🎥 Всичко за филмите: Гледах! Искам да споделя! Ревюта, премиери, новини...LIX 🎬

• 56 799
  • 743
  •   1
Отговори
# 405
  • Галифрей
Явно продукциите решават шанс и на останалите не може само бели актьори навсякъде. За мен лично няма никакво значение важното е да играят хубово. Тъпото е че все въртят едни същи приказки и досадно е от анимации да правят лайф версия. Оргиналната история на Малката русалка е красива и много тъжна.

Препоръчвам да гледате Атлантида изгубената империя, много хубав приключенски филм. Там няма пеене през 10 минути.

# 406
За мен има значение, защото се прави опит за подмяна на исторически факти. Ан Болейн не е била чернокожа и не разбирам, с какво пресъздаването й от такава актриса ще накара съответната общност да се чувства по-добре. Историческите факти са такива, каквито са и няма нужда от заличаването им освен ако не става дума за сериозна цензура или открит подмяна. Подобна "редакция" на историята с нищо не я променя, по-скоро трябва да се научим от нея, а не да се залъгваме, че е била различна. Ако някой толкова иска да даде реванш на чернокожите, може да направи история с измислени герои. Но явно е особено силно желанието реванш да бъде даден непременно в образите на важни исторически фигури, дори с цената на откровена лъжа.

# 407
Има значение - когато излезе въпросният сериал за Ан Болейн (който е гледан от една шепа хора), имаше хиляди коментари от англичани и американци с подигравки и протести. Тяхното мнение не е по-различно. Мнозинството не подкрепя тази политика.

За чия сметка се дава шанс? Мен не ме интересува да давам шанс на никого, просто не е мой проблем. И повечето хора не искат да дадат шанс.
Защо отгоре ще им се налага - все едно работодателят ми да ми съобщи, че ще удържа част от заплатата ми за благотворителност - в крайна сметка дали е за добро няма значение, аз решавам - не някой друг, вместо мен.

# 408
Някой е казал, че дава шанс ли? Понеже аз не мисля, че става дума за шанс, а за криворазбран 'творчески поглед'.

# 409
  • Галифрей
Е да когато става въпрос за исторически събития и тн  съм съгласна с всички ви, че не бива да променят фактите. За Ан Болейн  има сигорно над 100 екранизации е тъпо да сложат чернокожа.А и защо трябва да правят още една? Всеки знае нейната трагична история.

# 410
  • София, България
Искрено завиждам на хората, които са ок с чернокожа Ан Болейн, мексиканска Снежанка и ЛГБТКЮ фея, защото това е тяхното време.

# 411
Доколкото знам, никой на никого не опира пистолет в главата да гледа, или не гледа нещо. И в това е хубавото, че всеки сам решава как да си изгуби/прекара/инвестира времето.

# 412
  • Бургас
Доколкото знам, никой на никого не опира пистолет в главата да гледа, или не гледа нещо. И в това е хубавото, че всеки сам решава как да си изгуби/прекара/инвестира времето.
За радост, все още не! Но доста хора го отнесоха доста тежко и осезателно, за инакомислиети си ( неприемането на политкоректното мислене и практики ). Има доста примери за уволнени и низвергнати доказани професионалисти- уволнени преподаватели в университети и т.н.

# 413
Не става дума за избор, а за тенденция на трайно и повсеместно налагане (да, налагане, което не предполага свободен избор, защото, както в предния пост се спомена, за да получи изява един творец, му се налага да е политкоректен). Изкуството е най-податливо на цензура и не само създателите му, но и ценителите страдат от това. В един момент няма да има повече място за избор и без пистолет.
Както писах, нямам никакъв проблем с която и да е част от човешката раса и общество, но да се твърди, че Ан Болейн е била чернокожа, е историческа лъжа, така както е лъжа да се нарече бялото черно.

Последна редакция: сб, 18 мар 2023, 09:02 от Tsugumi_

# 414
За съжаление е факт, че децата приемат новото нормално. Когато обяснявам на моята 12-годишна, че е недостоверно да има толкова негри във филм за 18-19 в,  например в Енола Холмс, тя ми се в дразни.
С удоволствие бих гледала нова екранизация за Шака Зулу, ако може с чернокожи актьори. Мисля, че ще се намерят достатъчно теми, и то сериозни социални, а не подправени исторически, за да се изявят цветнокожите актьори.

# 415
  • Варна
За мен има значение, защото се прави опит за подмяна на исторически факти. Ан Болейн не е била чернокожа и не разбирам, с какво пресъздаването й от такава актриса ще накара съответната общност да се чувства по-добре. Историческите факти са такива, каквито са и няма нужда от заличаването им освен ако не става дума за сериозна цензура или открит подмяна. Подобна "редакция" на историята с нищо не я променя, по-скоро трябва да се научим от нея, а не да се залъгваме, че е била различна. Ако някой толкова иска да даде реванш на чернокожите, може да направи история с измислени герои. Но явно е особено силно желанието реванш да бъде даден непременно в образите на важни исторически фигури, дори с цената на откровена лъжа.
     В  ,,Уаканда..." са предимно чернокожи актьори и това си е съвсем правилно.

# 416
“Черната пантера” е страхотен филм. Първата част я гледах на кино, втората- от телефона. Изобщо всички филми по комикси много ми харесват. “Аквамен” и “Доктор Стрейндж” са ми любимите.

# 417
Ако децата наистина харесват тези филми, то те ще станат хитове и няма да има никакъв проблем.
За сега не се случва - Светлинна година и Чуден свят изгубиха много, много пари.
На филмите по комикси също не им върви особено, откакто се либерализираха. Примерно един от пресните - Ант Ман: Квантуммания имаше силна премиера, след това огромен спад и май сега е на загуба.

# 418
Гледах “Игра на доверие”,по-точно гледах реклами на Джони Уокър и някакви ел.цигари,яко натрапваха рекламодателите…актуална тематика,но доста слаба игра…

# 419
Честно казано, избягвам всичко, което се казва Игра на... [каквото и да е]. Особено българско! Мисля, че се иска съвсем малко въображение, за да налучкаш приемливо заглавие, което не звучи като свито от най-успешния сериал преди 10 години. Щом и толкова въображение нямат за заглавието, то и творбата надали блести.

Общи условия

Активация на акаунт