Пародонтоза - тема 2

• 43 256
  • 515
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Благодаря. Много ме е страх, даже утре мисля да взема сина ми за подкрепа, въпреки че ще е повърхностно, нещо, което досега съм възприемала като нещо досадно. Имам критични два зъба, страх ме е да не паднат при кюретажа, за тях този доктор препоръчва вадене. Каза, че ако по-рано съм обърнала сериозно внимание, т.е. да се обърна към парадонтолог, положението е нямало да бъде такова. Само да кажа, че имам една-единствена пломба в устата ми, още от детска възраст, това е. Но костта се топи. Ако тези два зъба се наложи да се вадят, проучвам базални импланти за тях, но доколкото разбирам, базалните са като цяло за цяла челюст с най-добър ефект. За всеки случай си организирах консултация другата седмица с едни от най-добрите в областта.

# 91
Една пломба и аз имах....обачеее...не е гаранция това за липса на проблеми Simple Smile)

Имплант се слага след като процесът е овладян и в устата няма възпаление, така знам от моя док.

# 92
И аз се интересувам  от базалните импланти

# 93
  • оттам, откъдето започва България
Скрит текст:
Благодаря. Много ме е страх, даже утре мисля да взема сина ми за подкрепа, въпреки че ще е повърхностно, нещо, което досега съм възприемала като нещо досадно. Имам критични два зъба, страх ме е да не паднат при кюретажа, за тях този доктор препоръчва вадене. Каза, че ако по-рано съм обърнала сериозно внимание, т.е. да се обърна към парадонтолог, положението е нямало да бъде такова. Само да кажа, че имам една-единствена пломба в устата ми, още от детска възраст, това е. Но костта се топи. Ако тези два зъба се наложи да се вадят, проучвам базални импланти за тях, но доколкото разбирам, базалните са като цяло за цяла челюст с най-добър ефект. За всеки случай си организирах консултация другата седмица с едни от най-добрите в областта.

Ако не ти е проблем, моля те, споделяй как се случват нещата при теб.

# 94
  • София
Разбира се. Днес минах първо чистене, само долна челюст с ултразвук. Сложиха ми упойка и ми направи впечатление, че беше доста по-продължително, спрямо чистене на цяла уста при редовната ми зъболекарка. Разглеждам зъбни душове в емаг, харесах един и ще го поръчам. С няколко накрайника, вкл. по-мек за джобове и струя за масаж на венците.

# 95
  • софия
Здравейте,

Следя темата от известно време.
Минах процедурите с почистване  под и над венечно.
Сега се чудя дали да направя и процедури с лазер.
Моля да споделите отзиви. Как се отразява след по - дълъг период от време.
Другото, което ми предлага зъболекарката е в един голям джоб да запълни с гел, но му забравих името.
Някой правил ли е такава процедура?

# 96
За гела - на мъжа на сестра ми е правено, по негови думи нямало ефект.

За лазер - питала съм за единичен джоб, каза ми док че няма да има смисъл особен....ако се прави на един-два зъба. Но джобът ми беше дълбок тогава, към 9мм..та явно ще зависи от конкретната ситуация.

# 97
  • софия
За гела - на мъжа на сестра ми е правено, по негови думи нямало ефект.

За лазер - питала съм за единичен джоб, каза ми док че няма да има смисъл особен....ако се прави на един-два зъба. Но джобът ми беше дълбок тогава, към 9мм..та явно ще зависи от конкретната ситуация.

Благодаря!
Аз мисля лазер за всички зъби , не на един.
Някои парадонтолози го отричат, други не.
Чудя се още.

За гела ще го правя, пък ще видим.То е един джоб, който постоянно се възпалява.

# 98
Джобовете така правят, да.

Този гел е с цел да се регенерират уж връзките /аз им викам ластици/, които обичайно държат венец към зъб. Еластичните връзки. Кост няма как да образува този гел, така си мисля аз.

Съвет не мога да дам. Сам трябва да си реши човек.

# 99
  • софия
Да, да кост  няма да образуват.
Докторката ми обясни, че сега като е отворено влиза храна много навътре, която аз няма как да изчистя.
Този гел просто ще затвори малко, колкото да не влиза .

# 100
Здравейте. Каква паста и вода бихте препоръчали, четка също, при оголен и възпален венец, кървящи венци като цяло, и раздалечаване на зъбите, понеже в момента съм в най-дълбоката част на провинцията за доста време, и не откривам по-нормален стоматолог. Пробвах с Parodontax, още по-зле станаха нещата, с Lacalut в момента е горе долу но не достатъчно. Четох за Meridol, Elgydium anti-plaque, и Glister, но се колебая. Благодаря! Проблема се появи след прием на ssri (антидепресант) и не знам дали има някаква връзка.

Конците и душът за зъби са много по-важни от четката и пастата в случая. Важното е с конеца да чистите под венеца всяка вечер

# 101
  • София
Абсолютно всеки зъб ли минавате с конеца? На мен това за някои ми се струва невъзможно. Чакам си душа, този доставчик много бавен излезе.

# 102
Абсолютно всеки зъб ли минавате с конеца? На мен това за някои ми се струва невъзможно. Чакам си душа, този доставчик много бавен излезе.

Да, първо с душа, после с конеца под венците. След това ги мия и не се жабуркам, за да може флуоридът от пастата да остане на зъбите

# 103
  • IC 1101,Abell 2029
За първи път чувам някой да не си изплаква устата след миене.Кой зъл "гений" ви подучи тъй да правите?

# 104
Аз даже не си и помислих, че става дума за изплакването на пастата. Мислех, че има предвид, че не използва вода за уста след миенето...

Общи условия

Активация на акаунт