'ВИНА' - новият сериал по БНТ

• 44 632
  • 746
  •   1
Отговори
# 360
Марко и Катина, като са тръгвали за Франция, най-вероятно са носели със себе си пари.
Предполагам, че са убити и ограбени, никъде не са заминавали на практика. Затова не са си потърсили повече детето, просто не са били живи.
Подозирам даже, че останките им ще бъдат намерени по някое време.
Много ми хареса това предположение в стил murder mystery.

# 361
Или че са ги хванали на граница, като са бягали.
За керацудата - Керацудата навремето е пренесена от Гърция и в превод означава господарка, хубава жена. В този епизод и Марта беше близо до това, и за баба Виола загатнаха, и руската тьотка се появи и жената на Бончев май му скрои шапка, като я зарязза сама.

Характерно за виното е, че много бързо от бял променя цвета си в кехлибарено розов, когато се отвори.

# 362
  • Галифрей
Ще имат връзка май Елина и Филип, нещо такова пишеше в началото на сайта на БНТ, сега пак отидох да го потърся, но го няма. Дали са се усетили и са го свалили или аз съм запомнила грешно, но съм почти убедена, че пишеше, че Елина е новата любов на Филип Thinking

Да пишего в описанието на Филип, видях го. Ето го:

В описанието на Елина също го пише, че са двойка

Последна редакция: пт, 20 яну 2023, 10:43 от Диана Бишоп

# 363
Ще имат връзка май Елина и Филип, нещо такова пишеше в началото на сайта на БНТ, сега пак отидох да го потърся, но го няма. Дали са се усетили и са го свалили или аз съм запомнила грешно, но съм почти убедена, че пишеше, че Елина е новата любов на Филип Thinking

Мда. Забравих за тази подробност Grinning
Ами ще видим тогава как ще извъртят нещата при тях тримата.

Жената на Андрей  ако си беше преценила интересите, нямаше да я дават как страда от отношенето на мъжа й, а щеше да се е примирила.

# 364
  • Варна
Мисля, че Виола е имала връзка с Марко. Това любовно писмо е писано на прощаване с нея и предполагам Марко и Катина като за заминавали за Франция, той й го е оставил. Но не смятам, че детето е на Виола, тя просто го е отгледала. И има логика да са го оставили, пътува се по-лесно и безопасно. А и нали планът е бил по-късно евентуално да ги изтеглят и тях във Франция.
Въх! Joy
Няма как да е. Любовното писмо с раздялата е от 1942, а те заминават след 1944 година

Аз ще нагазя още по-дълбоко в конспирацията.
1. Марко и катина заминават за Франция, но не вземат детето, защото Марко не го иска - разбира, че то не е негово, а на бащата на дядо Станко.
2. Или бащата на дядо Станко знае, че сина на Марко е всъщност негов и не го пуска за Франция. Крие информация от Виола, че Марко и Катина искат да се свържат с нея.

Марко и Катина заминават за Франция и там от Велчеви, стават... Вале.... Найс, а... Simple Smile Умират млади и семейната им история се затрива за френския клон, остава интереса към вината. Имат правнук - Кристоф, който се запознава с Елина и се сближават, защото той знае, че има български корени. Бончев обаче има вече интерес към винарната и затова пресича връзката на Елина с Кристоф, за да не почне да дълбае в семейната история и да разбере, че има права над винарната.

И така много вина има тук..
Кой не е допуснал Марко и Катина да си вземат детето?

# 365
Със сигурност ще имат връзка Филип и Елина, пишеше го. Не са роднини.
Въобще не са стигнали Марко и жена му Франция, и аз мисля, че са убити тук и затова не са потърсили детето.

# 366
След  еп. 3 май само ще ви чета Grinning
Явно  това сериалче не може да се гледа  като фон на някаква друга работа . Тотално  изпуснах  сагата с прароднините , вуйчовци , вуйни , тетки и т.н. Някак пресилено стовариха това родословно дърво .
Аз също  не мога да възприема  бъдеща връзка  между Филип и мъжкараната . Може пък  любовен гръм така да я  удари , че да се промени Grinning
Дано не изпаднат в политически клишета , ще е жалко за добре замислената  история .
В почти всички американски филми  до сега имат проблем с украинската мафия , но вече може да са преосмислили  сценариите си към по-политкоректни .
Аз също мисля ,че бегълците за Франция не са стигнали .
В България  и по време на комунизма и по време на демокрацията  хората си патят  не толкова заради различни идеали , а предимно от персонални  завистливи злодеи.
Почти всеки   пострадал , когото познавам , си има  персонален враг , който се крие зад  "политически" причини . Такава цървуланска  ни е политиката .

# 367
Пропуснала съм, че писмото има дата.

Иначе и на мен ми мина мисълта да не би французина на Елина да има връзка с избягалата двойка.

# 368
  • Галифрей
М дам аз пак ще гледам епизода за да чуя пак родствените връзки. Зомбори и Пламен Димов (мъжа на черното бялата снимка) си приличат. Явно му се пада роднина.   Всяка серия става все по интересно 😘
Като гледам БНТ са си харесали един фон и почти всеки техен сериал и буквите е със светло кафяво 😄

# 369
  • София
Уф, всичко е обяснено за родата, на по-предната страница. Вижте ми поста, там съм обяснил подробно за родословното дърво. После стана объркване, защото аз и други хора започнахме да пускаме теории заради мистерията. Винаги има някаква мистерия. Т.е. омешахте се в теориите ни, но официалното родословно дърво съм го описал и е кратко, не е ферман. 😉 И няма нищо сложно.
Въпросът е кой всъщност е дядо Станко и каква тайна крие? А може и изобщо да няма нищо, ама се съмнявам...

Всъщност ето (преди малко проверих на записа и всичко е така както съм го написал снощи):
==> Бабата на Филип се е казвала Виола. Тя не се е женила и не е имала деца. Имала е сестра, Катина, която се е омъжила за Марко. Имали са син, но баба му го е отгледала като свой. Катина и Марко са избягали във Франция от комунистите и не са могли да изведат детето си. И то е останало със сестрата на Катина, Виола. Това момченце на снимката от 1943 г. в албума е бащата на майката на Филип и починалия му вуйчо. Т.е. дядото на Филип. А, Марко и Катина са прадядо и прабаба на Филип. <== 🙂

# 370

Всъщност ето (преди малко проверих на записа и всичко е така както съм го написал снощи):
==> Бабата на Филип се е казвала Виола. Тя не се е женила и не е имала деца. Имала е сестра, Катина, която се е омъжила за Марко. Имали са син, но баба му го е отгледала като свой. Катина и Марко са избягали във Франция от комунистите и не са могли да изведат детето си. И то е останало със сестрата на Катина, Виола. Това момченце на снимката от 1943 г. в албума е бащата на майката на Филип и починалия му вуйчо. Т.е. дядото на Филип. А, Марко и Катина са прадядо и прабаба на Филип. <== 🙂

Вече зацепих, благодаря Simple Smile. Обърках се от това как Виола му е баба на Филип , като нямала деца.

# 371
  • София
Дядо Станко вероятно е приятел на дядото на Филип, по подобие на връзката между Филип и героя, който се играе от Геро.

# 372
Относно невземането на детето. Бегло познавах една жена, която не се върна от екскурзия заедно с мъжа си  някъде 1980-85 година. Голяма и дълга  борба беше да си вземат детето при тях. Успяха чрез Червения кръст. Не зная подробности. А какво остава петдесетте години!

# 373
  • Варна
Въобще не са се свързали с Виола. Това значи че са починали със сигурност преди 1989. А тя е починала след тази година,тъй като Филип я помни

# 374
Или че са ги хванали на граница, като са бягали.
За керацудата - Керацудата навремето е пренесена от Гърция и в превод означава господарка, хубава жена. В този епизод и Марта беше близо до това, и за баба Виола загатнаха, и руската тьотка се появи и жената на Бончев май му скрои шапка, като я зарязза сама.

Характерно за виното е, че много бързо от бял променя цвета си в кехлибарено розов, когато се отвори.

Пак благодаря за инфото!💪
Колко неща научих в няколко реда само!🙌🍷🙌

Общи условия

Активация на акаунт