Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване 78

• 51 731
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
Аз съм ползвала билките, препоръчвани от Айдън Мустафов, не знам дали реално са ми помогнали, но пък и не ми навредиха.

Последна редакция: пт, 17 фев 2023, 11:38 от koren63

# 466
Стани, много добри съвети си дала!
Оказа се, че аз съм първата и единствената пациентка на Сити Младост, която изисква документи за ТЕЛК и за болничен. Миналата седмица искам Етапна епикриза, доктора ми дава  медицинска бележка ръчно написана. Обръщам се към д-р Недев и му обяснявам какво трябва да ми напише и той ми написа. Вчера занесох решението от ТЕЛК на ЛКК да издадат болничен за  60 дни. Но трябва да имам направление за лекарската комисия. Звъня на личната лекарка и тя ми казва, че се водя хоспитализирана и не може да ми издаде. Днес искам направление на същия лекар, който ми  се води лекуващ и познайте какво ми даде - Протокол на тяхна лекарска комисия. Няколко пъти му казвам, че искам Направление за ЛКК. За отношението на рецепционистките нямам думи. Такава наглост и високомерие.

Същото, ама абсолютно същото нещо ми се случи с документите на майка ми в Сити. Не исках да вдигам скандали, защото чакалнята беше пълна с видимо болни хора и не исках да ги смущавам, но не се сдържах. Спретнах един скандал споменавайки как след пропуснатите метастази в 2(два!) скенера на майка ми да ми дадат правилните документи НА ВРЕМЕ (защото ги чаках около 40 минути) е най-малкото, което могат да направят за нас. За точно 2 минути беше свършена работата, а рецепционистката стана по-ниска от тревата. А преди няколко седмици разбрах, че същото нещо (пропсунали са да видят метастази от РМЖ) се е случило и на наша позната в същата болница. Същата жена беше препоръчала Сити клиник и конкретно д-р Ганчева на майка ми. Просто ви съветвам да не си мълчите, достатъчно тежък е целия кошмар покрай диагнозата - за болния, за близките и тн. Нормалното отношения и правилния ред на нещата наистина са абсолютния минимум в раковите болници и не мога да си обясня защо навсякъде отношението е такъв кошмар и се налага да се вдигат скандали от младите, защото възрастните хора просто си мълчат и позволяват да ги мачкат! Относно Сити, пращайте си скенерите от там за второ мнение, явно от претоварване (така се оправдават) застрашават живота на онкоболните хора.

# 467
Привет, прекрасни 🤗, минавам да споделя, че бих казала, че вече съм добре след втората химиотерапия. Този път се прояви във венците, някак ме боляха челюстите и венците, не знам как да го определя. Доста гадничко си беше, купих си смрадлика направо и с нон- стоп жабурене, мисля, че вече всичко е наред:). Да живее киселото мляко, а и сините сливи, които директно слагах на венците.
Момичета, колко пъти пада косата. С моята се разделих в началото на февруари, вече се вижда новата, отначало наистина тънки бели косъмчета, но вече има много по-тъмни. Чудех се дали ще опадат новите или да започна да се радвам, че няма да съм картоф 🥔😉.
Големи прегръдки и кураж на всички 🤗🍀🤗

# 468
Привет, прекрасни 🤗, минавам да споделя, че бих казала, че вече съм добре след втората химиотерапия. Този път се прояви във венците, някак ме боляха челюстите и венците, не знам как да го определя. Доста гадничко си беше, купих си смрадлика направо и с нон- стоп жабурене, мисля, че вече всичко е наред:). Да живее киселото мляко, а и сините сливи, които директно слагах на венците.
Момичета, колко пъти пада косата. С моята се разделих в началото на февруари, вече се вижда новата, отначало наистина тънки бели косъмчета, но вече има много по-тъмни. Чудех се дали ще опадат новите или да започна да се радвам, че няма да съм картоф 🥔😉.
  Luce мисля,че коса няма да се задържи по време на химията.В смисъл ,че то като не падат големи кичури и не се забелязва толкова.Моят никога не можа да ме обръсне до голо.Все си имам едни черни наболи косъмчета,но ако дръпна падат.Колко химии ти остават още?

# 469
Моли, и аз съм на Аримидекс. Имам болки в стъпалата и в ставите на ходилата и в коленете при клякане. Но при последния гинекологичен преглед ми изписаха мента, глог, валериан с магнезий и като че ли болките ми намаляват от това хапче. Обаче имам много чести и силни горещи вълни, от които направо ми прилошава. Имам моменти на тревожност и депресивни състояния. Гадна работа.

# 470
Привет, още 1 глас от мен за лошото разчитане на скенерите в Сити, животозастрашаващо уви.
В тази връзка препоръчате моля къде да направим контролен скенер, за маика ми, София? До сега само в Сити сме правили, страшно много се чака и претупват разчитането, копи пейст на предходното. Друго място за скенер читаво? Благодаря предварително

# 471
  Luce мисля,че коса няма да се задържи по време на химията.В смисъл ,че то като не падат големи кичури и не се забелязва толкова.Моят никога не можа да ме обръсне до голо.Все си имам едни черни наболи косъмчета,но ако дръпна падат.Колко химии ти остават още?
Сиса, още две химии имам. И на мен ми падаха късите косъмчета, но от около седмица престана. Ще видим Simple Smile.
Да споделя, че  вчера след като се разходих следобед видях, че са ми излезнали две-три пигменти петна на лицето, намазах с домашния крем с невен и днес ги няма. Явно е от химиотерапията и ще трябва да слагам слънцезащитен крем когато има повече слънце.
Слагам от същия крем и на белега и вече не се виждат страничните чертички, започна да избледнява и основния.

# 472
  • Русе
Лусе, по време на химия и лъче трябва да се избягва слънцето. Мажи лицето и останалата част от тялото да е покрита винаги с дреха. Общо взето като ханъма да си Simple Smile

Баба, Токуда?

# 473
Как минава в Токуда скенера? Сити и Токуда не са ли една и съща собственост, дали и тези които разчитат резултатите не са едни и същи? До колкото съм чувала това са хора, които работят в държавни болници и разчитат в Сити на хонорар и вероятно затова претупват защото бързат

# 474
Момичета, аз съм на Фемара но като ви чета мога да кажа, че страничните ефекти са същите. Болки в ставите на стъпалата и ръцете. Болки в коленете при клякане и епизодични болки във всички стави. Всичко е поносимо само да сме здрави.

# 475
  • София
Ох, почвате да ми шашкате с тези скенери в Сити - правя само там и винаги са чисти - пет-скенер, КТ, Ямр. Единственият Ямр с находка беше при втория рак, но тогава сама бях напипала бучка и отидох за определяне какво е.
Възможно ли е да се филмираме излишно, и това, което не са видяли, да не е могло да
бъде видяно на този етап? Същият скенер после разчетен ли е с находка от друга болница?

# 476
  • Русе
Освен общата "майка" двете болници са абсолютно независими една от друга. Всяка си има нейните специалисти и отделно управление.

Минавала съм образно по клинична пътека. 3 дена престой. Платеното е със запазен час и на другият ден ми пратиха с куриер резултата.

Как минава в Токуда скенера? Сити и Токуда не са ли една и съща собственост, дали и тези които разчитат резултатите не са едни и същи? До колкото съм чувала това са хора, които работят в държавни болници и разчитат в Сити на хонорар и вероятно затова претупват защото бързат

Няколко пъти съм разказвала тази история: предстоеше ми ЯМР за щитовидна жлеза и помолих онколога да ми го пусне по клинична пътека. Хоспитализираха ме, минах изследването и си лежа в стаята, чакайки да минат дните, и да си ходя. Изведнъж идва главната ми вика:
- Веднага слизай в Образна!
- Ама аз преди малко минах.
- Обадиха се и казаха да се върнеш веднага!
Изтръпнах. Рекох си, че е излязло нещо рачешко в щитовидната. Даже не разбрах как съм слязла 8 етажа по стъпалата. Слизам, намирам доктора и той взе да ми обяснява, че на щитовидна ЯМР не се прави. За какво го правя, оплаквания и кой идиот, по дяволите, ми го е назначил. И той сега какво да пише на разчета като нищо не се вижда.  Прекараме през два ехографа, гледа, търси... близо час изгуби с мен да ме огледа подробно. И това по ЗК. Не ме пусна, докато не се убеди, че всичко дето го имам не е страшно. Спечели ме.

# 477
Ели, напиши името на този доктор, да се знае Simple Smile Че имаме нужда от старателно преглеждащи доктори!

# 478
  • Русе
Не го помня Confused
Така се бях филмирала....

# 479
  • София
Моля ви, момичета, споделяйте! Да стигне до повече хора!
Да има шанс Жорето ❤️! И той е един от нас 😢. А е толкова млад, малък дори...
Мисля, че и тук в bg-mamma се правят такива кампании, но не намирам.
 https://www.facebook.com/1180362007/posts/pfbid027YiX8t6M5ueF4Yp … f7QTHtKl/?app=fbl

Общи условия

Активация на акаунт