Любители на кучета - 132

• 29 793
  • 729
  •   1
Отговори
# 555
  • Пловдив
Отслабва съпротивителните сили срещу други инфекциозни причинители,различни от антигенна на ваксината. Усилията на Имунната с-ма са насочени към преодоляване на псевдоинфекцията /образуване на антитела към антигена.Включително и при заразяване с жив вирус ,като този на ваксината,докато изгражда антитела срещу него може да е фатално.

# 556
  • София
Не се поставят ваксини, ако си в не добро здраве (и за хора, и за кучета), защото се знае (поне медиците знаят, слава Богу), че след поставяне на ваксина, се случва каквото Зъбчо е описал. НЕ слагайте ваксини на болни деца (двукраки и четирикраки) - после се започва едно "от ваксината се разболя"...

# 557
Мила,Mavina 1380!Толкова ми е приятно да те чета!Твоето кученце ще е безкрайно щастливо с такава,,мама"!Дори и за трудностите пишеш със спокоен тон, увереност!Доброта и отдаденост, към малката душица- има във всеки твой пост.Поздравявам те!Прекрасен човек си!  Лека нощ, от Лори   на всички
Много ти благодаря за милите думи! 🥰
Прочетох ти коментара няколко пъти и ме просълзи! 😊
Много си обичам бебка ,както и моят мъж се грижи много за нея.
Много любов и грижи полагаме ,но виждаме как ни се връщат стократно!
Лори е прекрасна! 🥰
Отново ти благодаря ,стопли ми сърцето в този труден за мен ден! ♥️

Днес на работа беше кошмар ,моят мъж пък ми каза ,че малката нито яде ,нито вода пие ,само спи.
Заведе я на ветеринар и са казали ,че не е болна а реакция от ваксината.
Били са и инжекция за обмяна на веществата и са дали нещо като оксилокопцинум.
Няма температура. Не е болна.
Сърчицето ми се къса като я гледам каква слабичка е станала.
Гушнала съм я при мен в леглото.
Ако утре няма промяна пак отива на ветеринар.
Нямате си представа как се моля да се оправи и да започне да си играе ,яде и пие водичка.
Дано утре като стане всичко да е наред.

Относно ваксините аз лично не бих си правила експерименти точно на този студ. Ако беше топло време бих я изкарала навън без контакт с други животинки.
Но на този студ не бих рискувала да я изведа при положение ,че е бебе и е толкова крехка.
Ако счетем ,че третата ваксина е трети месец ,то нашата бебочка ,ще започне да излиза края на март началото на април.
Но пак зависи от времето.
Ако е много студено ,ще изчакам.
Има предостатъчно време да се научи на всичко.
Има ли търпение ,постоянство и обучение нещата ще се случат. 🥰

# 558
Да ви се оплача - Кайра не иска да излиза. Директно отива под масата, крие се, свива опашка. Това е сутрин и вечер, когато е тъмно. Вчера едвам се прибрахме от парка, защото се беше стъмнило и се дърпа на вътре все едно я е страх от хората и автомобилите. Трети ден е мъка да излезем сутринта. Не искам да я дърпам (не че мога вече), за да не стане по зле. Подава си главата от вратата и се връща назад. Съвети и идеи как да го преодолеем? Все едно първите разходки и пак трябва да се учим...

# 559
  • sofia
Може да и е студено, мокро, а може и да я е страх от тъмното. И Леон не е фен на разходки в мокро/студено време. Опитайте да я мамите с лакомства. Аз така процедирам.

# 560
Да ви се оплача - Кайра не иска да излиза. Директно отива под масата, крие се, свива опашка. Това е сутрин и вечер, когато е тъмно. Вчера едвам се прибрахме от парка, защото се беше стъмнило и се дърпа на вътре все едно я е страх от хората и автомобилите. Трети ден е мъка да излезем сутринта. Не искам да я дърпам (не че мога вече), за да не стане по зле. Подава си главата от вратата и се връща назад. Съвети и идеи как да го преодолеем? Все едно първите разходки и пак трябва да се учим...

И при нас е така когато е дъждовно и студено. Само с наградки я примамвам.

Последна редакция: ср, 01 фев 2023, 10:59 от a.nik

# 561
  • в голямото село
Май на никого не му се излиза в тъмно, мокро и студено. Нашия французин в локви не стъпва, прескача ги и ги заобикаля. Когато видя снега навсякъде очите му се разшириха от ужас, ама нямаше избор трябваше да нагази в снежеца. Сутрин го измъкваме буквално от леглото с мъка, даже понякога се дърпа и ръмжи. Но вечер излиза с кеф, знае, че имаме време да поиграе, ако срещнем други кучовци. Винаги получава наградка преди излизане и когато се приберем.

# 562
  • София
Буба просто бива вдигната и изнесена от спалнята. От там нататък всичко минава добре; само ставането й е трудно (ама то и на нас така) Simple Smile

# 563
  • София
А при нас е така... Disappointed Relieved
Джина: "Кой спомена за разходка? Аз съм винаги готова! Дъжд ли вали, студено ли било - какво значение има? Да тръгваме веднага!" Smiley

# 564
Добър ден и от нас!
Мина втората ваксина, на 1-ви март е за трета. Шелби е обезпаразитена за пореден път безпричинно, не отидох аз с нея. Записали са в здравната книжка вместо 14-ти януари, 14-ти октомври като дата на последно обезпаразитяване, та се чудя как са хем неграмотни, хем малоумни. Нарочно ли е това... Така кучето за последния месец е обезпаразитявано три пъти. Моя е грешката като я изпратих с майка ми, тя няма как да знае и следи всичко. Казала е направете каквото е нужно и ето я. Обадих се на ветеринаря са обясня колегите му каква са я свършили и каза, че щом са минали две седмици между двете обезпаразитявания не е проблем. Та дано да не е...

# 565
  • Пловдив
Няма никакъв проблем от толкова често обезпаразитяване.
На този етап едва ли дават препарат който има в състава Ивермектин или Милбимицин Оксим - за превенция на дирофилария емитис. Останалите вещества не се резербират/резорбират се много незначителна степен в стомашно чревния тракт на хищниците,съответно не се метаболизират никъде ,и не товарят органи (черен дроб,бъбреци).
За опаразитяване с Гиардия дори Дронтал/Цестал се прилага в 3 поредни дни например. Ако 14 дни след 2-то обезпаразитяване пак има на изхода гадини-червеи/яйца ,се обезпаразитява 3-ти път и не е проблем също.Дори щом не сте пускали паразитологично изследване на фецес(което да изключи наличието на чревни паразити 14 дни след последното обезпаразитяване), е по-добре,че направено трето обезпаразитяване.

Последна редакция: ср, 01 фев 2023, 16:32 от whitefang

# 566
  • София
Една спяща пухена топчица.

# 567
  • София
Големи сладкиши са всички.
Зъбчо ме е изпреварил. Не бързайте с извеждането. В приютите, средата е контролирана. В чужбина (някоя), няма бездомни кучета и е по-безопасно, но в БГ не е така. Все пак става дума за седмици, после с години ще се разхождат и ще ви се ще да поспите 🤣.

# 568
Не е от снега. Тя много му се радва. Не мога да я вдигна и да я изнеса, защото е доста тежка. Тя и на двора не иска да излиза. Подава си главата и се връща... В краен случай идва взема лакомството и пак се прибира... Това е от два дни буквално. Само вратата ако е отворена се прибира и се завира.възможно най-далеч и навътре.

# 569
  • София
И трите ми кучета мразеха/мрази "екстремни" климатични условия. Притичват от сянка на сянка и от сушинка на суши като. Казвала съм, че спят до 10, 5  часа след като аз съм станала. Когато се налага да изведа, направо все едно тинейджър за училище вдигам 🤣.
Бебето се прибра без нашийник. Някъде го загубили с баща му. Метален, дето му викате "удушвач".
Къде го е затрил, не е ясно.

Общи условия

Активация на акаунт