Пародонтоза - тема 2

• 40 470
  • 497
  •   1
Отговори
# 405
happy_mama ,  нищо не ми предложи зъболекарят... Освен почистване на зъбен камък, който чистих при друг зъболекар на 6-7 месеца, а последно чистих преди 4 месеца) и след няколко дни шиниране на долните предни 6 зъба. За първи път посещавам този зъболекар с големи надежди, но той не е пародонтолог. Такъв нямаме в нашия град. Дали би могло да се награви нещо повече за тези оголени зъби?
Благодаря на всички, които споделиха за шинирането! Планирано е да го направя средата на септември и тогава ще споделя мнение.

# 406
  • Бургас
За оголени зъби май освен с операция да се направи  пластика на венеца, друго решение не знам дали има

# 407
За оголени зъби май освен с операция да се направи  пластика на венеца, друго решение не знам дали има

Да,това е решението. Но никой не се наема ,операцията е брутална.  А при мен става дума за оголени шийки на долни резци...още по- сложно,в предвид  слюнката ,която постоянно се събира там.

# 408
Може и да се поставят пломбички на оголените места - обикновен зъболекар може да го направи, не пародонтолог

# 409

Да,това е решението. Но никой не се наема ,операцията е брутална.  А при мен става дума за оголени шийки на долни резци...още по- сложно,в предвид  слюнката ,която постоянно се събира там.

Ако наричате присадка на венец брутална операция, какво ще кажете, например, за операциите, в които режат костта и местят челюстите напред и назад.

# 410
Здравейте, за първи път пиша в темата. Днес отидох при нов зъболекар, препоръчан в нашия град, който ми предлложи шиниране на долните предни 6 зъба. Някой, който е минал през тази процедура, би ли споделил от личен опит за нея - болезнена ли е, има ли ефект от нея? Толкова бях ошашкана, че забравих да попитам за цена, но записах час за другия месец. Преди това ще изчистим зъбния камък, който трупам със скоростта на светлината, въпреки перфектната хигиена. Долните ми предни зъби са толкова оголени, че чак шийките на корените им се виждат. Иначе се клатят съвсем леко.
От около 5 г. съм с такава шина. При мен единият беше за вадене, направо се крепеше на кожа, толкова беше стопена костта. Махнаха го, направиха шината и лепнаха изкуствен на редицата. Другите не се клатеха още и досега са стабилни. Самата шина също. Единствено изкуственият се отлепва през около 2 г. и ходя да ми го лепнат пак. Много съм доволна!

Без упойка ми правиха шината. Болката е като при лек кариес, нищо особено.
Цената едва ли е актуална към днешна дата, 120 лв. беше тогава.

# 411
Здравейте, някой с диагностицирана пародонтоза ползва ли ултразвукова четка за зъби ? Аз си купих такава от няколко дни тъй като четох доста положителни отзиви за нея при хора с пародонтоза. Който ползва такава би ли споделил мнение как му се отразява на заболяването ползването на такава четка.

# 412
Здравейте! Не се сърди, човече, знаеш ли колко струва почистването на зъбен камък с лазер при доктор Ботев?

# 413
Да добавя и към въпроса - има ли някаква разлика при чистенето с лазер и стандартното с ултразвук?

Скоро бях се надъхала, че има някакви плюсове, но няколко зъболекаря и един ортодонт ми казаха, че няма такива. Пак има болка (тип парене/горене), отделно че миришело на изгоряло и че просто не носело повече ползи, в сравнение с другото.

Моля, някой който си е правил лазерно, да сподели лични впечатления и дали е довело до подобряване по някакъв начин.

# 414
Аз си правих почистване на венечен джоб с високо енергиен лазер,не знам дали е същото. Искам да кажа,че беше малко неприятна процедура,защото бърка с лазера директно в джоба,за да обгори заразените тъкани,но се изтърпява. След две седмици след процедурата джоба се затвори сам. Имам намерение да си направя същата процедура на още два джоба.
За зъбния камък са ми чистели само с ултразвук подвенечно, има ефект,но временен.

# 415
Би ли споделила при кого си го правила? В София ли е?
Иначе, като усещане какво е по време на и преди процедурата? Има ли силна болка, слага ли се упойка?
Дали би имало ефект при стопена кост? Доста четох, предимно из чужди сайтове и го дават като надеждно за възстановяване на кост/венец, частично поне, но после ме беше отказало това, което ми казаха зъболекарите, които питах.
Аз си правих почистване на венечен джоб с високо енергиен лазер,не знам дали е същото. Искам да кажа,че беше малко неприятна процедура,защото бърка с лазера директно в джоба,за да обгори заразените тъкани,но се изтърпява. След две седмици след процедурата джоба се затвори сам. Имам намерение да си направя същата процедура на още два джоба.
За зъбния камък са ми чистели само с ултразвук подвенечно, има ефект,но временен.

# 416
Здравейте! Не се сърди, човече, знаеш ли колко струва почистването на зъбен камък с лазер при доктор Ботев?
80 лв. беше преди няколко години. Но не знам каква е актуалната цена сега.

# 417
Моята история е следната- след травма на преден горен резец на венеца се образува джоб ,който започна постоянно да се възпалява. В продължение на една година зъболекаря ,при който ходя, го почистваше с ултразвук и се оправяше за една седмица и след това пак наново възпаление.
    Тъй като вече  положението ставаше доста зле се консултирах с лицево челюстен хирург ,който каза да умъртвим зъба и да чакаме сам да се оправи -така и направихме ,но резултата не беше очаквания. На снимките се видя стопяване на костта в едната страна на зъба, започна възпаление и от другата страна на зъба и положението стана доста сериозно. Взех нещата в свои ръце и намерих друг доктор ,който работи с високоенергиен лазер и му се обадих. На 1 юли ми направиха процедурата с лазера и мога да кажа, че нещата значително се подобриха- джоба се затвори,венеца е спокоен. Лекаря не можа да ми гарантира ,че ще се възстанови костта, но поне възпалението спря. Разбрахме се с него през септември да ида отново и да видим на снимка как е положението.
   Правих процедурата в Хасково. Много е важно да се намери лекар, който има нужната апаратура и знае как да го направи-  друг такъв доктор, който прави такива процедури има и в Пловдив д-р Веселина Бозалиева( всъщност тя ме препрати към лекаря в Хасково, за да не пътувам до Пловдив) .
Процедурата е неприятна и леко боли, но  не е нетърпимо, не са ми слагали упойка.  Прави се в едно посещение, струваше 50лв.
Би ли споделила при кого си го правила? В София ли е?
Иначе, като усещане какво е по време на и преди процедурата? Има ли силна болка, слага ли се упойка?
Дали би имало ефект при стопена кост? Доста четох, предимно из чужди сайтове и го дават като надеждно за възстановяване на кост/венец, частично поне, но после ме беше отказало това, което ми казаха зъболекарите, които питах.

# 418
Много благодаря за информацията!
Ще се радвам някой да сподели за специалист в София, който има апаратура и който е вещ с лазерите.

# 419
Jenimon, кой е лекарят в Хасково?

Общи условия

Активация на акаунт