Пародонтоза - тема 2

• 43 254
  • 515
  •   2
Отговори
# 105
Кратко включване, разумно е да позволите на пастата да действа по- дълго време в устата, но имайте предвид, че това не е продукт, който се очаква да бъде консумиран редовно, един вид ако оставяте паста в устата без да я измиете я преглъщате. Пастата съдържа химически вещества, които ако се натрупат в тялото в прекомерно големи количества на често,
 може да е опасно за здравето!

Пастата си има точно определен съобразен начин за употреба.

# 106
За първи път чувам някой да не си изплаква устата след миене.Кой зъл "гений" ви подучи тъй да правите?

Това си е отдавна разпространен съвет. Не се плакне устата, а просто се изплюва каквото можеш. И вода за уста ако се ползва, се ползва преди това. И да, не се плакне пастата, за да може да остане флуорът по зъбите - това е много важно, когато става въпрос за предотвратяване на кариеси, не толкова за болести на венците, но си е добре по принцип. Аз лично ползвам паста и с новамин, който допълнително въстановява емайла, даже на инструкциите си пише да се измива с вода после.

Кратко включване, разумно е да позволите на пастата да действа по- дълго време в устата, но имайте предвид, че това не е продукт, който се очаква да бъде консумиран редовно, един вид ако оставяте паста в устата без да я измиете я преглъщате. Пастата съдържа химически вещества, които ако се натрупат в тялото в прекомерно големи количества на често,
 може да е опасно за здравето!

Пастата си има точно определен съобразен начин за употреба.

Е, естествено, че не се поглъща пастата, просто се плюе колкото може, на няколко пъти даже. Но не се плакне.

# 107
  • IC 1101,Abell 2029
Да е разпространен,колко да е разпространен,щом никой тук не го е чувал.Вие плюете,не плюете тази плака след миене на зъбите остава в устата ви и все едно нищо не правите и после как така не преглъщате,слюнка нали имате,която се преглъща заедно с този флуор,за който ето какво пише.
https://zdrave.to/zdravni-novini/fluoryt-v-pastata-za-zybi-ni-razbolqva

# 108
Всеки зъболекар ще ви каже колко е важен флуоридът

# 109
Дозата дели лекарството от отровата.  Пастата за зъби е създадена да се изплаква след миене, респективно флуорът е толкова, че да насища достатъчно зъбите при плакнене. Тогава ако не плакнеш рискуваш предозиране.

# 110
# 111
  • оттам, откъдето започва България
Не са на български език. Нека уважаваме официалния език на държавата, в която живеем.

# 112
Не ми е казвал моя пародонтолог.
Друго ми обясни - как да четкам правилно, а пастата каква е, е все тая.
Важното е правилно да се отстрани плаката от зъбите.
А зъбите са ми здрави и живи , за разлика от пародонта.
И темата е за пародонта и пародонгита, не за пастите за зъби, които имат малко само касателство към това заболяване.

Последна редакция: ср, 05 юли 2023, 19:59 от teta75

# 113
Ето и една хубава статия за вредата от прекаляването с флуора 🙂https://www.infopharma-bg.eu/fluor-savremenni-aspekti-na-roljata … riska-za-zdraveto

# 114
Не ми е казвал моя пародонтолог.
Друго ми обясни - как да четкам правилно, а пастата каква е, е все тая.
Важното е правилно да се отстрани плаката от зъбите.
А зъбите са ми здрави и живи , за разлика от пародонта.
И темата е за пародонта и пародонгита, не за пастите за зъби, които имат малко само касателство към това заболяване.

Естествено, че за пародонтита най-важното е как се мият зъбите и да се почистват с конец преди миенето. Но това не значи, че пастата няма значение по принцип. И да, на английски са статиите, защото на български повечето информация в нета е жив зян

# 115
Това е твое мнение.
Моето е друго.

# 116
Има някаква логика в неплакненето, не отричам, но зависи изцяло от това колко флуор има в пастата. И по колко се слага на четката, защото във всички линкове се споменава, че нямало страшно, ако се сложи паста колкото грахово зърно. Ама много хора слагат много повече.
Има и друго, миенето на зъби и на ръце почива на един принцип - пяната задържа в себе си отстранените замърсявания (това е свойство на въздушните мехурчета и затова сапуните се пенят) и после самата пяна лесно се отмива с вода. В случая ако не се изплакне пяната по зъбите ще остане флуор, ама и измитото и пак ще полепне.
Ако е толкова еднозначно нека производителите да пишат на пастите да не се плакне и тогава ще приема, че са съобразили състава с това.

# 117
  • Бургас
Здравейте, бихте ли ми препоръчали добри зъболекари специалисти по парадонтоза, от Бургас съм, но тук не съм намерила такъв, та явно ще трябва в други градове да търся… ходя през 6 месеца на почистване при моята зъболекарка, но тя не е специалист, а нещата се влошават с годините, вече имам оголени зъби с много отдръпнат венец и много се притеснявам, че ще почернеят и ще се разклатят

# 118
Те не почерняват. Зъбите обичайно са си здрави, ако падат то падат от кофти зъбоподдържащ апарат...то това е пародонтитът всъщност.

# 119
Здравейте, бихте ли ми препоръчали добри зъболекари специалисти по парадонтоза, от Бургас съм, но тук не съм намерила такъв, та явно ще трябва в други градове да търся… ходя през 6 месеца на почистване при моята зъболекарка, но тя не е специалист, а нещата се влошават с годините, вече имам оголени зъби с много отдръпнат венец и много се притеснявам, че ще почернеят и ще се разклатят

Във Варна е - д-р Герова , за мен направи чудеса

Общи условия

Активация на акаунт