Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖 (Тема 6)

• 18 783
  • 754
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Значи аз смятам, че може да се вдигне температура от зъб и моето дете го е доказвало. Еднократно е стигнал до 39 и след сироп веднага е спадала, след няколко дни избиваше зъб. Същото е било и с диария, така че гостите ги разбирам. Въпреки това на тяхно място аз самата бих отказала, все пак ще идват при малко бебе.
Ние ще сме сами за НГ, мислехме да поканим гости, но на никой няма да му е ок - малката ще се буди от шум като играят децата, на тях постоянно ще им мрънкаме да не крещят, а възрастните няма да могат да се отпуснат. Та така, ще ходя после да купя кюфтета и баница по поръчка на баткото 🤣

Милото, за мен Мустела е ''навикана'' козметика, въпреки че и сега взимах някои неща да пробвам. Напоследък чета, че доста деца получават и реакции. Аз бях доволна от Биодерма, но определено зачервяванията се махнаха от Ла лош.

# 91
Мажик 1/2 ампула се дава, остатъка го пиеш ти или го изхвърляш.

Баткото всичките зъби ги вадеше с еднократна Т. Дори и кътниците, които избиват на 6г ги изкара с Т. Вдигаше Т и на другия ден избиваха. Каката само на 1 зъб ми е вдигала Т.

# 92
И аз не бих поканила вкъщи дете, което е било скоро с температура. Който иска да се сърди, детето ми е най-важното.

Момичета, вие превантивно ли давате витамин С или е като витамин Д и е добре да го приемат. На нас педиатърката нищо не ни е казала.

# 93
Аз давам само витамин Д. Вит. С давах като беше с хрема, но изписан от педиатър. Но и вит. С е единственото, което си позволявам на толкова малко бебе докато отидем на преглед.

Аз днес вече се чувствам една идея по добре. След всяко изпотяване, а се потя много чувствам как ми е все по добре. Обаче нямам сили да излезем на разходка, ако бях сама щях да изляза, но нямам сили да бутам количка, а времето е страхотно. Много ме е яд.

# 94
Аз давам Витамин Ц, докато сме в БГ и Божидар преминава през ръцете на всички. Смяна на климата, знам ли.
Значи по 1мл да давам, защото предните ампули бяха 5мл, тогава давах половин.
Сега са 2мл, и аз давам цялата Disappointed

Яко ме тресе нервата казвам ви, ще вдигна голям скандал скоро, ама чакам още, защото знам, че пак ще има сърдити и накрая пак аз ще съм виновна. Исках за 10мин ММ да гледа Божидар, да си изсуша косата. Той заспа, нали снощи се буди с нас и много му дойде явно, трябва да се наспинка сега. И Божко заспа, аз стоя с мокра коса, с червено гърло.... Полудявам Rage

# 95
Момичета, извън темата, кажете къде мога да си изкарам по евтино снимките онлайн , искам около 130 снимки да изкарам, а във фотото във  видин ми искат, по 50 - 70 стотинки, вижда ми се много.

# 96
Те хората вече са се настроили да не идват, ама мъжът ми ме съмнява Simple Smile Подозирам, че ще иска да ги викне. Ако днес или утре беше с темп детето, щях да бъда твърдо против, ама сега се чудя дали не прекалявам и затова се допитвам за други мнения.

Лизи, https://snimkitevi.com/bg/ Ето тук, цените са им наполовина по-евтини. Имаше май още един сайт, но не съм си записала, една приятелка го беше препоръчала.

Ох, Меджик... Не ти е лесно. Дано се оправите скоро, че покрай боледуванията нервите се опват допълнително.

# 97
  • Бургас / Славейков
Лизи преди в snimkite .bg.бяха евтини ,скоро не съм гледала.Бързо да оздравяват болните Меджик онзи ден и аз бях така като теб пред скандал.Как никой не го отнесе.ММ упорито ми предлага и днес да празнуваме с техните които с нищо не се съобразяват  и
 племенниците ,които са вечно болни .Отказах му пак.Така че  ще  празнуваме сами.По принцип предпочитам да има и други хора и да е по весело ,но с малко дете е така

# 98
Дебора беше на има няма месец, когато се събрахме с близко семейство ( осем деца + майката) и един приятел на мъжът ми. Притеснявах се, но знам, че са много отговорни и Сесилия никога няма да си доведе болни децата. Но те най- много ни подкрепяха през бременността и когато раждах се грижеха за голямата цели три дни беше при тях без грам да имам притеснения за нея.
След това няколко пъти са идвали и двете по- малки момиченца в къщи на гости, но пак знам, че са "инструктирани" как какво що с бебе може или не и никога няма да ги пуснат дори леко хремави. Дори, когато Габи ходи ако е леко сополива винаги й казвам и я питам ок ли е. Но все пак беше лято ама то за Корона няма лято няма зима.
Сега по- внимавам с контактите, но то нямаме и кой знае какви такива. Вече съм писала, по магазини и молове не ходя с бебе. Като стане на годинка може, но до тогава не мисля. Пък и достатъчно имунитет ще изгради от вирусите дето ги носи кака й.

# 99
Аз лично бях поканила семейство за НГ, което щеше да идва без детето,  но като разбрах , че детето е болно отказах и на родителите.Попринцип я водя навсякъде и не съм супер стриктна , но зорлем не бих я събирала с потенциално болни.
ВИТ  Ц давах също само като беше сополива .
Меджик, ако ще ти олекне навикай се , скарай се , но като цяло ми се струва , че много търпиш и оттам ти се събират мн нерви.На твое място бих си изсушила косата или в присъствието на бебо (все пак е за 10мин) или да го оставя в кошарката при мъжа ми(може и с бейбифон все пак да  наблюдаваш) и да си я изсуша.Дори да го събудиш по - добре , отколкото и ти болна и да няма кой да св грижи за него.Всъщност и аз като бях леко болна точно ми се наложи да седя с мокра коса , но тогава вече много време малката не заспиваше , ревеше, а ММ имаше Рд ако не се лъжа и беше пийнал , съответно реших , че е по - добре да стои на масата , отколкото да се мъчи да приспива нервно бебе.Днес например просто трябваше да се изкъпя задължително , докато малката беше будна, че после имах излизане , ами заключих входната врата(да не ми нахълта някой) сложих я в количката пред банята и се изкъпах. После си я сложих на гимнастиката  ,облякох се , оправих се , там са ми и пресите за коса .Просто съм си го направила да мога да свърша нещо докато я гледам и тя се занимава с нещо.В противен случай трябва винаги да съм рошава и мизерна.

# 100
Жива съм! Още на антибиотик, но съм къде, къде по-добре. След НГ ще я вадят градината.

Меджик, онзи ден като спах 36 часа и мен ме болеше гърлото и май започваше ангина. 2 пъти мазах мед и сода и Гранафорин след това и на др ден ми нямаше нищо поне на гърлото.

Барбалена, аз не бих ги поканила.

Неизвестна радвам се, че се подобрява малката.

Никол не беше яла пюре от 21, че нямаше време и възможност на обяд точно да я храня. Днес дадох 125, както си ядеше и преди това. Е не издържа. Събуди се и реве, тъпче ръцете в устата. Сега пробутах и малко бананова каша. Много ѝ хареса, но не посмях повече от 5л да ѝ дам. Ще давам така към следобедното или в 10ч, зависи кога е будна и после ще вкарам към нея плодово пюре.

# 101
  • Велико Търново
Бързо оздравяване на всички !

Вики напоследък е просто ужасна, вече едвам издържам, голям рев, голямо чудо. Да избиват тези зъби, че и тя се намъчи.
Започна да яде по- на често, до сега издържаше до 4- 5 часа, сега на 3 часа е гладна, нощем само се буди . Днес вече се решихме да я захраним,  дадох ѝ тиква, първоначално я избутваше с езиче, но сложих няколко капки АМ и си я хапна сладко, сладко. Утре пак, чудя се дали като се замести едното хранене ще започне по- малко да се бъди нощем или то няма общо.

# 102
  • Асеновград
Ох от кога се каня да пиша, все нещо изкача а се появяват нови теми.. затова набързо ще кажа за всичко по малко😂😂.

Първо на всички болни бързо оздравяване, ние също бяхме болни точно на Коледа и никъде не отидохме и с никой не се срещанхме почти, само една приятелка ни дойде на гости но тогава вече бяхме по- добре, мен ме болеше гърлото и бях хремава доста, слава богу при Тери всичко мина за един ден буквално, оказа се че е основно от задната хрема, кашляше през ноща защото му се стичаха секрети в гърлото, но беше пипнал и някое вирусче, защото започна леко да вдига Т и имаше диария. Но аз веднага купих инхалатор и го наблъсках с витамини и леко ни се размина..😅

Летния кош и ние тази седмица го изкарахме и направо ми се реве.. не знам с кой кош е по-зле.. купила съм зимно чувалче от овча кожа цялото отвътре едно меко пухкаво, само че като го сложим в летния кош пак няма достатъчно място и Тери е отвън наполовината ама гледам че всички са така то няма как..с яке и шапка нагоре и даже одеало за завиване нося но поне гледа и не мрънка толкова, пак протестира но по-малко... то просто не са измислени за зимата тия летни кошове и са си кръстени летни с причина... сега имам още една причина да чакам пролетта и лятото.😁 Ще го избутаме 2-3 месеца студа. После вече и ще седят седнали стабилно.

За кг и ние сме дебели, днес бяхме на консултация при педиатърката, на 5м и 5 дни сме 8,800кг, 63см дълъг..😅те му се радват педиатърката и сестрата ама бил много..😁😅 на активната гимнастика да седял повече, ами той като легне и прави активно лежане.. като ме попита колко мл изяжда ме беше срам да и кажа.. то вече едвам се събира в шишето млякото.. 210мл и то като сложиш 7 лъжици ам става 235мл..😁 да ни е здравичък само а пък другото..
кофтито е че след пюрето си чака и млякото... днеска се опитах да дам броколи хем със сладък картоф но нещо не му хареса, изяде 7-8лъжички и си ревеше за млякото, поне изяде по-малко само 120мл😅.

Освен това сам си измести режима, става вече вместо в 8-8:30, в 6:30-7 което хич не ми харесва, само че не знам как да го оправя това, защото заспива по-рано тъй като последната дрямка му е мниго рано, най-късно до 16:00, и после не може да не спи до 20:00ч и става нервен спи му се чака си млякото и го храня един час по рано и в 7 вече е заспал нощния сън.. но надявам се да го изместим отново да заспива и става поне в 8-8:30 наспивах се беше ми супер. Ама не мога да се оплача изобщо де, спи си детето.

Последна редакция: пт, 30 дек 2022, 20:16 от Yana.GG

# 103
Момичета, отдавна не съм писала, но след болницата каката е в нас и нямам време.
От днес са с варицела, че и бебето има 2 пъпки...
Педиатърът нищо не каза буквално..
На село сме и ми е малко притеснено.
Има ли запознати, как протича. Температура преди обрив или след?
За и против мазане/къпане. Личната каза,  както си реша.. какво да решавам аз 😤
Давам вит.ц на бебето, както и на каката и инфлуцид, нали отслабва имунитета. Грешно ли е?
Бъдете здрави! 🍀

# 104
Хоуп, температура може да се появи след появата на първите пъпки. Не се настройвай, каката ни я изкара без и само с около 20-30 пъпки на няколко гнезда. Мажи ги с потупване с ментолов или лавандулов спирт. Пръскане с Джинджира облекчава също. Имунитета спада след шарката. И да даваш сега е без значение. 🤞 Да мине безпроблемно!

Мм е малко луд. Ходихме до Метро купихме малко мръвки за утре и 2 касетки  заря, че бил обещал на каката. Надявам се Никол да спи и да не ѝ влиае. Ще се кача горе да ѝ пусна музика в 12 без 5 и ще я гледам на видео фона.

Общи условия

Активация на акаунт