Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване 78

• 51 698
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
Виждам за съжаление нови потребители в темата
Да им пожелая успех и смелост, да не падат духом
Минава и заминава
Аз бях нова през април, надявам се вече всичко да е минало
Живея както преди, даже ще ходим на ски скоро
Ремонтирахме даже апартамента (забавиха ни диагнозата, операциите, терапиите)

Косата почна да расте точно два месеца след последното химио
За два месеца и половина имам вече 3 см, някакъв странен цвят е обаче Simple Smile , миглите и веждите не опадаха съвсем и не ми се наложи да лепя и рисувам, но сега имам много, отне им само месец
Другия месец почвам Золадекс на три месеца

Вълните са ми част от денонощието, неприятно но свикнах

Прегръщам ви

# 481
Мястото където ме оперираха (дясна шия в клиника Уши нос гърло) отстраниха злокачествен тумор и лимфни възли до където е имало метастаза.Отсраниха всичко,предстои пет скенер на 22.02.На 17.01 ми беше операцията.Притеснява ме че болките в областта - дясното ухо , дясна челюст особено като се храня се усилиха.Махнаха целия тумор, тези болки ги имаше от преди да го махнат още.Вече са непоносими.Поду ми се и мястото където ме рязаха.Възможно ли е за толкова кратко време да е пораснал нов тумор на същото място.Чакам пет скенера.

# 482
Мястото където ме оперираха (дясна шия в клиника Уши нос гърло) отстраниха злокачествен тумор и лимфни възли до където е имало метастаза.Отсраниха всичко,предстои пет скенер на 22.02.На 17.01 ми беше операцията.Притеснява ме че болките в областта - дясното ухо , дясна челюст особено като се храня се усилиха.Махнаха целия тумор, тези болки ги имаше от преди да го махнат още.Вече са непоносими.Поду ми се и мястото където ме рязаха.Възможно ли е за толкова кратко време да е пораснал нов тумор на същото място.Чакам пет скенера.
Здравейте, къде точно ви беше тумора? Бихте ли обяснили малко по-подробно? Благодаря ви

# 483
  • Русе
Сноу, да не са отоци от операцията? Можеш ли да се свържеш с оператора? Би трябвало болките да намаляват, а не да се усилват. Едва ли е нов тумор. По-скоро оток, но е желателно да те види доктор.

# 484
Сноууайт, когато има отстраняване на лимфни възли, има натрупване на лимфа дълго време след това. Възможно е подуването да е от такъв характер. За болките в челюстта и ухото, трябва задължително да говориш с наблюдаващия лекар, доколко са нормални.

# 485
   Надявам се ,че си информирала лекарите,защото те би трябвало да са най наясно със положението.Предполагам,че при положение,че е имало операция,премахване на лв е нормално до усещаш болка и разни неприятни неща.Според мен , а аз не съм лекар не мисля,че е пораснал нов.Всяка интервенция нанася поражения върху телата ни.На мен ми е премахната гърдата и лв преди 2 месеца.Един ден нищо ми няма,друг пък ме боли,щипе,прерязва,пари и какво ли не.Търси лекарите и нека ти обяснят нормално ли е.

# 486
Направихме ЯМР на глава на майка след операция юли 2022 на тумор в носа. Виждат се лезии в главния мозък. Търся лекар за второ мнение. Бихте ли ми дали координати на добър специалист за разчитане на ЯМР на глава?

# 487
  • Русе
д-р Виктор Йорданов в Сити Клиник.

# 488
Информирах хирурга от клиника УНГ, който ме оперира за болката,прегледа ми подуването.Нормално било,щяло да спадне като започна лечението.Той няма какво да направи.Сега чакам онколога да му предам резултати от имунохистохимия и да ми предпише обезболяващи,не се издържа повече,непоносимо е.Притеснява ме такива жестоки болки да не означават ,че рака вече е краен стадий.Трябва да започвам терапии вече.Без пет скенер не можело...Записването на този пет скенер никъде нямаше как да стане по - бързо ,три седмици го чакам,на 22.02 е...

# 489
  • Русе
По-добре да изчакаш три седмици и да ми имаш точно предства има ли някъде нещо, няма ли, от колкото да те почнат веднага и нещо недогледано да си вирее  на воля.
Стига се филмира. Стегни се. Оня ден те рязаха, как да е без болка и то на такова място. Пий поне един парацетамол докато чакаш.

# 490
Информирах хирурга от клиника УНГ, който ме оперира за болката,прегледа ми подуването.Нормално било,щяло да спадне като започна лечението.Той няма какво да направи.Сега чакам онколога да му предам резултати от имунохистохимия и да ми предпише обезболяващи,не се издържа повече,непоносимо е.Притеснява ме такива жестоки болки да не означават ,че рака вече е краен стадий.Трябва да започвам терапии вече.Без пет скенер не можело...Записването на този пет скенер никъде нямаше как да стане по - бързо ,три седмици го чакам,на 22.02 е...
  Спокойно!Знам ,че е трудно но при такава операция е нормално да те боли още.Не остана още два дена.Пиеш ли обезболяващи?След тях болката не спира ли или поне да намалява?

# 491
  • София /Абсурдистан
Днес бях на диспансерен преглед в Сити. Имам завишени чернодробни показатели. Имам и на моменти много остра болка под дясното ребро. Това какво ще рече, защо са завишени?
Иначе имам разни образувания, които се напипват на оперираното болно място, може да е фиброзна тъкан и силно се надявам да не е другото. Назначиха ямр на 22 март и пет скенер за когато намерят час, може би през май, така казаха. Маркера е в норма, 22 е. Ще се види на скенерите какво и защо.  До тогава чакам.

# 492
  • София
Колко завишени? Някакви лекарства пиеш ли - може да е от тях?

# 493
  • Русе
Лейди, стискам палци ЯМР-то да е чисто, а тоя дроб да е претоварен от пиене Simple Smile
Алкалната фосфатаза изследвана ли е?

# 494
Направихме ЯМР на глава на майка след операция юли 2022 на тумор в носа. Виждат се лезии в главния мозък. Търся лекар за второ мнение. Бихте ли ми дали координати на добър специалист за разчитане на ЯМР на глава?
Доц.Минкин е неврохирург в ,,Иван Рилски". Оперирал моя позната с лезия на трудно достъпно място, което отговаря за дишането. Спасил й е живота.

Общи условия

Активация на акаунт