За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 31 035
  • 774
  •   1
Отговори
# 495
  • I want it all and I want it now.
Можеш да направиш разядка сьс сирене, каймак, чушка, яйца и др., кремче, баница. Има и рецепта в нета за пьржени яйца с каймак.

# 496
За ядене с лъжицата 😉😂😋

# 497
  • In transit
Каймак за какво бихте ползвали?
Както Пепи ти е казала, за директно ядене с лъжица или за намазване върху сандвичи, палачинки, пържени филии. За разядка.

# 498
  • под тепетата
С мед и орехи.

# 499
  • София
Каймак за какво бихте ползвали?
Както Пепи ти е казала, за директно ядене с лъжица или за намазване върху сандвичи, палачинки, пържени филии. За разядка.
За ядене с лъжицата 😉😂😋
Показвам всички ,които са отговорили правилно, но е страшно калорично, а за още по калорично  - с мед и орехи и накрая един усмихната емотка, действай и направи сладкиш и сложи една топка отгоре за разкош

# 500
🤣 убихте ме, ама как с лъжичка? ..... много мазно ми се вижда за директна консумация 😅, поне този, който имам у дома, опитах преди да питам....то като заквасена сметана, ама по мазно, ми се струва 🙄. Някакъв домашен е, в смисъл от малко производство, не е индустриален тип Данон ....та си е мазно.
Ще търся разядки разни, мерси ви 😘

# 501
  • под тепетата
Еми да, у нас борбата е кой ще изяде каймака на свареното домашно мляко Satisfied Е, аз по здравословни причини завистливо гледам мъжа ми как го излапва Worried Ммм, представям си го разбит върху  кафе или върху шоколадов крем в чаша. Като студентка любим сладкиш в една сладкарничка беше - на дъното на чаша бисквитка, плодово желе, шоколадов крем, ядки, разбита сметана.

# 502
Такъв сладкиш в чаша си приготвих снощи..бисквитка,сладко от смокини,извара орехи,филирани бадеми и сметана.Всичко това на пластове.Вярно,калорийна бомба,ама много вкусно!

# 503
Да разбирам, че този каймак може да се бие като сметана? Хм, супер, мерси, Биляна 💐.... разбиването ще даде въздушност и пухкавост и няма да се усеща толкова мазен продукта, не се бях сетила, мерси.

# 504
  • под тепетата
Пробвай с малко количество. А съм чела, че някои правят масло от каймака.

# 505
  • Sofia
Аз тъкмо масло си правя от каймака (на домашно прясно мляко) и кроасани правих с такова домашно масло.

# 506
Домашно масло имам във фризера....около 2кг е, отделно имам доста събран каймак от мляко, което аз съм варила....него ще разбия, да ....утре ще ви чета пак и ще мисля варианти. Благодаря Ви.

# 507
  • In transit
Според мен няма да стане да се избие. Каймакът, за който говори Поли е вид крема сирене. Доста по-мазен, но има добавена сол. Да, много е мазен, но е много вкусен. Но аз и заквасена сметана мога да ям с лъжичката. Joy

# 508
Аз тъкмо масло си правя от каймака (на домашно прясно мляко) и кроасани правих с такова домашно масло.

и аз така, ако ми оставят. екстра става.
мики, аз и масло мога да ям с лъжичка Wink

# 509
  • Sofia

и аз така, ако ми оставят. екстра става.
мики, аз и масло мога да ям с лъжичка Wink
Като малка на прибиране от магазина половината пакетче (125г) омитах. Simple Smile Относно харесването нищо не се е променило. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт