🎥 Всичко за филмите: Гледах! Искам да споделя! Ревюта, премиери, новини...LIX 🎬

• 56 660
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
  • Свети Влас
Благодаря. Предполагам брат ми го е свалил.

# 601
Има нов български филм по кината. Не ми хареса трейлъра, но децата са луднали по него и ще ходят да го гледат. Добре че са големи, та няма нужда да се мъкна и аз с тях.
https://youtu.be/FVZ4M73C1F0

# 602
Дъщерите на Тритон TrollfaceTrollfaceTrollface

# 603
Добре.Разбирам,че Тритон има само дъщери.JoyJoy

# 604
Добре.Разбирам,че Тритон има само дъщери.JoyJoy

Не се знае Satisfied.

Верно ли не схванахте шегата?!

# 605
Е,помислих,че ще е тъпо да коментирам любовните предпочитания на Тритон.Човекът (?) явно е Казанова и определено не е расист.

# 606
Е,помислих,че ще е тъпо да коментирам любовните предпочитания на Тритон.Човекът (?) явно е Казанова и определено не е расист.
Не е човек. Бог е Simple Smile И който е чел гръцка митология, няма колебания боговете дали подбират по пол, раса, животински вид и т.н.

# 607
Не е човек. Бог е Simple Smile И който е чел гръцка митология, няма колебания боговете дали подбират по пол, раса, животински вид и т.н.

Точно заради това ще да е Satisfied

# 608
Горното си е типично Дисни изображение в стилистиката, която имат от десетилетия. Още дъщеря ми като беше малка, преди много на брой години, имаха принцеси чернокожи, индианки и т.н. - всичките сладникави до възбог.

В коментара просто се удивих как е възможно да съществува такава липса на елементарна обща култура. Не става дума за самоограмотяване дори, между шести и осми клас се учи пространно древногръцка митология, история и литература.

# 609
Ако някой ден проектът за сериал по Цирцея на Маделин Милър се реализира, хващам бас, че Хелиос и цялото му златокосо семейство (включително Цирцея), ще са африканци.
За щастие обаче, този проект е забит в десета глуха.

Нещо ново и забавно:
Скрит текст:
според известен либерален сайт за поп култура, не може новата Хърмаяни да е тъмнокожа, защото в книгата тя се бори срещу робството на домашните духчета, освен това е наричана мътнород, което е най-лошият расистки термин в магьосническия свят. Т.е. ако цветът на кожата й е тъмен и това се съчетае с изброените неща, ще се създадат прекалено неприятни асоциации.
А няма проблем, че Хърмаяни е тъмнокожа в пиесата Прокълнатото дете, защото там не се бори за правата на поробените и никой не я обижда на мътнород.
Сложна работа е политкоректността Joy

# 610
Между другото, във филмчето (не коментирам митологията), са с различен цвят на косата, но с еднакъв цвят на кожата:

# 611
The Piper
Вероятно  е по-добре да го коментирам в някоя от азиатските теми,но няма да го направя. Извинявам се. Истината е,че търсих азиатски филм по историята на Свирачът от Хамелин и се вдъхнових след като гледах The Amazing Maurice.
Това е един бавено  шоу с кулминация в последните 20 минути. Като повечето корейски филми има микс от жанрове - ужаси,драма,трилър и комедия.
Не бях гледала подобна версия на тази немска легенда.
Харесаха ми думите на кмета на селото към сина му - “Хората лесно забравят добрите дела, но помнят жестокостта."
И така... Toва е филм,който е предимно тъмен,но иска да има малко светлина,после малко мелодрама и след това повече драма.
Може да се гледа ако липсата на интернет ви пречи да изтеглите нещо друго,а това е единственото,което имате.

# 612
Не видях, дали се е коментирало, но в новия филм на Дисни - "Питър Пан и Уенди", на който премиерата е на 28 април, Тинкърбел (Камбанка) ще е изиграна от тъмнокожата актриса Яра Шахади. Дисни са я създали руса и с бяла кожа, и сега са решили, че вече не им харесва такава, и ще я направят различна.

Скрит текст:

Като цяло игралните версии на филмите им са пълна трагедия, по моя скромна преценка, и даже няма и да си губя времето да гледам новите.

# 613
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Нито една игрална версия на Дисни филм не ми харесва. Отвратително е това, което правят с обичните на много хора класики.
По повод Клеопатра-та на Джейда Пинкет Смит/Нетфликс, много хора са бесни от налаганата подмяна и за по-престижното и достоверно сложено документален филм посветен на най-известните африкански кралици Flushed. Най-смешното беше като се обясняваше една особа работила по филма как баба и и казвала още като малка:"не слушай какво учителите те учат в училище, Клеопатра е била чернокожа" и това е достатъчно убедителен аргумент. Няма значение истинската история и истината, след като нечия баба твърди, че нещо е така значи то е истина. Пълен смях и падение Trollface

# 614
Между другото, самият Питър Пан не е бял. Името му е английско, британец е, но е някакъв (не знам дали е индус или друг - не мога да определя) - и в повечето видеа, в които се коментира промяната на расата на героите, се споменават и двамата - той и Камбанка.

Общи условия

Активация на акаунт