iHerb.com (USA) - сайт за хранителни добавки, храни и козметика - 128

• 64 224
  • 737
  •   1
Отговори
# 405
Здравей, Денис!
Преди време ми беше изпратила добавки за подобряване качеството на яйцеклетките при жени и съответно на сперматозоидите при мъже, но не мога да ги намеря, а искам да си ги поръчам.
Можеш ли, да ми изпратиш списъците отново?

Не съм поръчвала до момента от iHerb и не ми стана ясно, когато поръчката е над 140 долара и 4.5 кг на няколко ли се разделя?

Благодаря!

# 406
  • Sofia
И аз се включвам по темата с витамин Д. От дете винаги директно почернявам без да се зачервявам. През 2016 за първи път изследвах витамин Д и беше в долна граница.
Последните 2 години освен, че се излагам всеки ден на слънце особено лятото, пия целогодишно по 10 000 IU дневно и винаги поддържам малко над долна граница.
Резултатът ми от Януари 2022 е 99.8 nmol/l (при референтни 80-250)
Последното ми изследване от Декември 2022 е 130.9 nmol/l (при референтни 80-250).
За 1 година с ежедневен прием на 10 000 IU витамин Д съм повишила нивата само с 30 единици.
Смених няколко вида добавки и няма особена разлика. Приемам магнезий и витамин К2 MK7 (150 mcg/ дневно) предвид връзката им с витамин Д и усвояването му.
Не знам защо не мога да повиша нивата му.

Последна редакция: пн, 20 фев 2023, 20:07 от Teddy me4eto

# 407
  • София
Денис, във връзка с това, което писа за Д, който може да се захване за рецепторите на Т3 - дали важи същото и за
Скрит текст:
другите мастноразтворими като А, Е и К например - те трябва ли да се взимат също с такова отстояние от хормона за ЩЖ?
И А, Е, Д и К може ли на един прием... от време на време попадам на информация, че и някои от тях се конкурират помежду си за рецептори, не помня Е и К ли беше обаче - дали е вярно или....?

Мерси Flowers Hibiscus
Вит. Д  се захваща за рецепторите, защото има сходна структура като Т3.
За другите няма проблем. Вит. А и Е  може на един прием, вит. Д на друг прием - може на един прием с К2.
Правиш си някаква схема на прием с други добавки, за максимален ефект.
Друга причина, да не се приемат големи кол-ва мастноразтворими витамини ( на един прием) е конкуренция за транспорта... защото за всеки мг.(или IU) трябва мазнина ( едни специални транспортни, мастни молекули, които се образуват от приетата с храната мазнина) - като ориентир за вит. Д  e  10-на грама мазнини и така за всеки витамин, умножаваш по 10 - ако са 4 респ. 40 грама мазнина.
Но колко ли хора се хранят с толкова мазнина на едно хранене ?! Моите мазнини за деня, се стремя да са около 30 до 40 грама.
Високата КЗ ( прием на много въглехидрати) напр. пречи на самото усвояване на вит. Д ... то и затова, една от причините за този дефицит на вит. Д при ИР, ЗДиабет е това, макар че има и други ( генетични мутации и т.н.)

Flowers Maple Leaf mishca8005  ... пиши на ЛС  ( за въпроси, които не са по темата - само в съответните теми или на ЛС, моля)
Всяка поръчка трябва да е до 140$ и тегло до 4.5кг

Flowers Maple Leaf  Teddy me4eto ... има теми: за вит. Д,  за Хормоните ...-  в тях се коментират резултати ( или на ЛС). В тази тема се приема за СПАМ ( и питащия и отговарящия) Simple Smile и трябва да се съобразяваме, моля

iHerb® код:   YUL919
10%-5% ... или само жест към мен

# 408
Здравейте, опитвам се да направя първата си поръчка, но не ми позволява да избера Спиди за доставка. Излиза червен надпис, че не може. Дали, защото единият продукт са капки, т.е. течност? Ще се радвам, ако някой знае и сподели.

# 409
  • Бургас

mechopooh1

По-скоро провери дали теглото на пратката или крайната сума не надвишават допустимото.

Код за iherb WCZ857

# 410
  • Пловдив
Проверете дали адресът Ви е български, защото може да е превключило нейде другаде.
 Ако не е това, пробвайте да махате 1 по един продуктите, за да разберете от кой може да е проблема.

Код за отстъпка VIM502

# 411
  • София
Цитат
Потребителят 'ivi85' е забранил получаването на лични съобщения.
Не мога да върна отговор.
Извинявам се за спама

# 412
Цитат
Потребителят 'ivi85' е забранил получаването на лични съобщения.
Не мога да върна отговор.
Извинявам се за спама
       незнам защо ,ще коригирам Confused

Последна редакция: вт, 21 фев 2023, 23:00 от ivi85

# 413
Благодаря за коментарите. Оказа се, че е заради капките.

Здравейте, опитвам се да направя първата си поръчка, но не ми позволява да избера Спиди за доставка. Излиза червен надпис, че не може. Дали, защото единият продукт са капки, т.е. течност? Ще се радвам, ако някой знае и сподели.

# 414
Денис, здравей отново, в сайта дали има хубав продукт със стрити яйчни черупки, ако може да ми препоръчаш. Само да питам те трябва ли да се взимат паралелно с витамин К - има ли опасност калцият от тях да отиде в меките тъкани или се води по-скоро като храна и няма такава опасност?

Благодаря ти отново!

# 415
Не съм Денис, но витамин К, или К2 имате предвид?
К отговаря за кръвосъсирването и се пие в изключителни случаи, обикновено под лекарско наблюдение, и дори доза над 2 капки може да направи голяма беля. И него ще ви го продадат свободно ...
К2 е вече за други неща, но и той има общо с кръвосъсирването, и не трябва да се превишават определени дози.

# 416
Витамин К2 имам предвид, това, което се пие с витамин Д.

# 417
Витамин К2 имам предвид, това, което се пие с витамин Д.
Според мен зависи какъв е дефицита на на витамин Д3, ако е по-голям дефицита, се приемат по-високи  дози Д3 и е добре да приема заедно с К2, защото точно това е витаминът който подпомага усвояването му, пренасочването му на калция към костите и защитава организма от калциеви натрупвания по съдове и органи...Освен това за  балансът на калциевия метболизъм, са важни и други витамини и минерали- магнезий, цинк, витамин А и т.н..Ако се приема Д3 в ниска профилактична доза, примерно само през зимата, не е необходимо да се включва К2.

# 418
"Потребителя 'denis'  е забранил личните си съобщения."
Извинявам се denis, но се появява този надпис и не успявам да ти изпратя лично съобщение, за това писах тук.

# 419
  • София

Brands of the Week
- до 20% намаление
валидни до  1 март - 20:00 ч. н. вр.

- не могат да се комбинират с други оферти, кодове ...
(но, винаги пробвайте, има и изключения)

Общи условия

Активация на акаунт