Пародонтоза - тема 2

• 40 475
  • 497
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Аз имам доста гадно усещане и с почистване с ултразвук. Последния път имаше и кръв.
Психически се настройвам за другото, според мен ще е доста гадно. И със сигурност ще искам упойка на съответния квадрант.

# 271
  • София
Аз бях с упойка, на уж обикновените последни чистения също ми сложиха, защото просто не търпя. Но и пародонтоложката няма милост, изобщо не ми дава почивка.

# 272
  • София
А като са ви правили дълбоко почистване един път, после ако не се е натрупал, пак ли ви почистват?
Онзи ден преди мен върнаха една жена и казаха, че няма какво да ѝ се чисти, нищо че са минали 6 месеца, да дойде след 2-3. Това за обикновено почистване имам предвид.

# 273
На мен ми казаха, че дълбоко почистване са прави само веднъж.
След това поддържащи обикновени процедури. При мен не се трупа много камък, ходя на 6 месеца да се маха, ако има + почистване на плаката и полиране. Нямам представа защо са я върнали, поне плаката са могли да ѝ минат, тя е не по-малко важна.

# 274
  • София
Ами, има хора, които чистят много здраво и нямат ни плака, ни камък. Реално, надали са с тези проблеми, но има сигурно някакъв процент и с пародонтален проблем, които са се взели в ръце и чистят до полуда. И повече не образуват, знам ли

# 275
Здравейте!
Нареждам се и аз сред страдащите от парадонтит.
За съжаление, на долните фронталнк положението е доста тежко.
Ходя на почистване на зъбен камък изключително често вече.
Търся отзиви за LANAP процедурите и дали може да дадете препоръка за лекар, който да я извърши качествено?
За съжаление, моето стопяване е хоризонтално и засега парадонтолозите, при които съм била, казват, че няма какво да се направи.
Бях и при Рахвалиева, като цяло не ми допадна никак.

# 276
Каква е тази процедура?
Освен да ти шинират долните резци, така се стабилизират.

# 277
Лазерна процедура е. Почиства се зъбния корен подвенечно.
Из американските сайтове виждам, че има резултави на възстановена кост след това.

# 278
Каквото и да правите, задължително шинирайте. Шината стабилизира мърдането на зъбите, което е допълнителен фактор за по-бързото прогресиране на заболяването.

# 279
Нова кост абсурд да израстне.
Но пробвай си , ако искаш...

# 280
  • София
Lanap е същото като дълбоко почистване, но се прави с лазерен лъч и се смята, че е по- щадящо. Унищожава заразената тъкан и се подобрява атачмънта на тъканите и костта.

Има официални проучвания с рентгенови снимки за леко повдигане на костта, но аз не им вярвам.

Не знам дали в България някой прави lanap. Една позната в Александровска беше си правила лазер, но не знам дали точно тази терапия. Струва си да се иде и пита направо горе, в Стоматологичния факултет до ВМА. Ако някой прави, то ще са там апаратите.

При хоризонтално стопяване правят костозаместване на запад с мембрана, тук отказват...

# 281
А може ли да споделите някакви ориентировъчни цени за почистване на зъбен камък и този тип процедури? И какво точно се прилага като лечение при възпалени, кървящи венци ( имам съмнение за гингивит).

# 282
  • София
Почистване надвенечно + подвенечно, ако е сериозен гингивит.

Правят разни замервания - кървене, джобове. Цените доста варират спрямо прочетеното. Ако нямаш стопяване на костта, а "само" гингивит редови зъболекар може да извърши едно добро почистване.

Боцкаха ме със сондата и при норма 10% за кървене моята беше 40% като повечето междузъбно. Но аз си знам, че макар и с правилна техника на вкарване, издърпване и обгръщане на зъба, не го бутам достатъчно навътре.

# 283
  • sofia
Привет, изчела съм и двете теми за този много сериозен проблем…Изживяването да оставаш без зъби и адекватна помощ е отчайваща…Много моля да препоръчате добър спициалист-парадонтолог за гр.София-лично изпитан и останали доволни. Нека е полезно за пишещи тук. Също така нека споделим и четки за зъби, гелове, медикаменти, билки и т.н Каква грижа да полагаме, за да запазим зъбките си от загуба. Благодаря от сърце.

Аз самата имам вече сериозна пародонтоза, загубих два зъба и имам клатене на още.. много ми е мъчно и тежко

# 284
  • оттам, откъдето започва България
Имайки предвид това, което изживях, при мен се оказа, че след отстраняването на силно клатещите се долни предни зъби, се стабилизираха нещата.

Не твърдя, че не е било възможно да се шинират предните долни зъби, за да се задържи процеса, но може би това би довело само до отлагане на изваждането им. Явно съм била в напреднал стадий на процеса, тъй като нито дълбоко почистване на зъбен камък, нито четки, нито гелове, нито медикаменти и билки помогнаха.

Пожелавам успешно лечение на тези, които имат това заболяване.

Общи условия

Активация на акаунт