Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖 (Тема 6)

• 18 781
  • 754
  •   1
Отговори
# 75
Милото, бебетата имат различен темп на растеж, само се притесняваш със сравнения. Моята на 4++ беше 9 кг, 68 см. Дърпа не само на килограми, но и на ръст, расте с по 4-5 см всеки месец. Изключително кърмена е, не предлагам вода, чайове, сокчета и ще захраня на 6 навършени месеца. И според педиатърката, и според консултантка по кърмене няма нищо притеснително, педиатърката само увеличи витамин Д на 3 капки. Доколкото знам ти не даваш повече мляко, отколкото са ти препоръчали и не си захранила още, детенцето просто расте по-бързо.
Ние втори ден правим много приятна разходка с количката, уааау 😍 пристигна ни чувалчето за летния кош и изкарахме 3 часа навън, два пъти поспа за 30 минути, е много е приятно да се разхождаш без нервно да клатиш количка.
Днес си откри краката, е няма такова вирене и дърпане, много е смешна 😃😃
Проходилките не са ок и дори са забранени в САЩ и Канада, освен, че бебетата седят в неестествена позиция, често са на пръсти и имат достъп до опасни за тях места. На една приятелка дъщеричката късно проходи и когато се пусна беше на пръсти, тя самата каза, че е "заради проходилката". Аз и уолкър няма да вземам, да се катери по мебелите и да се пусне, когато е готова.
Благодаря за успокоението,но когато едно бебе е на АМ  и качва е дебело,а когато е на кърма у качва си в здарво. Това е разликата и затова се филмирам🤷♀Така излиза според повечето педиатри. Иначе си права и на сантиметри расте близо 69 см.въпреки че не сме от най-високите🤣🤣Баткото е бил 70 на 6 месеца тя ще е повечв,въпреки че той е роден 55 см,а тя 52🤷♀Аз чакам чувалчето за количката и мисля да сменям коша. Да те попитам след като сте били с чувалче днес на вън,бебка как беше облякана? Слагаш ли космонавт? Понеже на Пламена нейния и умаля,няма как да кара повече  с него и се чудя дали да купувам нов или да икономисам едни 80 лв🙄🤔

# 76
Милото, днес тук беше много слънчево, облякох я с боди, дънки, якенце, шапка и в чувала. Нашият стига до под гърдите, ръчичките са навън, достатъчно дебел е и според мен няма нужда от космонавт под него при температури над 0 градуса.

# 77
Не сме чули нищо за ваксините, а сме регистрирани от 2,5 месеца. Като им се обадиш и чуваш- вие сте номер 12 на опашката обаждания, моля задръжте. Мъжо ходи на място да пита два пъти.Мога изцяло да се откажа от ваксините и го обмислям, той стана на 5 месеца.
Свикнала съм уж на скуката. Като ходех на работа бях все заета. Родителите ми и свекъра не са живи, а свекървата е по- студена и дистанцирана от повечето англичани. Е, то и аз не и отстъпвам.Понякога ядем торти с колегите, но живеят на половин час път и са заети.
 Напоследък следя птичките в градината, тук местния бюлетин преброяват някои видове. Оня ден имах златна чинка, синигерчета с жълто коремче и едно май орехче( wren). Това е защото не си подрязвам храстите и има семена. Лятото има таралеж.
Ама ако взема да играя бинго с пенсионерите и боулинг на мокет ме пишете съвсем изкукала.Joy
Иначе имат алкохолен бар чета на вратата. Stuck Out Tongue Winking Eye

За да не е съвсем спам ще кажа, че ще минавам скоро на летния кош, но не знам дали с космонавт или с чувала.

Последна редакция: чт, 29 дек 2022, 22:33 от Lucinda12

# 78
  • Бургас / Славейков
Аз вчера най-накрая излязох с летния кош на разходка.Не ми харесва много със зимния количката стой по добре .Аз обличам с яке навън , като че ли не  толкова студено за космонавт сега.Милото ние също сме на АМ и сме един ден преди вас родени.На 29.07.Митко последно беше 7.200на консултация на 15.12.Тя Пламена се роди голяма нормално да наддаде последната консултация беше качил 0.700гр.От скоро яде 150гр.и той .Още сме на 6хр.не става вечер .Днес за първи път  заспа в 21и се събуди в 8сутринта.Тоест пропусна хранене в 6 .Дано да се задържи така ,ще видим утре сутринта.Днес измих стерилизатора и реших ,че приключвам със стерилизирането -5месеца .Мислех до 6месец ,но се отказах .Проходилка съм ползвала с каката .Сега имаме подарен Уокър ,дори някъде из къщи е и проходилката от преди 17г.Grinning

# 79
Малииии Lu това : " понякога ядем торти с колегите" направо си представих тука немците с техните прословути бекераи седнали със супер сериозните си(навъсени) физиономии на по кухен( паста или торта). Абе скучна работа ви казвам. Не знам и аз защо го живея тоз живот тука...
Не съм използвала проходилки първият път, няма и сега. На една позната детето им с нашата кака три месеца разлика имат. Ходеше на колене, доста дълго време, бая се бяха ошашавили. Чак ни канеха на гости да вижда как другите деца ходят на крака. Е, проходи си детето нормално и не ни поканиха повече .
За летен кош още не съм изпробвала. Че нали заради училището на Габриела сме всеки ден по пътищата и за сега сякаш по ме устройва зимен кош. Но като отеснее съвсем няма накъде. Аз като се знам каква съм не само чувал и космонавт ами и одеало дебело ще сложа Smile да не казвам ако на път тръгна колко съм неориентирана с багажите.
Неизвестна, Moni, Shuk как са бебоците? Други не помня да са писали, че боледуват.

# 80
Милото, какви са тия двойни стандарти. Децата на АМ по калъп ли трябва да качват? Реално не ти качва ненормални кг. Ако няма повишена захар или други проблеми, не виждам защо така драматизират.

Лусинда, аз съм другата крайност. Никой не ми трябва 😂 Сега покрай всички болести, които върлуват се старая да не се срещам с никой, особено с деца, че има скарлатина. И някой като ми звънне и все се притеснявам да не иска да се видим 😂

Анчо, ако ме видиш как обличам Мишето, сама ще си облечеш още едно яке 😂

Аз се надявам още месец да изтраем със зимния кош, скоро ще му стигнем краищата, но Миша си спи в количката през цялото време и ми е много удобно така.

Вчера му биха третата ваксина, порева малко вечерта, но нищо драматично. Днес беше сънлив и кисел, но се търпеше.

Да се оплача от ММ. В ПМС ли е, депресия ли го гони, но от няколко дни само мрънка. Само показва с пръст какво не е наред. Имайте предвид, че аз не съм домакиня, ама горам, той това го знае прекрасно. Отделно майка и татко като са тук, все едно е минал ураган - много хора, малък апартамент... И одеве пак нещо не му хареса как сме нахвърлили плодовете, ама с един тон на учителка.. аз просто излезнах демонстративно от кухнята. В крайна сметка като не му харесва, да ги подреди по фън шуй., а такъв тон да държи на майка си. Има късмета, че не му се развиках, защото всичко се чува по стаите, да не притеснявам нашите. Трябва да го приземя тия дни, че май нещо е забравил къде се намира.

# 81
Аз съм болна. Уж беше само хрема, а снощи вдигнах 39⁰, както бях пила Нурофен на 38,3⁰, пих и Панадол и я свалих. То добре, че спрях на 39⁰ (поне така мисля), че аз много лесно качвам над 40⁰ и я поддържам. Сега още не съм я мерила сутринта. Но продължавам да съм си само с хрема, тежи ми главата, но е нормално от хремата и Т. Малката само я храня и я оставям, снощи я и дохранвах, че явно не и стигна кърмата, но аз и почти нищо не бях яла целия ден, обаче с 39⁰ бях гладна като вълк и добре си хапнах. Снощи спах в детската. Добре, че големите вчера казах, че искат да ходят при свекърва ми, че иначе снощи средното щеше да ми е постоянно на главата. Дано само не се разболее и бебето. Вкъщи е паднала бомба. Освен всичко друго имам да сгъвам 4 перални и да пускам още 2. Май няма да стане днес.

# 82
Момичета , за тези , които не знаят - цитрусите са страшни алергени и изключително опасни за бебенцата.Препоръчва се да не се дават до една годинка мисля.
Малката беше качила от 4ти до 5ти месец около 500гр и 2 см.
Болибон , бързо да се оправяш!
Анчо , ти искаш да заместиш хранене ли? Аз искам само обедното (по препоръка на гастрото и педиатър),но първо , че тя яде за сега около 70 гр пюре , а и като не съм въвела месо , не мисля , че е редно да е само на пюре.Даже си мислех да дам сливата още 3 дена , после още един плод 4 дена и ще е станала на 5+++ и да вкарам някакво месо.За да може вече като стане на 6м евентуално да заместя хранене.

# 83
Не, не мисля, че ще заместя хранене за сега. Аз съм въвела зеленчуци и сега следобед между двете хранения преди сън давам плодови и от два дни по малко  каша. По скоро да свикне с нови вкусове.

# 84
  • София
Ние малко се пооправихме, уж поне. Баткото оздравя, аз още кашлям, на малката и остават още два дни инхалации и приключваме, въпреки че все още прокашля чат пат. Нали и откриха АД и сега съм на диета заради него, ефектът обаче върху нея е уау, не знам дали от козметиката (казаха да сменя със серията на Ла Рош Липикар) или от това, че не ям почти нищо - изключила съм от менюто си цитруси, ядки, шоколад, сокове и безалкохолни, млечните в ограничено количество. Изчезнаха и зачервяванията по тялото и най-вече по лицето, крустите намаляха. Ще редувам картофи и ориз докато кърмя май 🤣

# 85
Аз съм решила да се водя по мои си начин на захранване ,но ще взаимствам доста с препоръките на док Владимирова. Ще вкарам сега зеленчуци и после докато не има заместен обяд с месо и зеленчуци,тоест  докато е само на зеленчуково ще слагам по лъжичка АМ в зеленчуковото пюре. Нейната логика ми харесва,затова,че зеленчуковото пюре е като типа салата само за бебчетата и лъжичка АМ вътре в пюрето ще доставя витамините и минерали,които са нужни за организма,като няма прием на протеин. Отделно схемата на док Владимирова е по 10 мл на ден захранване ,но тук мисля да процедирам с по 20 мл увеличаване на доза. После ще въведа каши и тогава плодовете. Така мисля,но всичко зависи и от детето. Днес Плами става на 5 месеца и започваме захранване.☺Ще видим дали ще е като батко си злояда☺

П.С Сега видях коментара на Неизвеста и само да допълня,че на Ларош е една от най-пречистените козметики и ме е яд че го разбрах късно,а съм се запасила с Мустела за до годинката поне🙄🫤

Последна редакция: пт, 30 дек 2022, 11:41 от Милото

# 86
Как бихте постъпили на мое място? Утре вечер трябваше да дойде приятелско семейство, но детето вчера е вдигнало температура. Според таткото е от зъб, че му излизало на детето. Подозирам, че на мъжът ми му е неудобно и може би ще настоява да дойдат. Лоша идея ли е? Днес и утре, ако е без температура, това са два дена. На мен ми се струва рисковано Sad

Накарах се на каката, че иска да влезе при бебчо да си вземела чехлите. Тя не ме послуша и тръгна да влиза. Изпуснах си нервите и я дръпнах по-грубо за ръката Cry Много ми е болно Sad

Последна редакция: пт, 30 дек 2022, 11:46 от Барбалена

# 87
Как бихте постъпили на мое място? Утре вечер трябваше да дойде приятелско семейство, но детето вчера е вдигнало температура. Според таткото е от зъб, че му излизало на детето. Подозирам, че на мъжът ми му е неудобно и може би ще настоява да дойдат. Лоша идея ли е? Днес и утре, ако е без температура, това са два дена. На мен ми се струва рисковано Sad

Накарах се на каката, че иска да влезе при бебчо да си вземела чехлите. Тя не ме послуша и тръгна да влиза. Изпуснах си нервите и я дръпнах по-грубо за ръката Cry Много ми е болно Sad

Не бих ги повикала вкъщи лично аз. Да не говорим, че митовете за темп, хрема и подобни от зъби отдавна ги отхвърлиха.

# 88
Довечера сме щели да говорим, каза мъжът ми... От зъб май по-скоро пада имунитетът и е вероятно да се е заразило с нещо детето

# 89
И ние се подредихме, аз съм с подуто гърло не мога да преглъщам, много ми е смотано. Тъпча се с хапчета, ям лимони, прахчета, май съм по добре днес, но ми заглъхват ушите много. ММ с разстройство и повръщане, отделно на болките в гърба. Много ми идва вече, все едно ходи на детска градина, през седмица нещо му има. Ама нито се храни нормално, нито предприема мерки. Скарах се днес, писна ми... Да започва да се грижи за себе си, защото не мога всичко да върша аз, а той всяка седмица да ходи като пребит и само да ми мрънка... Божидар къпя всеки ден, ужасно ми тежи, печки паля, дърва нося, приспивам, храня, занимавам,мия, чистя....снощи 6 пъти поне ставах, за първи път откакто се е родил Божко, се събужда през час-два със страшен рев. По едно време пак го събличах да видв какво става. Буквално 6 пъти... Нямам сили днес, аз да се изкъпя. И ако аз се разболея, или не мога нещо какво правим!? Нямам право казва ми се, че "аз съм куче" и много търпя... Да видим до кога обаче.
Не бих събирала бебето с болни дечица, сърдити не сърдити. Те даже трябва да разберат, че не е редно и да влязат в положение. Не съм виждала приятелка от детството ми, много се зарадва, че съм тук, но е болна. Казах й, че няма да се видим. Треперя над това дете да го опазя здраво колкото мога по дълго. Знам, че е неизбежно все някога, но защо да се вра насила...

Редактирам: Давам пак витамин Ц на Божидар, но този път сме купили ампули 2 мл. Сега видях във Фейса някаква майка е писала, че педиатър й казал 5капки. Аз давам вече два пъти цялата ампула. Много ли е? Колко да му давам?

Последна редакция: пт, 30 дек 2022, 12:21 от Magic1720

Общи условия

Активация на акаунт