Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване 78

• 51 774
  • 742
  •   1
Отговори
# 390
Благодаря, Моли 🤗. Ще разбера каква когато започне да расте Simple Smile.
Сиса, аз се бях подула, но от венците за няколко дни от едната страна, но за няколко дни всичко приключи.

# 391
Подпухва се от кортикостероидите. не само лицето- цялата бях като поничка- и на корема, отзад на любовните дръжки, на врата( по едно време врат, реално- нямаше). Като спряха да ме бухат с тях и се поизчистих и всичко се прибра, както си беше.
А, за косата- преди да ми окапе първия път, беше почти изцяло бяла( но я къносвах, та веех едни дърги черни, прави коси). После, като тръгваше да расте, първо покарваха едни нефелни бели косички, но след тях, същинската коса, беше преобладаващо черна и къдрава. Сега вече взе да се поизправя( а тамън им свикнах на къдриците и много си ги харесвах), надявам се и  черното да се не изгуби...

# 392
Ей, голямо чакане в таз Надежда днес!
5 часа за една кръв и един ехограф...

# 393
  • София
Лелее, аз значи съм минала като вятъра в Сити - 10 Мин общо да си взема протокол за лекарство и при лекарката да вземе решение какъв скенер ще правим скоро. Simple Smile

# 394
Браво, Оливче!
Днес бях на първи диспансерен. Не тръгваме добре, но ще им дам шанс Simple Smile
Голямо чакане, няма среща с лекар, не могат да намерят  досието ми.... Пак трябва да ида на 16-ти, за да се видя с Щерев, че тази седмица бил в отпуск.
А всъщност той се казвал проф.Донев. Щерев му било бащиното име. Малко се изложих днес като ги питах: "А кой е този Донев, при който ме пращате другата седмица, не може ли да се видя с проф. Щерев?"
Хахаха.. !
Аз ли съм карък, не знам!

# 395
Оливче, ти си била истински Спиди Гонзалес:). Браво на теб 🤗.
Моли, за един ден сме се разминали, аз вчера отвисях в Надежда от 08.30 до 14.30. То и сега съм в болницата с преспиване, втората химия беше днес. Падна ми се страхотна сестра, Снежина, млада, невероятно любезна и се вижда, че работи от сърце. И от д-р Алхалаби съм доволна, също много любезен и внимателен. Само много се чака там, но и когато правех инвитро опитите преди повече от 10 години беше същото чакане, дори по-лошо.
Момичета, включих котлоните - на бузите си мога да изпека палачинки, яйца и др. 😜. Мислех, че ще ми се размине, сега вече приличам на истински картоф, изваден от скарата, пари, не се бара 🤪😄🤪 (без коса и стилно зачервени бузи)

# 396
От какво пък ти се запалиха бузките, Люсе, да нямаш температура ?
 ( може ли да ти викам Люси, че да не сменям езика на клавиатурата Laughing )

# 397
И, Моли, как ме върна в детството с Люсе, така ми казваше любимата ми баба, за мен ще е истинско щастие ❣️😘.
Бузите ми пламнаха така и миналия път, било от подготовката за вливането, така ми обясниха. Сега първоначално нямаше такъв ефект и се зарадвах, но вече положението върви към изгаряне на възглавници 😉, дори и без коса. Хубавото е, че миналия път мина до няколко дни, надявам се и сега да е така Simple Smile

# 398
Здравейте, момичета! Завърнах се от дълго пътешествие, което вмъкнах между химиотерапията и лъчето. Заредих се и видях най-щастливите хора на земята - Филипинците.
От понеделник съм на лъчетерапия в Сити. Приеха ме и подписах един куп документи, а на мен не ми дадоха нищо.
Нямам нито за прием, нито план за лечение.
Да попитам момичетата, който са били там на лъче - прекъсвали ли са Ви терапията. Бях два дни, а днес съм почивка и никой не ми даде смислен отговор - защо.
За косата - в момента ми расте изцяло бяла. Моята е кестеняво към руса. Имах прошарени кичури, но сега е бяла.

# 399
Ехаа, браво, Касаби!!!
Това една от дестинациите, които искам да посетя в този живот! Другата ми е полуостров Юкатан. Другите ми фаворити в по-голямата си част съм посетила, но те са далеч по-скромни като отдалеченост и финанси Simple Smile
Аз бях в Сити през октомври. Нямах прекъсване, но вероятно ускорителят е или повреден или в профилактика.
Ще ти дадат протокол от онкокомисията, с която са ти определили броя терапии и количеството радиация, с което ще те почерпят Simple Smile
Накрая ще ти дадат епикриза и това е!

# 400
Kasabi, поздравления за положителните емоциите и почивката. И аз гледам разни оферти за лятото, но все още не мога да се впусна да планирам, още малко смелост ми трябва:).
Моята лъчетерапия беше в Онкологията, имах веднъж прекъсване от два дни защото апарата им се развали и в крайна сметка направих с една по-малко процедура защото трябваше да довърша след Коледните празници, което беше още по- голямо прекъсване. Така разбрах, че няма проблем.

# 401
Ехаа, браво, Касаби!!!
Това една от дестинациите, които искам да посетя в този живот! Другата ми е полуостров Юкатан. Другите ми фаворити в по-голямата си част съм посетила, но те са далеч по-скромни като отдалеченост и финанси Simple Smile
Аз бях в Сити през октомври. Нямах прекъсване, но вероятно ускорителят е или повреден или в профилактика.
Ще ти дадат протокол от онкокомисията, с която са ти определили броя терапии и количеството радиация, с което ще те почерпят Simple Smile
Накрая ще ти дадат епикриза и това е!
Еее, Моли за Юкатан си мечтая от 17 годишна, когато прочетох една книга за боговете и живота на майте.
За Филипините мога да кажа, че красотата на островите и водата е уникална. Ако умееш да организираш сам пътешествие,  билетите на азиятските авиокомпании са много евтини.
Пожелавам от сърце такива емоции.

# 402
Какво се очаква от ХТ? Да смали тумора максимално или напълно да изчезне?
Колко броя бяха при вас ЛТ?

# 403
Очаква се да се смали( моят се смали почти наполовина), но има и случаи да изчезне. Моите ЛТ бяха 25, но мисля, че това е максимума( май само Лейди е правила повече...., но може и да се бъркам).
Касаби, радвам се, че си заредила душата с красота и положителни емоции!

# 404
При майка тумора на дебелото черво изчезна от лъчетерапията.
На гърдата изчезна от химията...
Ама кел файда...
Плъзна навсякъде...
Не гледайте моментния резултат, момичета!
Важен е крайния!
Стискам палци да изчезне отвсякъде!

Общи условия

Активация на акаунт