Любители на кучета - 132

• 29 851
  • 729
  •   1
Отговори
# 420
И аз идвам да проверя, как е Мейпълчето, днес? Дано вече да са забравили за притесненията си!

# 421
Благодаря ви за загрижеността момичета, много сте мили Flowers Hibiscus

Нощта мина сравнително добре, Мейпъл не е повръщала, но и беше неспокойно, ту ставаше, ту лягаше.
Сутринта беше весела, даже по своя инициатива е побягала навън с приятеля ми, искаше и да хапва(качи се на дивана), но не и даваме засега. Вършила е и двете работи, в акото е имало някакво парченце от пръчка, та може и то да я е раздразнило( извинявам се за подробното обяснение).
И сега си лежи, давам водичка и я приема, даже сутринта беше доста жадна, но и дадохме няколко глътки само, за да не прекали. Пробвахме и с физиологичния разтвор, ама никак не и се хареса. Като се поразмърдам към кухнята и идва веднага, изглежда и е гладно, но продължавам да я наблюдавам и ще държа връзка с вет.

# 422
  • Варна
Браво на момичето.
Не я дръж дълго време гладна, очевидно е хапнала пръчица и ще й мине, щом се е разиграла.

# 423
  • София
Супер стопани, ей! И супер Мейпълче! Само ще внимавате за последващи "камъни и дърве" - да й ги отнемате преди изяждане Grinning Няма ли да облажим някоя снимка на гладницата?
Вземете й една гастро консерва - хем ще хапне, хем няма да се кахърите дали ще й подразни. Е, питайте първо и док, разбира се (нашите винаги ни казват да я минем на такава консерва за ден-два, докато се успокои раздразнението на стомаха) Simple Smile

# 424
  • Стара Загора
Здравейте, момичета!
Радвам се, че Мейпъл е добре.
Ако помните, писах във вторник, че моето кученце не е добре с една от предните лапички и не може да ходи нормално. Във вторник вечер по спешност отново отидохме в същата клиника (защото само там върнаха обаждане, а след днес никога повече няма да си помисля за тази клиника). Наложи се, защото не искаше да си върши нуждите. Та взеха й кръвни изследвания отново и се видя, че тромбоцитите са под нормата. Направиха рентгенова снимка, която НЕ ни я показаха дори и след наше настояване отговорът беше "После". Само ни казаха, с равен и безсърдечен тон, че кучето е много зле, има няколко тумора в черния дроб и вината била наша. Само за последната година сме ходили 2 или 3 пъти в същата клиника, защото им вярвахме. В 2 от случаите са правили кръвни изследвания и винаги всичко е било ок, без притеснения за здравето на кучето ми. Обикновено сме ходили, защото повръща и не е имала апетит.
Включиха я на системи, като преди това отново имаше проблем. Първоначално държах кучето си, докато подстригваха лапичката, а след това търсиха вена 3-ма човека. Разкървиха я, накараха ме да излезна във фоайето и се започна не толкова доброто отношение с кучето ми. През вратата чувах, че й шъткат. Казвах си, че е за нейно добро и това ме спираше да влезна вътре и да си я взема. Излезна единия и каза, че се налага да я оставим за близо 3 часа, за да тече системата бавно. Помолих да остана с нея, но се развика, че според някакъв си закон не мога да стоя. Казах добре и това ще преглътна в името на здравето й. Влезнах в кабинета, за да я видя под претекст, че искам да взема дрехите и каишката й. Още не бяха намерили вена - цели 20мин!
След 2 часа и половина отивам да си взема кучето, което беше по-зле. Прибрахме се, оставих я в кошчето и горкото не помръдна. Видях, че на всички лапи е търсено вена, а върха на опашката беше подстриган. Възможно ли е и там да са търсили??? Колко рев изревах няма да ви казвам...
Днес сутринта отидохме във ветеринарната клиника към Тракийския университет. Намерихме лекар, който я прегледа обстойно с ехограф. Успокои ни, че няма тумори, но кученцето има камък в един от бъбреците. Черният й дроб е увеличен, но чист. Предписаха ни антибиотици и добавки.
Накратко това е. Камък ми падна от сърцето!

# 425
  • София
Боже Господи! ММ щеше да ги е изпотрепал и щяхте да ни гледате и двмата по новините, заклевам се. Съд за такива малоумници (ако бяхме в нормална държава)! Непременно името на "клиниката" тук, за да излиза в Гугъл и да не страдта и други семейства!!
Имаме сходен опит в ЦВК (но не чак толкова зле) и затова, въпреки, че има доволни от тях стопани, аз дори не се сещам за тях, когато Буба има проблеми. Но пък след този лош опит си намерихме нашите ветеринари.
МНОГО се зарадвах, че няма тумори милата душица! Камъкът нищо не е в сравнение с другото, ще бъдете добре Heart

# 426
  • София
Милото, а и вие. Дано да го изкара сама. Надявам се новите лекари да са свестни.

# 427
  • Стара Загора
Надявам се да се възстанови. Стискайте палци! Вече започнахме лечението.
А за предната лапа, лекарят потвърди, че е възможно да е от аналните жлези. Обикновено кучетата вдигали предна лапа, когато имат проблем с жлезите. За всеки случай мина рентген - няма нищо счупено. Успокои ни, че и това ще мине.
Шокът, който преживяхме за това кратко време беше голям, имайки предвид, че майка й почина отново, поради лекарска грешка, обикаляйки множество ветеринари. Последният, при който я заведохме ни каза, че вече е било много късно. Беше й предписал най-силните антибиотици и болкоуспокояващи. Сега за 2 дни се сринах при мисълта, че има вероятност отново да загубя куче, заради лекарска грешка.

# 428
  • Варна
Феникс, досега да са изяли шамарите тия самозванци. Майната му, важното е да се оправи душицата. Стискам палци.

# 429
Бързо да се оправя милото кученце , достатъчно се е напатило, дано му предстоят само хубави неща, след като се възстанови Cry да не му остане травма и скоро да си тича безгрижно.

Ето я нашата глезла, щом се обърна да и галя коремчето, значи вече е добре. Изкарах я на разходка малко,първото нещо беше пак да лапне клечка Grinning няма да се научи.

# 430
Браво на Мейпъл за бързото възстановяване 😍

Феникс коя е тая клиника с толкова некадърници?
Добре, че не съм попадала на такива, че иначе горко им.
И стискам палци бързо да се възстанови 🤞

# 431
  • тук-там
Коя е тая клиника? В тази дисциплина е пълно с некадърници, ама това надминава всякакви представи. Бих подала иск срещу тях.
Радвам се за оправящата се Мейпъл!
Имах рожденичка вчера:

# 432
  • Пловдив
Имаме рожденичка! Здрава, пълна с енергия и кИфтета да е Мокка!  Champagne Cake Poultry Leg
Радвам се, че Мейпъл е добре. Heart
Чета тук за лекарската некомпетентност, направо се потрисам...
Когато животните са болни ми е по - притеснено, отколкото като децата са болни, особено ако отказват водичка.

# 433
На прекрасната, любима Мокка- честити три годинки!         Много, много мъчно ми стана за кученцето на Феникс, и за нея самата- какво е изживяла...

# 434
Честита да е красавицата Мокка.
Още дълги години да ни удостоява с присъствие! 🥳🎂❤️

"Всеки път като ѝ пиша името, автокорекцията го поправя на Милка..и много ме дразни 😵‍💫.Ако някога в пост срещнете Милка, да се знае 😂"

Общи условия

Активация на акаунт