Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване 78

• 51 816
  • 742
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте момичета, днес ми правиха профилактична мамография и докторката видя уплътнение някакво, черна сянка, която не можа да определи каква е и ме насочи към онкомамолог.
Бая се шашнах, защото миналия месец ме гледа  на ехограф онкохирург на профилактичните от работата и нищо нямаше.
Когато прочетох малко в темата, куражът ви ме успокои и се надявам да ме посъветвате какво да правя.
При кой лекар в Онкологията, София да отида или при мамолог?
Благодаря ви предварително и вярвам, че ще преборите тази гадост!

# 346
  • София
Здравейте момичета, днес ми правиха профилактична мамография и докторката видя уплътнение някакво, черна сянка, която не можа да определи каква е и ме насочи към онкомамолог.
Бая се шашнах, защото миналия месец ме гледа  на ехограф онкохирург на профилактичните от работата и нищо нямаше.
Когато прочетох малко в темата, куражът ви ме успокои и се надявам да ме посъветвате какво да правя.
При кой лекар в Онкологията, София да отида или при мамолог?
Благодаря ви предварително и вярвам, че ще преборите тази гадост!

Препоръчвам д-р Виктор Йорданов от сити клиник, образна диагностика. Може да му занесете диска от мамографията и да си платите за 2-о мнение (консултация по документи)

# 347
За химоглобина майка вземаше - Маоло, Герисан, Билкова кръв и Бирена мая+ сок от червено цвекло, морков и ябълка. Всичко в максимални дози.
Беше стигнала до преливане на кръв, но когато  започна да пие всичко това на куп, доктора я даваше за пример на пациентите. Пращаше ги при нея да я питат, какво пие Nerd

# 348
  • София
Анафтин за афти много ми помагаше, иначе и аз пих по препоръка на онколог Герисан и бирена мая, а по собствен почин (но консултирано с лекаря) и Маоло. Но аз не повръщах благодарение на зофран и кортикостериодите по време на премедикацията, попитайте дали ви слагат такива преди вливане, да не би да спестяват нещо. Даже имах зверски апетит след вливане, директно от болницата отивах изгладняла в ресторант да си поръчам пържола/кюфтета, а сега почти не ям месо.

# 349
Do-gi, горещо препоръчвам д-р Мариана Димитрова от Онкологията. Кабинетът и е на първи етаж. Отидох при нея за второ мнение и още докато ме преглеждаше мануално ми каза, че нещо не и харесва бучката, което и се потвърди и препоръча незабавна операция. Преди това бях ходила при д-р Младенов, който каза - сигурно си се ударила някъде, не е лошо да извадим бучката, когато решиш, ела, каза ми и колко ще ми струва операцията. Ако го бях послушала, когато аз си реша да ми е операцията,не искам да мисля какво можеше да се случи.
Важното е да се действа бързо, и задължително и второ мнение, според мен. успех желая всичко да е наред 🍀

# 350
  • София
Що така съм ви опущила, бе девойки?! От миналата година още 😳 Повече от месец...
Ужас!
Явно съм решила, че само във фейса седите...
За много години! (на много патерици 😂)

Отивам да ви чета.

# 351
Момичета, голяма сте сила Sparkling Heart
Благодаря на всички, които споделиха опит. Заемам се сериозно с повишаването на хемоглобина. Резултатът от днес е 93, а при 90 правят кръвопреливане. Започвам Герисан и ще наблегна на червени меса, черен дроб, червено винце, сурови ядки, спанак, коприва, цвекло, сокове, смутита и т.н. и ще видим какъв ще е резултата. Дано се вдигне или поне да се задържи, че да няма кръвопреливане, което направо ме ужасява, но докторът каза, че ще направим поне едно.
Утре съм на КТ скенер на гръден кош и малък таз. Ще пиша като има резултат.
Още веднъж много благодаря за съветите Purple Heart

# 352
Браво, Алик, духа е много важен 🤗.
Стискам палци 🍀🤗🍀

# 353
Алик, стискам палци за скенера!  Flowers Four Leaf Clover Обаче малко ме притесни с това кръвопреливане. Това стандартна практика ли е?
Чувала съм за отлагане или промяна на схемата, ама за кръвопреливане чак.
Ани, забелязах аз, че липсваш, ама реших, че само четеш. На вас "старите пушки" сигурно ви е писнало с годините да се предъвква едно и също, ама за нас новобранците тук ни е като енциклопедия на неволите по пътя към излекуване. Blue Heart

Последна редакция: чт, 02 фев 2023, 08:04 от Mollly

# 354
Две операции претърпях,едната биопсия и втората отстраняване на киста,чиято хистология показа злокачествен тумор.Предстои решение дали да мина на химиотерапия или само на лъчетерапия и имунотерапия,зависи от пет скенера ,който могат чак края на февруари да ми направят.Според резултатите почвам лечение,вече имам направление от онколога, но не знам водя ли се приета фактически в онкологията така и дали секретарките имат право още от преди да съм почнала терапии да ме пишат болнични?От клиника УНГ са ме писали болнични до 15.02 (на 17.01 ми беше операцията втората при която махнаха тумора).
Твърде малко ми се вижда един месец за човек с две операции и при това онкоболен.Няколко познати ми казаха че в моя случай имам право на 6 месеца.Или поне да е повече от месец.От клиника УНГ не могат да ми го удължат.Личната ми е малко заядлива и не знам дали ще се съгласи да ми пише,поне срещу заплащане.
Идеи как и къде мога да ми го удължат ако личната не се съгласи?

# 355
  • Русе
В момента, който почнеш лечението, от болницата ще ти издадат болнични без прекъсване, докато направиш 180 дена. Не могат да издават болничен за по-вече от 30 дена. Ако ти се получи дупка между сегашния и започването на лечението, личната да те прати на ЛКК комися и те могат да ти издадат за един месец.

# 356
Ели,имаш предвид момента в който почна терапията ли (в зависимост дали ще е химиотерапия,лъче или т.н.)?
Благодаря!

# 357
# 358
Сноу, съжалявам да го чуя! Все се надявах, че е просто възпален лимфен възел в следствие на кистата.
Имаш ли вече точна диагноза?
Ти си много млада и организмът ти е силен, така че ще го пребориш.
Няма да се оставяш на черните мисли! Самонахъсвай се и мачкай наред ! Пиши и споделяй тук, ако мислиш, че ще ти е по-добре!
Прегръщам те  и ти желая кураж Blue Heart !

# 359
Като чета, че киста излиза злокачествено образуване, направо настрахвам 😔

Имаш две начина за болнични до 180дни.
1- където ще провеждаш лечение, ще ти издават за всеки 30дни.
2- ЛЛ те праща на ЛКК и от там ти издават болничен пак за 30дни.
И така повтаряш упражнението всеки месец.
След 180дни болничните минават през ТЕЛК.
Там е още по-забавно🙄

Общи условия

Активация на акаунт