Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване 78

• 51 740
  • 742
  •   1
Отговори
# 450
На сестра ми искаха кардиограма и консултация с кардиолог до 3 дни преди всяка вливка, а преди първата ехокардиография и заключение от кардиолог, че е допустимо лечението. Препоръката беше един и същ да е лекаря, който я преглежда и да се направи контролна ехокардиография 4 до 6м след началото на лечението.
А кардиолога държеше да я гледа на ехограф всеки път Hands V (това защото има лек пролапс от дете, който не й е създавал проблем)

# 451
Здравейте борбени момичета! Благодаря на всички за съветите!Установиха ми фиброаденом 20 мм и биопсията не показа злокачествени клетки. Имам час за операция др.месец.Чудя се дали на ЯМР ще се видят злокачествени клетки, ако има или няма смисъл да правя и да си чакам операцията.

# 452
  • Русе
ЯМР с контраст ще оцвети ракови клетки, но над определен размер. Т.е. ако са съвсем микроскопични няма да ги хване и може да даде фалшив резултат.
Хистология на фиброаденома ще е най-точната диагностика.

# 453
Благодаря!

# 454
Different_Reality,

Момчетата са ти дали вече няколко отлични съвета. Най-важното е колкото се може да се успокоиш - стреса е враг на имунитета Simple Smile
Първи и втори стадии са с отлична прогноза. Не че другите на са, но там борбата е по жестока! Ако наистина е първи стадии, без засягане на лимфни възли, с ниско КИ, и не е тройно-негативен /това ще го пише на хистологията/ по съвременните стандарти най-вероятно ще минеш без химио-терапия, само лъче. Аз бях така. Не съм имала никакви сериозни дискомфорти (само умора), но това минава и се забравя. Дори и да има химиотерапия - и тя минава и се забравя! Докато чакаш да излезе резултата може да се запишеш на консултация с онколог, за да не се бавиш после. За мен най-добрия вариант е да се запишеш при двама - да чуеш две независими мнения за пътя на лечение от тук нататък. Отиди с написани въпроси и си ги задай всичките. Запиши си какво са ти казали, защото стреса е лош съветник и все нещо забравяме, а то можа да се окаже важно! Питай - това е твоето тяло и твоето здраве! Ако имаш възможност си вземи блокчета след като излезе хистологията и си ги занеси за второ мнение. Макар и рядко се случват грешки - но може от тях да зависи хода на лечението.
И горе главата! Тък сме толкова голяма банда... за съжаление,. Но всички са страхотни!

# 455
Different_Reality,
Аз ще дам съвет като близка на минаваща по този път...
На консултацията с онколог отиди с близък човек (сестра, близка приятелка, мъжа ти... който ти си прецениш). Винаги е добре още едни уши да слушат, още някой да подсети за въпрос, някой да те надъха веднага след това Hands V
Успех!

# 456
Стани, много добри съвети си дала!
Оказа се, че аз съм първата и единствената пациентка на Сити Младост, която изисква документи за ТЕЛК и за болничен. Миналата седмица искам Етапна епикриза, доктора ми дава  медицинска бележка ръчно написана. Обръщам се към д-р Недев и му обяснявам какво трябва да ми напише и той ми написа. Вчера занесох решението от ТЕЛК на ЛКК да издадат болничен за  60 дни. Но трябва да имам направление за лекарската комисия. Звъня на личната лекарка и тя ми казва, че се водя хоспитализирана и не може да ми издаде. Днес искам направление на същия лекар, който ми  се води лекуващ и познайте какво ми даде - Протокол на тяхна лекарска комисия. Няколко пъти му казвам, че искам Направление за ЛКК. За отношението на рецепционистките нямам думи. Такава наглост и високомерие.

# 457
  • Sofia
Касаби, регистраторките не ги жали, ако те дразнят. Има шефове над тях, поискай да се видиш с някого от тях и ще станат любезни, вратата ще ти отварят. Аз почти не съм имала проблеми с администрацията в Сити, някак много по-организирани са, в сравнение с това, което видях в Надежда. Там щях да подавам оплакване за едни лъжи покрай единия път за издаване на болничния ми, добре че бързо се организираха, щото вече бях вдигнала телефона да питам към кое конкретно лице да пускам оплакването или на общия мейл. И колко празни приказки приказват и се почесват в приказки, докато над 20 човека чакат да минат и да им вземат кръв за химията... Такова нещо в Сити никога не е било. Та исках да кажа да не им мълчиш. В Сити много ги обичат обратните връзки с клиентите/пациентите.
Иначе не сме се засичали на лъчето май, аз всеки ден съм там от 06.02.

# 458
Здравейте,
Не съм писала отдавна. Започнах работа и ежедневието ме завъртя. Сега се допитвам до вас във връзка с препоръка на мой познат за билките на Айдън Мустафов. Някой ползвал ли ги е за нашето заболяване? Впечатления от него? Благодаря предварително на всички. На всички момичета, които минават през това-  сили и кураж:heart:

# 459
Касаби, регистраторките не ги жали, ако те дразнят. Има шефове над тях, поискай да се видиш с някого от тях и ще станат любезни, вратата ще ти отварят. Аз почти не съм имала проблеми с администрацията в Сити, някак много по-организирани са, в сравнение с това, което видях в Надежда. Там щях да подавам оплакване за едни лъжи покрай единия път за издаване на болничния ми, добре че бързо се организираха, щото вече бях вдигнала телефона да питам към кое конкретно лице да пускам оплакването или на общия мейл. И колко празни приказки приказват и се почесват в приказки, докато над 20 човека чакат да минат и да им вземат кръв за химията... Такова нещо в Сити никога не е било. Та исках да кажа да не им мълчиш. В Сити много ги обичат обратните връзки с клиентите/пациентите.
Иначе не сме се засичали на лъчето май, аз всеки ден съм там от 06.02.
И аз съм от 06.02 на лъче. Викат ме рано от 8.45 или 9.45. В четвъртък  съм от 12ч. Ще се радвам да се видим.

# 460
Момичета,  има ли някой на Аримидекс?

# 461
  • Sofia
Е, ти си от късметлийските, аз съм вечер, обикновено 18:30. Няколко пъти им казах, че не мога толкова късно вечер, заради детето и ми се изрепчиха, че имало и от 10 вечерта. Ами чудесно, да ме викнат и в два през нощта. Аз не си мълча, достатъчно се нагледах в годините. Като не става с добро, ще стане с лошото. Няколко пъти ходят вече по тънък лед. Не искам специално отношение, искам поне да редуват часовете или като има някой проблем с часа, да погледнат поне дали има варианти.
Четвъртък беше днес, утре съм от 15 часа, одеве се смея с тях как се смилиха за такъв ранен час, жената каза, че в петък е промоцията. Joy
Моли, аз съм на аримидекс. Бях де, до преди химията, сега пак ще го почвам, заедно със золадекса. Защо питаш?

# 462
  • София
Здравейте,
Не съм писала отдавна. Започнах работа и ежедневието ме завъртя. Сега се допитвам до вас във връзка с препоръка на мой познат за билките на Айдън Мустафов. Някой ползвал ли ги е за нашето заболяване? Впечатления от него? Благодаря предварително на всички. На всички момичета, които минават през това-  сили и кураж:heart:
Доколкото виждам, някакъв мошеник е, според тази тема в бг мама: https://m.bg-mamma.com/?topic=1095319

# 463
Чайлд, днес ми го изписаха, но не го намирам.  В три аптеки минах днес.
И как се понася? Знам, че при всеки е различно, но какво да очаквам като често явление?
За Сити - и аз го ядох това дърво, но понеже беше финал, реших че не си струва да си образувам нерви.
А как ме дразнеха само....  Simple Smile

# 464
  • Sofia
Първото ми лъче в Сити беше през април-май 2020. Любезни, спокойни и сговорчиви. Не помня да съм чакала повече от 15 минути. Вярно, че беше по време на първата ковид вълна, ама пак си имаше хора. Спомените ми са само положителни и мисля, че и затова сега им се впрягам и ме дразнят.
За страничните ефекти май няма да съм полезна, защото аз бях преди това почти година и половина на тамоксифен. Доц. Консулова го смени буквално от днес за утре. С тамоксифена много ясно си спомням, че първите седмици имах болки в коленете, особено при клякане, но си отшумяха за няколко месеца. Нямах никакви други проблеми. Ще споделя как е сега като възобновя приема. А в аптеките какво казват, има ли причина да липсва?

Общи условия

Активация на акаунт