Арменистис.

# 178
  • някъде ... тук ...
Много харесваме Кастри ние, но сме или с палатка, или с кемпер-ван. Ако търсите бунгало или къщичка, не съм сигурна какво е положението. Май имаше, но не са най-отпред. Пишете им.
Платаници е по-свободен и не толкова организиран. След бурята преди 2-3 години орязаха доста дървета и не знам как е сега. Там имаше доста местни с позиционирани каравани, заради които не можеш да припариш да си даже на трета линия. Къмпингът е общински и поне преди беше по-евтин от другите на Ситония.

# 179
И нас ни изненадаха неприятно от Арменистис, че нямат места за нашия период ...
И нас така... и затова си поставих амбициозната цел - Родос, но от написаното дотук по-горе почти се отказах... Атина и около нея ще разгледаме по някакъв друг начин  и може и да не е точно в летен сезон. А за почивката - ще ви чета тук и ще си харесам евентуално други острови:-)

Общи условия

Активация на акаунт