Пародонтоза - тема 2

• 40 361
  • 497
  •   1
Отговори
# 420
Д-р Станимир Банчев
Jenimon, кой е лекарят в Хасково?

# 421
Аз искам да питам дали джоба беше дълбок?

Имам един доста дълбок на заден дъвчащ, зъболекаря иска да го вади,аз не съм готова тъй като имам 5 извадени вече , бяха шинирани и в комплект се клатеха заради травма получена в устата и доста клатещи  се от парадонтозата и ако почна да ги вадя ще остана без зъби.

# 422
А според вас дали е добре да се слага мост на всички зъби, при условие, че има пародонтоза

# 423
А според вас дали е добре да се слага мост на всички зъби, при условие, че има пародонтоза

Аз съм с цял мост на горна челюст. Сложихме моста след три операции ( две за поставяне на костозаместител и една за премахване на корен на зъб ) и дълго лечение на пародонтозста

# 424
Усмивка,
Какъв костозаместител ти сложиха и кой зъболекар?

# 425
Теодора Герова - Варна 🙂
Два вида беше , но не се сещам в момента . А няма как да погледна документите в момента. Писала съм в стари теми.

# 426
Моля, препоръчайте ми добър парадонтолог. Предпочитам да е в Бургас, Сливен, Ямбол, Стара Загора, но бих пътувала и по-далеч, само да е в полза.

# 427
Здравейте. По принцип знам че няма алтернативно лечение при рецесия на венец, та реших да питам кои са рационалните такива, и дават ли добри резултати?

# 428
  • IC 1101,Abell 2029
Моля, препоръчайте ми добър парадонтолог. Предпочитам да е в Бургас, Сливен, Ямбол, Стара Загора, но бих пътувала и по-далеч, само да е в полза.

За мен не е достатъчно да е само добър,но й съвестен.Тук една потребителка се скъса да препоръчва един кожодер.Ако мислите че е нормално да ти струва 180 лева за две консултации за това как да си миеш зъбите,айде моля.То щом консултациите са толкова смятай колко ще ти струва същинската работа.

# 429
  • София
Здравейте. По принцип знам че няма алтернативно лечение при рецесия на венец, та реших да питам кои са рационалните такива, и дават ли добри резултати?
Взимат от небцето горе и пришиват, където е рецесията. Дълга и мъчителна операция. След това - също. Може само от предната страна. Прави се от хирург пародонтолог.

# 430
А аз се чудя, то ако няма кост на това място, постопила се е, с нея и венеца се отдръпва съответно...като ти пришият мека тъкън/венец...то като няма кост там, как точно се прикрепва венеца към зъба ...ама това са си мои размисли де, не разбирам чаак толкова надълбоко материята все пак.

# 431
  • София
Права си, при липса на кост отказват да правят нещо на венеца. Просто има много хора, които имат основно венечна рецесия и си имат костно вещество.

# 432
Може и обикновен зъболекар да сложи пломбичка на рецесията, бързо и по-евтино излиза

# 433
  • София
Пломбата е с цел да се намали чувствителността, ако има оголване. Другото е с цел да се възстанови самият венец. Понякога слагат и костно вещество и после венец. Ужас някакъв. Ядеш със сламка седмици наред

# 434
На мен ми отказа категорично зъболекаря подобно лечение , тъй като е временно и скъпо, ако си в началото на парадонтозата казва че може, но при мен е напреднала и няма смисъл. Много исках да си запазя зъбите , но е факт , че парадонтозата е нелечима и напредва .

Общи условия

Активация на акаунт