На море в Гърция 2023

• 80 940
  • 740
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Ами оказа се за целия период Grinning. Човекът ми отговори.

# 346
Ами честито, вземай, още повече щом познаваш мястото и сте били там.

# 347
  • Sofia
Е , няма как да е за целият период , получава се 40 Евро на ден , за 3+1 в студио  при това, абсурд! А 200 на ден е множко, ама залагам на вариант 2 . За кой период това?

Според мен, съвсем си е възможно. Аз, примерно, в Гърция въобще не съм склонна да давам повече от 100-120 лв. на нощувка, а където и да ходим, винаги гледаме за по-луксозни местенца в центъра на града и обикновено не сме склонни да запазваме отрано.
Това лято на Родос спахме в апартамент с огромен хол + 3 спални и 3 балкона, на 5 мин. от абсолютния център, за 130 лв. на вечер.
Реално, ако човек не е толкова претенциозен, колкото съм аз, може да си намери къде-къде по-бюджетни оферти.

# 348
Ние сме отсядали в този за една нощ преди полет. Ок е, на пешеходно разстояние (по нашите критерии) от Бялата кула. Имаше подземен паркинг тогава.
Ние сме били преди доста време, не знам дали още става

Много благодаря, но точно за нашия период е заето за съжаление

# 349
Е , няма как да е за целият период , получава се 40 Евро на ден , за 3+1 в студио  при това, абсурд! А 200 на ден е множко, ама залагам на вариант 2 . За кой период това?

Това лято на Родос спахме в апартамент с огромен хол + 3 спални и 3 балкона, на 5 мин. от абсолютния център, за 130 лв. на вечер.
Реално, ако човек не е толкова претенциозен, колкото съм аз, може да си намери къде-къде по-бюджетни оферти.
На Халкидики през юли и август трудно се намира студио за 2/3-ма за тази цена. Дори и без претенции. Апартаментите със спалня почваха от 80 евро. Това миналото лято, а за това ще са още нагоре, поне съдейки от цените в Букинг.

# 350
Халкидики като кажете, все мислите за ръкавите. Но п-ов Халкидики включва и Неа Каликратия, Созополи, Дионисиу бийч - все по-евтини места. Около Псакудия и Геракини също. От Ставрос надолу по източния бряг и т.н. Разбира се, има и по-скъпо. А през август няма евтино, но в началото и на края на сезона - намира се.

Букинг не е много представителен. Там напоследък си слагат такива цени, че се чудя кой ги плаща изобщо. И не само за Гърция. Скоро разглеждах цени в Париж по молба на дъщеря ми, а и други места.

# 351
Миналата година бяхме на Созополи, понеже искам нещо супер тихо и спокойно за почивка. Много е малко, то си е като вилна зона, има два магазина и две заведения. Няма дори къде да се разходиш вечер. Плажът не е много хубав, дълъг е, но за плажуване става само на някои места. На повечето има камъни и водорасли във водата, при това доста неприятни. Иначе наистина е спокойно, няма много туристи, повечето плажуващи са местни.
Единия ден отидохме до Неа Каликратия. Все едно съм на Китен, малко по-зле даже. Ако човек иска спокойствие, трудно ще е там...

# 352
  • София
Аз на плаж Сахара до Неа Каликратия му викам ПлашИ Око Simple Smile Направо ми се уплаши окото какви тълпи, какъв гъч, чадъросано, ужасТ.

# 353
Аз на плаж Сахара до Неа Каликратия му викам ПлашИ Око Simple Smile Направо ми се уплаши окото какви тълпи, какъв гъч, чадъросано, ужасТ.

Не го знам как се казваше тоз плаж, ама няма да повторя. Еле пък да почивам там.

# 354
# 355
  • София

Според мен, съвсем си е възможно. Аз, примерно, в Гърция въобще не съм склонна да давам повече от 100-120 лв. на нощувка, а където и да ходим, винаги гледаме за по-луксозни местенца в центъра на града и обикновено не сме склонни да запазваме отрано.

Къде намерихте такива цени?

Иначе нощувките в България са като в Гърция, цените по ресторантите също. Само качеството е мноого различно и никога няма да ги стигнем.

# 356
Миналата година бяхме на Созополи, понеже искам нещо супер тихо и спокойно за почивка. Много е малко, то си е като вилна зона, има два магазина и две заведения. Няма дори къде да се разходиш вечер. Плажът не е много хубав, дълъг е, но за плажуване става само на някои места. На повечето има камъни и водорасли във водата, при това доста неприятни. Иначе наистина е спокойно, няма много туристи, повечето плажуващи са местни.
Единия ден отидохме до Неа Каликратия. Все едно съм на Китен, малко по-зле даже. Ако човек иска спокойствие, трудно ще е там...

Следващият път, пробвайте района на Каливес и преди Геракини. Там е истинско спокойствие, огромен пясъчен плаж, чиста вода. Няма бийч барове, джангър и лудница

# 357
  • Sofia
На Пелион в Хорто бяхме в две големи стаи и огрооомна тераса за 50Евро. На 3 Мин от центъра и 5 Мин от плажа пеша.

# 358
Нощувките поскъпнаха в Гърция, вярно, особено на по-желаните места и/или във високия летен сезон. Но за храната все още мисля, че е съвсем разумно евтина.

Не мисля, че са много скъпи нощувките в Гърция, в предвид какви са цените в България и на фона на това, какво предлагат на гостите си за тези пари. Simple Smile

Например във Велинград да не мислите, че е много евтино. Отседнете в хотел 4 човека, за една седмица, и ще разберете какво дължите, когато решите да напуснете хотела. Wink
Добре е да сравняваме цените в аналогични хотели по българското и гръцкото крайбрежие. Като под гръцко любителите на уикенд туризъм софиянци често разбират близкото до нас Халкидики.

# 359
  • Варна
до плажовете на така наречената Олимпийска Ривиера е почти само магистрала и тя не включва сама Паралия Катерини с абсолютната гъчканица тип слънчака и Китен , а е над 150 км. почти безкрайни плажове от Метони през Коринос , Стомио , Агиокампос + Пелион чак до Волос . В Агиокампос началото на септември сме били сами в хотелче с 20тина стаи за 35 Е. двойната стая + закуската

Общи условия

Активация на акаунт