На море в Гърция 2023

• 80 705
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
Плажът в Ханиоти хубав ли е? А самото градче?
И още нещо бих искала да попитам: били ли сте в Waterland парк до Солун? Какво е впечатлението ви?

# 586
Искам мнение за плажовете в Аспровалта и Неа Врасна. Дали са пясъчни, дълбоки, подходящи за деца....ей такива работи. Благадаря.

В Аспровалта е страхотен плажа.
Няма камъни, плитко е, водата страхотна.
На нас ни хареса много когато ходихме.
Подходящо е за деца. Макар, че ние тогава бяхме без детето.
Но със сигурност бихме я завели там.
Хубавото е, че не беше адската жега(юли месец), но след 15 часа излизаше вятър и то всеки ден.
Неа Врастна кумците ходиха, също са доволни. Казаха, че им е харесало.

# 587
Здравейте! Моля за препоръки и ориентир за Крит. 1 седмица ще сме там в средата на май. Кацаме в Ираклион. Мисля да си вземем кола и да пообиколим, но лежерно обикаляне. Моля препоръчайте ми маршрут и красиви градчета и плажовеза за разходка и съзерцаване

Здравейте,

Аз около вас има Агиос Николас, Елунда и Плака на изток, и Ретимно, Ханя на запад. Плажове, които трябва да видите, са Превели, Балос, Елафониси.. но те не са точно за разходка - стигането до тях е трудничко.

Писал съм за Крит доста подробно в моя уебсайт, не знам дали е позволеното от правилата да споделя линк.

# 588
  • Велико Търново
Изпратете ми го на лични 😊

# 589
  • Варна
Плажът в Ханиоти хубав ли е? А самото градче?
И още нещо бих искала да попитам: били ли сте в Waterland парк до Солун? Какво е впечатлението ви?

Целия полуостров Касандра не се слави с хубави плажове. Всичките десетина курортни селца си приличат и никое не е с нещо забележително. Всички плажчета са по няколко метра широки с калпав пясък и морето бързичко става дълбоко . Долу горе по свестни плажчета са на Крузо , Сана , Неа Скиони или около най - южните краища на полуострова .

# 590
Сидари е огромно разочарование за мен.
Плажът е чак прекалено плитък. Има една река, която пресичахме на път за Канала - беше безобразна, гадна смрад. Не помня някъде да съм била и да е воняло толкова отвратително. А наоколо има доста места за настаняване. Горките хора, дето бяха отседнали там…..
В самия Канал беше пълно с младежи, водата беше много мътна, даже не слязохме долу. Видяхме го отгоре и толкова.
Само дето на най-неочаквано място попаднахме на чудна таверна, в която ядох най-вкусната храна от всичко, което опитахме на острова.

Vivi, ще съм благодарна ако се сещаш коя е кръчмата и споделиш. Ние се насочваме към Корфу това лято и събирам инфо.

Гледах назад в темата и за дурги предложения за хубави заведения на осторва, но видях само, че се споменава от Параход, че са във вътрешността, а на конкретни предложения не съм попадала. Малко познавам острова, били сме само по Великден за 4-5 дни и главно в Керкира се мотахме, та ако имате конкретни предложения за хубави заведения, ще се радвам. Мобилни сме и много обикаляме, така че няма значение за къде са препоръките, ако ни е удобно и на път - ще посетим. Понякога, по препоръки оттук, специално съме обикаляли за търсим заведения Satisfied и в повчето случаи сме оставали доволни.

И още, прочетох по-напред в темата един много "напрегнат" спор за цените на фериботите на каса и ранното резервиране. Опитах се да намеря инфо за лятото, но ми излиза, че трява да се попълнят конкретни дати, пътници и кола. Колко по-рано трябва да се резервира, за да има някаква отстъпка и как реално се проверяват цените онлайн, аз например не можах да се ориентирам на сайта на Kerkira Lines?
Параход беше сложила един сктийншот за примерни дати за май - как го направи това?

Благодаря предварително!

# 591
Има постове с конкретни заведения и от мен, и от други потребители, със сигурност от лятото на 2022 г. - може и предишни години да има, но по-трудно ще се търсят в архива.

Намалените цени онлайн, които показах, са от платформата Ferryhopper, но навсякъде са такива, може и от операторите да ги купите. По принцип до Лефкими е по-кратко и по-евтино, зависи къде на острова отивате, но с намалението и до Керкира излиза почти също толкова изгодно.

# 592
Благодаря, Параход. За сега се ориентираме на запад, мисля Пелекас.
Имаш ли идея колко по-рано трябва да се резервира, за да има отстъпка? До сега винаги сме купували на място за фериботи, та не знам. единственото, което ме е спирало до сега, че не мога да преценя колко ще отнеме пътуванет, за да резервирам точен час. Една година чакахме повече от 4 часа на границата, друг път - 2, абе път си е, всичко става...

Честно казано, срам - не срам, не знам как се търси в темата Worried Въобще има ли такава опция? Общата търсачка в сайта не ми върши работа - праща ме на сто места непотребни и е късмет да намеря с нея инфо, а конкретно в темата - не знам как става. Ще гледам да чета от миналото лято целите теми. Но ако има по-ефективен варант за търсене, ще се радвам да го науча.

# 593
С търсачката има опции- мнения, теми, всичко.
Там се отсява.Няма как да е по-конкретно, защото инфото е много и темите са с еднакви имена.
Върши работа.

# 594
  • София
И в google може да се търси, като напишете пълното име на темата или само на море в Гърция. Например нещо такова:
"bg mamma на море в гърция 2023 корфу"

# 595
  • София

Vivi, ще съм благодарна ако се сещаш коя е кръчмата и споделиш. Ние се насочваме към Корфу това лято и събирам инфо.

Потърсих я в googlemaps. Би трябвало да е тази:
Greek Taverna Konaki
https://www.google.com/maps/place/Greek+Taverna+Konaki/@39.79454 … 7004386,92m/data=!3m1!1e3!4m15!1m8!3m7!1s0x135b4ee3df879ef9:0x500bd2ce2bb25d0!2sSidari+490+81,+Greece!3b1!8m2!3d39.7922123!4d19.7069227!16s%2Fm%2F03m6wd2!3m5!1s0x135b4edd40d02f33:0x2eb3a3f947d0816d!8m2!3d39.7945494!4d19.7007122!16s%2Fg%2F11ckvkll20

# 596
Vivi, много благодаря! Запазвам си!

Да, понякога в Гугъл ми излиза повече, отколкото в сайта. С общата търсачка не ми върши конктрента работа. Например, излизат ми почти всички теми за пътуване в Гърция (даже не всички!), но поради факта, че на 1 стр. Параход пише за всичко по-важно в Гърция, в случая и за Корфу (това е по всички въпроси, по които съм търсила). Няма нищо нататък. Никакви мнения не се показват по-нататък в темата. Или излизат някакви други конкретни мнения от други теми, които или нямат отговор, или имат един и после нямат развитие. Както и да е, въпрос на организиране на сайта. Всичко може да се направи, може би е по-скъпичко просто. Ще търся и чета темите за Гърция, поне от 2022г. То, по принцип аз следя, но не мога да помня всичко кога съм го чела. Понякога даже си запазвам информация, но за това специално не съм.

# 597
Alia1,
ще се постарая да изровя поне моя пост с таверни. За купуването по-рано - вероятно намалението важи до предишния ден, не съм съвсем сигурна.
Специално за Корфу не сме го ползвали, двукратно сме ходили дотам, като и четирите пъти (с връщанията) сме си купували билетите на място от касата. Точно защото не знаем в колко ще се приготвим, пристигнем, дай ми на мен спонтанност и т.н.
Но ако човек предпочита по-изгодния вариант, има смисъл от резервация онлайн.

# 598
  • София
Може и по пътя до Игуменица да купите билетите онлайн, пак ще има 50% намаление. До 1 час преди курса може да се купуват с отстъпка.
Като ги гледам цените в Kerkyra Seaways - същите са като в предишни години(засега) - 42 Е кола, 10 Е възрастен.

# 599
Може и по пътя до Игуменица да купите билетите онлайн, пак ще има 50% намаление. До 1 час преди курса може да се купуват с отстъпка.
Като ги гледам цените в Kerkyra Seaways - същите са като в предишни години(засега) - 42 Е кола, 10 Е възрастен.
Това е редовната цена обаче. Нали гоним намалената, която е горе-долу наполовина.

Общи условия

Активация на акаунт