Пародонтоза - тема 2

• 40 234
  • 497
  •   1
Отговори
# 255
Аз имам начален пародонтит. Направи ми впечатление, че след почистване с ултразвук, зъболекарят направи баня на зъбите със сода. Мисля си, че правя кисела среда в устата си и това способства за размножаването на бактериите. Трябва да алкализирам слюнката си!

# 256
Тоя еърфлоу го прави почти всеки зъбар след почистване.
Друг вариант е с гумичка да полира - аз го предпочитам.

Не си ходила често/скоро на почистване явно - така завършва то винаги - содата или гумичката.

# 257
  • София
Тъкмо вчера бях на зъболекар за зъбен камък. След изчистването винаги полира с гумичка.
Сега трябва да се настроя и да запиша час за дълбокото почистване.
Точно пред мен имаше жена минала процедурата, не знам дали същия ден или преди това. То се слагали дренажи и кой знае още какво се прави. Брррр направо съм пред отказване.

# 258
  • София
Слюнката е леко кисела до неутрална по принцип. Въпросът е да не се ползват ултракисели продукти преко сили според мен.

# 259
Това означава ли кисело мляко и плодове не трябва да се консумират или само за почистването се говори?

# 260
  • София
Яденето си е ядене. А и киселото мляко би трябвало да има полезни бактерии, но днешното купешко - надали.

На мен ми е чудно защо нещо което трябва да балансира и чисти, е кисело. И си лягаш с остатъците от него в устата. Може и да има някакво логично обяснение, не знам.

А содата освен, че полира добре, е и алкална.

# 261
  • София
По отношение на четките, тъй като съм с горен ритейнър, който се оказа залепен близо до венците и пречи на почистването с обикновена четка, ми препоръчаха да ползвам електрическа с най-мекия ималък накрайник - Sensitive на Филипс. При мен наистина работи добре, защото четири месеца след последното почистване, нямам възпаления, което за мен е рекорд. Дано се задържи така положението.

# 262
  • София
Аз едвам намерих сега на Черен Петък малкия сензитив накрайник (води се S2). Май вече не ги продават тия глави, а сензитив не са хич малки.

Miamim, набелязала ли си лекар вече и колко ще са ти посещенията за дълбокото почистване?

Мен ме притеснява миенето на зъбите след такава интервенция, като се знам, че не понасям неприятни гледки, сигурно ще ги галя след това. А за гингивопластика изобщо не ми се мисли. Преди няколко години след като прочетох, се отказах.

Навременната намеса е много важна. Няколко човека на 40+ вече ми споделиха, че в двайсетте си са имали пародонтални бактерии, може ни гингивит и леко стопяване и са им правили кюретаж и сега са си добре и си свиркат.

# 263
Здравейте ! Трябва да направя консултация с пародонтолог. Може ли да ми препоръчате специалист в Пловдив? Или и в София бих отишла, ако сте доволни от някой . Благодаря ви 😊

# 264
  • София
Miamim, набелязала ли си лекар вече и колко ще са ти посещенията за дълбокото почистване?
Преди година, ако не и повече, съм си набелязала лекар.
До колкото си спомням ми каза 3 посещения - лява част, дясна част, среда. Само на горните ще е нужно засега.
Все още се туткам със записване на час. От страх от болката, не от друго Rolling Eyes

# 265
Здравейте ! Трябва да направя консултация с пародонтолог. Може ли да ми препоръчате специалист в Пловдив? Или и в София бих отишла, ако сте доволни от някой . Благодаря ви 😊
др Стаменов.Работи в Миг дент,но по-добре в частния му кабинет.Има часове и телефон  в супердог-от Пловдив  е.

# 266
Все още се туткам със записване на час. От страх от болката, не от друго Rolling Eyes
Спокойно! Винаги може да се направи с упойка. На мен ми предложиха още в началото, но реших да опитам първо без и да преценя. Като усещане беше като обикновено почистване, затова отказах.

# 267
  • София
Аз доколкото разбрах има рязане, шиене на венец, абе цяла операция. Жената преди мен последния път беше с денажи някакви.... Дано съм се объркала в такъв случай
Иначе 100% ще искам упойка.

# 268
  • София
Това с рязането е открит кюретаж и няма как без упойка. Другото е бъркане под венеца и се води закрит.

Според мен е прекалено инвазивно и моят съвет е да се консултираш дали не е възможно да ти направят закрит.

# 269
Точно така, нищо не режат/шият. Дълбокото почистване си е като обикновеното махане на зъбен камък, но бъркат малко по-навътре и затова има повече кървене. Като усещане обаче няма разлика.

Общи условия

Активация на акаунт