Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване 78

• 51 760
  • 742
  •   1
Отговори
# 405
[/img][/img]Здравейте.Днес взех епикризата ,дали някой от вас би могъл да ми даде малко повече разяснения какво означава всичко написано?

# 406
  • Русе
Хистологията трябва. Изследването на отстранения тумор и лимфните възли.
Засега не изглежда някаква агресивна гад, но е важна хистологията.

# 407
Хистологията трябва. Изследването на отстранения тумор и лимфните възли.
Засега не изглежда някаква агресивна гад, но е важна хистологията.
[/quote]

Последна редакция: ср, 08 фев 2023, 22:21 от sun_f

# 408
  • Русе
Хормонозависим - по-добрият вариант. Има два засегнати лимфни възела. Не са маркирани като далечни, което също  е добра новина. Папиларен - тук нямам спомен.
Предвид годините обаче дали ще й назначат химия и въобще какво лечение ще предприемат...
Успех.

# 409
  • София
sun_f, задраскай личните данни - има име в решението на онкокомисията.

# 410
При майка тумора на дебелото черво изчезна от лъчетерапията.
На гърдата изчезна от химията...
Ама кел файда...
Плъзна навсякъде...
Не гледайте моментния резултат, момичета!
Важен е крайния!
Стискам палци да изчезне отвсякъде!
DZ,
Какво имаш предвид под крайния във времето ? Колко време ?
Съжалявам за майка ти, надявам се, че е добре 🍀

# 411
buttercake, под краен имам впредвид резултата след всички лечения и терапии. Да не вземе някой да се сдуха, че неговото лъче не е успяло да смали напълно тумора. Има и други терапии...

Майка се бори... Борим се и ние с нея.
Всичко става бавно. Всичко става с чакане...
А времето е наш враг в момента.
Чакаме хистология, чакаме епикриза, чакаме комисия... все нещо чакаме😔
То реално чакаме да мине време и от последната операция... та все чакаме, а време нямаме Sad
Пак съм в дупка Sad

# 412
DZ,
Благодаря ти за отговора, разбрах.
Пожелавам чисти резултати от хистология на майка ти ! Кураж и късмет !!

# 413
  • София
Здравейте,
Влизам и аз в борбата от днес с тумор на лява гърда.
Предстои ми химиотерапия и бих искала да попитам какво се плаща в Сити клиник? Познати ми казаха, че е твърде скъпо, но не казаха колко.
И още един въпрос - коя болница да избера - Сити, Иван Рилски или Сердика (със специалните каски)?
Много хубава вечер!

# 414
  • Русе
Според мен не избирай Сити. Мнооого се чака там. Много. За всичко. Отделно парите. Преди близо три години аз платих 450 лв, а сега освен първата такса се плащало на всяко посещение.
Хвалят Надежда. Аз хваля Токуда (има заплащане).
Имаше по някоя мацка в другите две клиники. Дано се включат.
Стискам палци леко да ги изкараш. Насреща сме Hug

# 415
В Надежда също се чака. Но като цяло съм доволна. Има и каски там.

# 416
  • София /Абсурдистан
В Сити се чака ужасно много. Въведоха и такса по 75 лв за всяко посещение. Еднократно 500 лв за включване в програмата. Абе…
Аз на 20- ти съм на диспансерен преглед. Тъкмо ще видя има ли нова измислица за измъкване на пари от тежко болни пациенти.

# 417
В Надежда не се плаща за ХТ. Сестрите са компетентни и мили. Има много хора и се чака - отивах в осем сутринта, тръгвах си към четири следобяд. Минава се на преглед преди вливка - при мен всеки път беше различен доктор. Преглежда ПКК, пита за оплаквания, предписва лекарства при необходимост.
The Iron Lady,
Какво включва диспансерното наблюдение в Сити? Плаща ли се? Доволна ли си като цяло?
Аз съм на лъчетерапия там. И се чудя къде да ми е диспансерът - в Надежда или при тях.

# 418
Мен като пациент, макар и вече бивш на Сити, не ме тормозеше нито чакането, нито таксите. Избрах ги  доброволно и с очаквания, които въпреки таксите и добрата база, не се оправдаха.
Небрежно и даже немарливо подхождане към пациентите. Доста грубо отношение  от страна на по-низшия персонал.
Някакъв абсурден конвейр все едно си с грип и "голяма работа, ако са сбъркали" ! И много на брой сериозни пропуски, които за тази диагноза могат мнооого да променят живота на пациентите, в т.ч и да го съкратят.
Споменавала съм и преди, че на мен ми се трупаше малко по малко, но това което ми преля чашата беше случка с една дружка, която вървеше една химия пред мен. На 5-тата вливка трябваше да почне с бялата. Така гласеше решението на онкокомисията. И като й носят химикалите за вливка, о чудо! Пак червена! Жената взе да протестира тихичко,  но й беше обяснено с тон, нетърпящ възражения, че коктейлът вече е забъркан точно за нея и понеже  "знаеш ли колко са скъпи тези медикаменти", това всъщност било по-добре за нея. Погълна си 5, вместо 4 червени, а белите бяха 3, вместо 4.
Аз нямаше да се съглася на нейно място, но жената преглътна един-два пъти и си каза, че щом било за нейно добро...
От този миг аз започнах да проверявам какво  и колко ми се влива и ги вбесявах с въпроси и настояване да знам какво точно ми вкарват в системата. Исках и си снимах с телефона листа, който върви със стойката с банките, и от който те гледат кое след кое и колко врме да вливат. Абе, бях ужасен пациент, обаче грам не ми пукаше!
Специализантите ми викаха "много питащата", а сестрите си ги слагах на място още като си отворят устата.
Имаше и изключения, разбира се. Някои от сестричките бяха много мили и състрадателни и с тях ми вървеше приказката.
За мен лично от към кадри, вкл. и лекари, са гола вОда. Има и изключения, разбира се, но достъпът до тях е само платен.

# 419
  • София
Според мен не избирай Сити. Мнооого се чака там. Много. За всичко. Отделно парите. Преди близо три години аз платих 450 лв, а сега освен първата такса се плащало на всяко посещение.
Хвалят Надежда. Аз хваля Токуда (има заплащане).
Имаше по някоя мацка в другите две клиники. Дано се включат.
Стискам палци леко да ги изкараш. Насреща сме Hug

Кажете за Токуда, ако е удобно. Мислех, че в Токуда няма, само в Сити.

Общи условия

Активация на акаунт