'ВИНА' - новият сериал по БНТ

• 44 589
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
  • Берлин
Днешният ми беше първият разочароващ епизод. Скучно. И Цвета е като много жени, които срещнах заради една кампания по темата-смазана и самотна в нищото, но на колене пред насилника. А уж Бог е любов /нали е вярваща/. И като не обичаш сам себе си, никой бог не може да ти помогне.
...а нямам мотор...

# 586
  • Галифрей
Като цяло епизода имаше три интрестни  моменти. Опитаха се нещо да го направят “ забавно” не се получи. Онзи инспектора ще докладва на Бончев.
Филип си пъха главата в уста на лъва ама не го осъзнава много. Или има някакъв план знам ли. В промото явно е решил друго, защото ще моли Елина да се върне при него да работи във винарната.

# 587
Нали Хар. каза, че иска две неща - да си говорят на "ти", и да го запознае с този/тези, които правят виното му. Явно затова ще я връща. Не помня с точност диалога. За мен си беше ОК епизода, а игуменката е попадение като образ.
...а нямам мотор... 😜

Последна редакция: пт, 03 фев 2023, 00:20 от Mandaria

# 588
  • The point of no return
Аз в началото си помислих, че Елина е лесбийка и е гадже с любовницата на баща си. Радвам се, че не сервираха подобно развитие.
Иначе младия Харизанов ме радва, защото хем е леке, но пък виждаме и другата му страна, завърза приятелство с Филип, което ми се струва искрено.
Реплика на серията - “Коя е тая? Много е серт.” Joy
Няма начин Елина да не се върне във винарната, но ще се дърпа известно време и е разбираемо. Има загадка около нея, да видим какво ще излезе.

# 589
  • Галифрей
Ми че тя е такова мрънкало, вместо да се сърди сега й е паднало да прекара време с г-н готин хем теренът й е чист… тя се дърпа и само вика “ Подадели документи за конкурса?!” 😀

# 590
Много ми стана тъжно за Цвета днес. Тя като чу, че мъжа й я търси веднага се показа, а той как я нагруби и духна по най-бързия начин.

Филип ме разочарова, не ми харесва, че към Харизанови зави сюжета, дано да е някакъв смислен план поне.

Елина, мрънкалото едвам се издържа. Добре че хвана баща си, малко да се приземи.

# 591
Този сериал има по-плавен сценарий от 'Лъжите в нас'. Там имаше толкова много герои, че някои ги 'забравяха' за по много серии. В една серия въртяха едвам по шепа хора и към края действието вървешв нескопосано. След дълго влачене, току изведнъж сервираха нещо и претупваха развитието. Чернова на млад сценарист.

Този напомня повече на Братя - шат, шат, но пък в тази серия немалко неща станаха глупаво. Бг кино и това е. Ефектът става дефект.

Хареса ми малкия Харизанов още от първо появяване, и Геро също. И жеста на Харизанов баща, сочейки към себе си като човек с пари беше страшен, накара ме да го върна и изгледам пак.

# 592
На мен продължава да ми харесва сериала, напълно реалистичен и като образи, като взаимоотношения и като събития дори.
Последната серия наистина е по- различна, но за мен не беше разочароваща.
Харесва ми, че няма извращения, че образите са пълнокръвни. Слабост са ми и района, и вината, и за мен е една от най- добрите продукции в последните години.

# 593
Днешната серия не ми хареса, някак забавиха развръзката.

# 594
  • София
Не ми беше скучен епизодът, даже много ми хареса. Достатъчно развитие имаше, без да търчат и крещят като гламави. Спокойно, топло усещане ми оставя. С пълнокръвни и реални образи, които реагират като в нормалния живот.

# 595
Гледах всички серии до сега, но не разбрах Филип какво работи в САЩ. Може да ми е убегнало. Как си позволява да остава в България колкото си иска.

# 596
  • гр.София
Игуменката говореше изцяло в сентенции.
Скучен- скучен,но всъщност доста неща  се случиха.
Майката на какво е подложена? Твърде кротка и религиозна жена. Като й отърва да си затваря очите.

# 597
  • Галифрей
Не може да остане колкото си иска има право за три месеца,така казаха. Забравих какво работеше трябва да гледам отново, не помня беше нещо свързано с бизнес маркетинг май не знам.

# 598
На мен продължава да ми харесва сериала, напълно реалистичен и като образи, като взаимоотношения и като събития дори.
Последната серия наистина е по- различна, но за мен не беше разочароваща.
Харесва ми, че няма извращения, че образите са пълнокръвни. Слабост са ми и района, и вината, и за мен е една от най- добрите продукции в последните години.

+1. И на мен ми харесва да гледам нормални хора и неща от реалността,аман от извращения.

Цвета е един добър и слабохарактерен човек , който трудно казва не,от който тотално се възползва един диктатор и емоционален манипулатор като Андрей. Тя не е глупава, но си е затваряла очите дълги години за неговите далавери , игнорирането към нея, с надеждата ,че може би греши, или ще се промени, или че е нормално. Няма да се учудя ,че и за любовницата знае, само не знае коя е. Андрей не е скандалжия, не е грубиян, не вика, съвсем тънко оказва натиск и се възползва от мекушавостта на Цвета. Тия са най-страшните - прикритите насилници.
 Освен това жената е във специална възраст , когато почваш да виждаш бръчките,бързо летящото време . Дъщерята си има свой живот, още повече такъв работохолик като Елина, явно не общуват много. Мъжа и я игнорира, колко му е да се почувстваш сам и ненужен и депресията да те налегне. И като го видя на вратата на манастира ,разтревожен, си помисли, че е заради нея, от обич, а той човека просто беше раздразнен ,че тя му създава проблеми и неудобство, сега и с нея трябва да се занимава. Мъчно ми е за нея.

# 599
  • Бургас
За мен Геро в този сериал е най-слаб в ролята си. Едно, не му се разбира какво говори и второ, все едно току що е слязъл от сцената на Капките и е още в образа на водещ, а и там не е в силата си.

Общи условия

Активация на акаунт