Пародонтоза - тема 2

• 40 338
  • 497
  •   1
Отговори
# 435
Ами да, ЗЪБОЛЕКАРИТЕ масово отказват, защото не им е работата, а и не го владеят добре. Отиваш при ПАРОДОНТОЛОГ и с него започвате лечение, ако все още може разбира се.

# 436
  • оттам, откъдето започва България
Те пародонтолозите под път и над път.
Много са индивидуални ситуациите с всеки, не може да се обобщава.

# 437
Не се изразих правилно може би, близки роднини сме със зъболекарката и ако имаше вероятност да ми е от полза това лечение би ме насочила където трябва. И аз и тя знаем , че парадонтолог трябва за подобно лечение. Исках да изтъкна само , че евентуално ако е  в напреднал стадий парадонтозата никой да не се подлага така лесно на подобни интервенции, да взима няколко мнения, защото има и лекари , които искат само да ти вземат парите , а проблема да се замаскира за кратко време. Както писаха всичко е индивидуално.

# 438
  • дядовата ръкавичка
Здравейте, изчетох последните две теми, но така и не успях да се ориентирам за пародонтолог в София. Стоматоложката ми ме насочи към Шулева, но оттам ме "отсвириха". Затворено общество ми сте струва: "Кой ви насочи? - Еди кой си....- Ами няма часове до Нова година, да ви препоръчат друг." ... Явно не съм казала правилното име...
В темата прочетох разнопосочни мнения за д-р Коцилков (teta75, вие при него ли се лекувате?) и д-р Хурие Абриз. Мимоходом бе спомената д-р Рахвалиева.
Аз съм с шинирани само с полимер горни 6 зъба, един от които изваден. Цялата ми горна челюст, обаче, се измества напред, вече трудно си затварям устата, непрекъснато я усещам пресъхнала, резците ми нараняват долната устна. Протрузия, доколкото разбрах. Май няма оправия, особено на моята възраст.

Скрит текст:

Това е снимката, аз не мога да я разчета. Според зъболекарката ми - хоризонтално стопяване, не може да се прави костозаместване.

# 439
  • София
И за Коцилков ще трябва да почакате за час, но ще ви вземе.
Реално, Вие спешна работа нямате за 1-2 месеца няма да има фатални промени.

Стопяването действително е хоризонтално

# 440
Шулева не знам кой й е казал че е единственото светило, но е в голяма грешка и много си е повярвала.

# 441
Шулева не знам кой й е казал че е единственото светило, но е в голяма грешка и много си е повярвала.

Жената има организационни проблеми - когато графикът е запълнен със записани до половин година напред и е предвиден за двама, а изведнъж остане сама, е обяснимо, че не насмогва.

# 442
"Жената" има още много други проблеми, освен организационни, те са най-малкият проблем. Аз лично не бих я препоръчала и на най-големият си враг. Разбира се, всеки е свободен да ходи при когото си избере ..просто споделям лично мое мнение от сблъсъка си с нейната работа, отношение, професионализъм и всичко.

# 443
аз като търсих мнения намерих още следните:

- Ботев - час за след месец
- Рахвалиева - час за след месец (мисля че е ученичка на Йосифова или на друго светило, вече не помня)
- Коцилков - посещавам в момента, дадоха ми час за след две седмици
- Абриз - незапълненият и график е най-малкото, което мен ме безпокои. Коцилков отхвърли диагнозата, която тя ми даде. Не мога да съм убедена в професионалните и качества, разбира се.

Последна редакция: пн, 04 ное 2024, 13:31 от Fiona Apple

# 444
  • София
аз като търсих мнения намерих още следните:

- Ботев - час за след месец
- Рахвалиева - час за след месец (мисля че е ученичка на Йосифова или на друго светило, вече не помня)
- Коцилков - посещавам в момента, дадоха ми час за след две седмици
- Абриз - незапълненият и график е най-малкото, което мен ме безпокои. Коцилков отхвърли диагнозата, която тя ми даде. Не мога да съм убедена в професионалните и качества, разбира се.

Здравейте, кое е първото име на Ботев, което сте дали и къде преглежда?

# 445
# 446
На каква възраст започнаха да ви се появяват тези джобове и лекарите да се съмняват за стопяване на костта?

# 447
На 38г някъде. При мен само на шестите зъби..вертикални джобове..

По принцип е нормално с годините коста да се топи ..но става плавно и бавно. Не така агресивно..така да го кажа.

# 448
На 38г някъде. При мен само на шестите зъби..вертикални джобове..

По принцип е нормално с годините коста да се топи ..но става плавно и бавно. Не така агресивно..така да го кажа.
Да, разбирам, че е нормално. Питах понеже съм на 28 и днес със зъболекарката ми обърнахме внимание, погледнахме една стара снимка и май имам джобове също на шестите, както и стопена кост.
А 28 ми се струва рано за това.

# 449
Шестите избиват най-рано..от постоянните....може би има връзка..не зном и аз.
Ето при мен стопаване имаше само около тях...но и при четирите.

Освен коста се проверяват и връзките на венеца със зъба..ластиците им викам аз Simple Smile...за диагнозата имам предвид.

Общи условия

Активация на акаунт