На море в Гърция 2023

• 80 839
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
  • Велико Търново
Здравейте, моля за малко информация, ако някой знае случайно. Как са плажовете около Metamorfosi и Никити? Има ли каменисти зони или са изцяло каменисти... Много ги мисля тези камъни навсякъде, и изобщо не ми се купуват нови обувки за плаж на малките, а предишни пъти много съм си само съжалявала крачката от гадни остри камъчета по плажа Simple Smile

# 466
  • Пловдив
Здравейте, моля за малко информация, ако някой знае случайно. Как са плажовете около Metamorfosi и Никити? Има ли каменисти зони или са изцяло каменисти... Много ги мисля тези камъни навсякъде, и изобщо не ми се купуват нови обувки за плаж на малките, а предишни пъти много съм си само съжалявала крачката от гадни остри камъчета по плажа Simple Smile
Плажовете около Никити са с дребни камъчета, които не са толкова остри, обаче морските таралежи....много трябва да се внимава...😁

# 467
nellyli, много ти благодаря, много полезна информация, запазих си я!
Идеята ми звучи още по-въодушевляващо, мисля да се разходим и до Лефкада, че и този остров ми е голям мерак, а видях, че е един час път от Парги, нищо работа.

skk007, на този плаж на Метаморфози, на който аз съм ходила, но той беше малко по-встрани, плажът беше пясъчен, морското дъно също беше пясъчно, нямаше по дъното морски таралежи, а на около 10-15 метра навътре в морето имаше една подводна скала, където се бяха нацвъкали. Ние плувахме около нея да ги разглеждаме, но иначе влизахме боси.
Аз лично бих купила по едни аква обувки да ми е мирна главата.

# 468
  • В полите на Пирин планина
Когато почивахме близо до Никити, ходехме на плажа Кастри - той е изцяло пасъчен и сме били винаги боси. Обаче до него се стига с кола, защото не е на пешеходно разстояние.

# 469
  • София
nellyli, много ти благодаря, много полезна информация, запазих си я!
Идеята ми звучи още по-въодушевляващо, мисля да се разходим и до Лефкада, че и този остров ми е голям мерак, а видях, че е един час път от Парги, нищо работа.
Парга наистина е приказна, но ако ще ходите в активен сезон, трябва да знаете, че е супер пренаселена. А ако искате да посетите Лефкада, помислете за разделяне на нощувките между Парга и Лефкада. При отскачане за 1 ден ще видите столицата и евентуално някой по-близък плаж. А на острова има много места, които си заслужават. Всъщност вариант за 1 ден е да хванете круизно корабче от Нидри, а надвечер да се разходите в столицата. Поне от корабчето ще видите Порто Кацики, евентуално и Егремни.

# 470
Mosquita,
и с голямо внимание търсете настаняване с осигурен паркинг. Това в Парга е огромен проблем през лятото. Освен Паксос-Антипаксос с круиз (тръгват от пристанището в центъра) и потенциално Лефкада, можете да наемете и самостоятелна лодка или кану от Сивота и да обиколите необитаемите острови около Бела Врака - също е много красиво.

skk007,
според мен никое туристическо място в Гърция не изисква експлицитно акваобувки. (Принудихме се да купим за пръв път в Хърватия след 20 години из всевъзможни региони и брегове на Гърция.) Плажовете южно от Никити - от споменатия Кастри през Ай Янис, Ковиу, Калогрия, Лагомандра, са изцяло пясъчни, на сушата и във водата. Малко повече камъни има на Спатиес.

# 471
  • София
Когато почивахме близо до Никити, ходехме на плажа Кастри - той е изцяло пасъчен и сме били винаги боси. Обаче до него се стига с кола, защото не е на пешеходно разстояние.

Точно на Кастри детето на една приятелка го набоде риба дракон на плиткото , та все пак си трябва повишено внимание. Иначе и на нас Кастри ни беше любим като ходехме на Халкидики

# 472
Сега тук е редно да отбележим, че рискът от риба дракон е по-голям на чисто пясъчните плажове, а не на каменистите, тъй като се заравя в пясъка на бреговата ивица.
Не мисля обаче, че е възможно да се избегне с внимание, тя мимикрира и е напълно невидима. Плюеш си в пазвата и на късмет Simple Smile Дракон видях за пръв път на Черно море през 1985 г., има я и при нас.

# 473
Аз настъпих таралеж на пясъчен плаж, та... Няма да се разделям вече с аква обувките. Хич не беше приятно преживяване.

# 474
  • София
И накрая 😂 шиповете на гадинките пробиват и акваобувките, така че е все тая...

# 475
Таралежите със сигурност ги пробиват, ако не са с твърда подметка, а са от тези, които са като цвички.

# 476
Таня, Параход, много ви благодаря!

За Лефкада ми е ясно,че няма да видим нещо кой знае какво, но на мен идеята ми е по-скоро просто да се "докоснем" до острова. Иначе някой път ще отидем за по-дълго и ще му посветим повече време. Simple Smile Но ще помисля за този вариант, който ми препоръчваш с круизното корабче. А него откъде трябва да го хванем, от Лефкада ли?

Параход, това с лодката е много яка идея, но дали ще се справим двама невежи да я управляваме? Joy
Иначе да, и аз прочетох, че има проблем с паркирането, но намерих няколко места, които пише, че има къде да се паркира. Но щом казвате, че е лудница (ще бъдем там в края на юни), може би ще изберем някое място, дето е по-далече, аз гледах разни хубави къщички на 1-2 км от Парга и се притеснявах да не е твърде далече, но може би това е по-добрия вариант. Комбинацията да има къде да се скриеш на спокойствие, но да можеш и да се навреш в гмежта за малко ми е любима.
Проблемът е, че няма да ни е дълга почивката, 8-9 дни ще бъде, а на мен ми се иска през това време, ако може да обиколим цялото Йонийско крайбрежие, а заедно с това и да имаме дни в които просто да се излежаваме на някой плаж Grinning

# 477
Круизите на Лефкада - от Нидри тръгват обикновено.

Лодката за самоуправляване се дава срещу шофьорска книжка и такса само, изцяло е въпрос на смелост Simple Smile

# 478
  • софия
Като изберете да сте в къщичка на 1-2 км от Парга пак ще имате проблем с паркирането, когато искате да се разходите в града.
Юни може би няма да е толкова пренаселено.
Преди 3 години бяхме тук. Хем е в града, хем има къде да се паркира. Можеш пеша да слезеш до центъра. Самото място е приятно - спокойно, чисто, просторни стаи, закуската беше хубава.

# 479
Да знаете какви ще са цените на стаите за двама в Паралия Катерини в хотелите с три звезди,като "Оазис" например? Благодаря,предварително.

Общи условия

Активация на акаунт