Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖 (Тема 6)

• 18 787
  • 754
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Аз имам притеснения за пиратките и зарята на Нова година- дали Йони ще се събуди или ще спи като пън..
Нова година решихме да е с компания у дома: най-удобно ни е така за момента.
При последната консултация в началото на декември, Йони е станала с 2 см по-висока (от 62 на 64), а теглото е 300 гр (от 6800 на 7100). Сега на 11/01 ще видим как е пораснала 🙂
Не знам дали споменах (забравям доста напоследък), малката мина на 4 хранения за денонощие, а дремките вече са три на брой, но гледа поне 3-4 часа да има дневен сън, иначе е кисела.
Летния кош отдавна го извадихме и ни е супер удобен. Времето е приятно засега, но съм убедена, че ще е студено поне до май месец (сезоните започват да се изместват, според мои наблюдения).
Мислех да започвам захранване на първи януари, но ще почакам след като си тръгнат гостите няколко дена, за да се успокой Йони и да си влезе в стандартната рутина 🙂

# 106
Мисля, че се оправям. Дядо ми ми даде 70° ракия да си направя компрес на гърлото. Пропуснах тази вечер, не съм свикнала с такива методи, но хапчетата и прахчета май действат, започвам да кашлям. Потих се много днес, сигурно се изпитвам, толкова е мойта. И се сетих, че последно когато съм била болна е било пак когато живеех във Велинград, на мен явно не ми понася климата и въздуха тук Grinning
Орехче, и аз вкъщи измислям какво ли не. Но тук нямам условия просто. Но в крайна сметка така, направих, взех духалката, защото си забравих сешоара Grinning и се изсуших в кухнята.
Двамата си спинкаха сладко и си хъркаха два часа и малко.
Божидар още е на 4 дремки, особено след снощи, днес спа доста. Има два пъти по над 2часа. Ще видим тази вечер как ще е.
Имаме нова спирка, утре събираме багажа и отиваме в Първомай при най добрата ми приятелка. Там ще сме на нова година. И тя има две дечица, но са по големи вече. Дано всички заспат тихо и кротко и зарята да не създава проблеми. Но ме мисля, че в Първомай ще е нещо голямо. Във Велинград е по страшно от хотелите. И виждам вече края на това "пътешествие", нямам търпение да се приберем вече, от толкова местене и пътуване аз забравих какво е вкъщи вече.

# 107
Момичета, отдавна не съм писала, но след болницата каката е в нас и нямам време.
От днес са с варицела, че и бебето има 2 пъпки...
Педиатърът нищо не каза буквално..
На село сме и ми е малко притеснено.
Има ли запознати, как протича. Температура преди обрив или след?
За и против мазане/къпане. Личната каза,  както си реша.. какво да решавам аз 😤
Давам вит.ц на бебето, както и на каката и инфлуцид, нали отслабва имунитета. Грешно ли е?
Бъдете здрави! 🍀
На каката можеш да даваш противоалергично да не я сърби. На нашата кака докторката и изписа Бепентен крем да я мажа и Инфлуцид. За бебето не знам. И при двамата ми големи първо избиха пъпките после вдигнаха Т. Аз съм за къпането. И двамата съм ги къпала. Само с хладна вода, много облекчава сърбежа, и 1-2 пъти с шампоана, с който къпя бебето. Баткото беше с варицела като каката беше на 1м. Не търкам с гъба, минавам много внимателно само с ръка. На каката не и мих косата обаче, че имаше много пъпки в главата, а трябва да я суша със сешоар и ме притесняваше. Още има корички, които падат. Изписа ни и това 5 дни по 5гранули на ден. Каката ми е на 3г. Бебето не се зарази.

# 108
  • Бурса
И при нас за съжаление има болни. Малката кака е с бронхит и на антибиотик от днес, а бебето кашля. Прегледаха ги, нямал хрипове, днес е втори ден кашлица, май зачести. Изписаха му някакво сиропче, хранителна добавка атусин бебе, и вит ц. И да го наблюдавам за температура, хрема или влошаване на кашлицата. Ей тия болестни дни текат толкова бавно, уж вече с трето трябва да съм притръпнала, но все ми потъват гимиите.

Хоуп леко да минава варицелата! Болибон да се оправяш! И всички други болнички! На някой друг бебенцето ако е било с кашлица при вас колко време продължи?

Меджик моите каки бях решила всяко лято да ги водя на планина, еми всеки път като отидем някъде в Балкана и се разболяваха, викам си не им понася чистия въздух, явно са си свикнали с влагата на Варна. Та и ти, хората ходят във Велинград да се лекуват а на теб не ти понася.

Ние щяхме за нова година да сме на гости в брата на ММ с децата, но сега плана отпада. И да гърмят много и да се събуди малкия ми е все тая, щото той и без това на всеки час се буди.

Весело посрещане на всички и да сте здравички!

Последна редакция: сб, 31 дек 2022, 10:08 от telly

# 109
Малък ъпдейт, продължаваме си с хремата. Дано си остане така, за момента няма температура, няма и кашлица, но сополки има. Всъщност те не са видими, но носа му започва да хърка и когато аспирирам си излизат, едни белезникави. Давам Биозин, вит. Ц и Тобрин капки.. дано не се влошава, вече трети ден е със сополки.

# 110
telly при нас около десетина дни продължи кашлицата. С бронхит беше и сополки имаше, но температура не. Изобщо не съм давала витамин С.
hope много неприятно с тая шарка. Дано леко( до колкото е възможно) да го изкарате.
Всички бебчета да оздравяват бързо! И родителите също( Меджик и твоят мъж Stuck Out Tongue Winking Eye ). Няма ли някой там едно хубаво да го насурвака за здраве Blush ? Хем и болките в гърба ще изчезнат.
И аз не го мисля много много. Не мога нищо да направя ако съседите гърмят много. Като ревне ревне, ще го преживеем.
Абе момичета като ви чета вашите бебоци така ли им се отразяват гости ако имате - в смисъл неспокойни пишете, че стават. На мъжът ми майка му като беше тук и след като я няма не виждам разлика в бебето. Ама тя не е от тези дето мачкат, стискат, щипят и целуват.

# 111
  • Асеновград
Меджиик ти ще си доста близко до нас!❣ Ние сме в Асеновград но Първамай го познавам мноого добре, израстнала съм там лятото при баба и дядо, моите родители са от там родом.
И аз много се надявам зарята и пиротехниката да не ни повлияят, ние и без това спим само на бял шум цялата вечер.😅
А в Първомай има доста млади хора и деца и си е силничко, поне преди години, но се надявам всяка година да намалят все повече гърмежите...зависи и къде ще сте де, дали на центъра или някъде по-отдалечено. При нас доста гърмят даже от вчера още чувам по някоя друга пиратка, засега не ни пречи но ще видим..
Меджик ако сте тук по-дълго може да се разберем да се видим ако имате сили и настроение разбира се. Ние на 1-ви ще ходим да сурвакаме така или иначе по селата, вече в Първомай никой не живее, но и двете ми села са супер близко до Първомай.😁😅

# 112
Анчо, Ава не се впечатлява от много хора, като бяхме на гости у нашите я носиха и мачкаха лели, братовчедки, на всички се радва и после не е киселяла. Само да я разнасят нея, много е доволна 😃 като цяло напоследък постоянно е нахилена 😍😃 откакто спрях да я мъча с приспиване, защото така трябва според таблиците, мога да кажа, че не реве. Особено пък и като сложихме летния кош. Този сън така го суках, иначе го въртях, увеличавах интервали на будуване, намалях, ами 4 кратки дремки и това е. Няма значение дали е будувала час и половина или почти 3, тя спи 40 минути и толкова. Но пък постоянно се усмихва и щастливее, така че явно драмите са били в моята глава.

# 113
Михаил днес беще супер крив. Майка ми каза, че 36 години не е виждала такова ревливо бебе 😂😂😂 Иначе той започна да проявява интерес към храната, като види някой да яде и го гледа в душата и премлясква. Сега остана да се научи да сяда и да си цели устата от първи път и ще го захраня 😂

Меджик, какво става с документите на Божидар? Успяхте ли да ги извадите? Ако не с какъв документ ще го приберете?

Иначе за гърмежите, тук като беше бон файър и всички съседи пускаха заря, Мишето не се трогна грам. Но той е свикнал да спи на шум с това лаещо куче. Не помня дали тук на НГ не пускат заря.

Ангелова, моето пък ако не заспи след час, час и половина будуване и започва да реве истерично. Също като твоето спи 30-40минути, 4 пъти дневно. Но пък прави як нощен сън по 13 часа,  суче 100 пъти докато спи и успявам 2 пъти да сменя памперс. Само ако изтърва (проспя) момента със смяната и се опикае се събужда с рев и започва да бърбори докато го преобличам, но после заспива бързо.

Оф, много съм зле. Щях да си мия косата и се сетих, че сешоара е в другата спалня при нашите… утре сутрин ще да е.

# 114
Yana, за съжаление няма да успеем, на 1ви тръгваме към Сливен.
И оставаме вече там до 11ти януари.
Аз ще ходя в Първомай за втори път, първия беше на сватба, на най добрата ми приятелка. Тя се омъжи там.

Вещице, има вече акт за раждане. Когато отидохме в паспортна служба да вадим паспорт ни изненадаха неприятно със срока. Тъй като е първи парпост не може да се пусне бърза или експресна поръчка. Срока е един месец. Добре, че жената беше разбрана и хареса Божидар Grinning
Нали и аз вадя паспорт, каза, че ще ги пусне заедно, направи компромис. От вчера трябва да са готови. Посочихме трето лице да го вземе и ще ни ги изпрати до Сливен, за да не се връщаме до Варна. И така всичко е точно. Има документи вече Божидар. Blush

# 115
  • София
Някой беше питал за кашлицата - бебето е вече две седмици така, още подкашля. Изпи половината Менделеева таблица.
И тя цяла нощ мрънка, приревава, на сън си слага пръстите в устата и си чеше венците. Сърбят я много явно. Дори не помня колко пъти сучеше тая нощ, обаче официално заспа в 23ч и дрема до 7ч. Подозирам, че ще заспя преди НГ. От вчера и при нас гърмят пиратки и малката доста се стряска. Ще бъде кошмар довечера, добре че поне сме сами и няма да извива на някой друг 🤣.

# 116
Magic Милото е от Сливен, нали така? Дано успеете да се видите.
И явно все пак се " престраши" да се видиш с приятелката си. После в Англия така или иначе те чака ежедневие та наслаждавай се на " екшъна" сега.

# 117
С болната ми приятелка няма да се виждам, Анчо. Тя е тук във Велинград. Компромис не правя. Достатъчна ми е, че аз не съм добре. Божко кашля, но много ми мирише на фалшива кашлица, напъва се. И въпреки това ще го водя в Сливен да го видят.
С Милото, да. Само да сме здравички. Hug

# 118
Много болнички има. Оздравявайте и се пазете.

Ангелова, как приспиваш, че и при нас положението в последните дни е трагично? Спи му се, а не иска нито на ръце да се успокои, нито сам в креватчето. Вече не знам как да процедирам.

# 119
  • Варна
И аз каквото и да правя и въртя със съня, все спи 30 минути. И 1-2 пъти се излъгва да спи час и половина, ама не знам кога и все чакам да се събуди. Явно така ще е 😀 спи по 4 пъти някъде сега, по 30 минути. Вечер прави към 10-11 часа с 2-3 събуждания. Последните 3 сутрини я вземам в себе си и я гушкам и спи до 7:30, а аз дремя седнала. Харесва й е гушната и на топло. Не знам зъбите ли почват, ама снощи 3-4 пъти яде, малко е крива. След няколко дни става на 5 месеца поне сякаш регресията приключи и вече не я нося 30 минути, за да заспи. Изобщо не ми се празнува, ама ММ иска и е социален и аз му казвам, че не може да ходим по гостита все и просто да се жертваме 1 година трябва и че толкова детето ще е малко и той ме гледа и ми казва “не те разбирам” 😀 и взе иска да излиза и го изкарва все едно аз съм малоумна и много ме кефи да си лягам в 9 и да си проспивам живота 😀 #драми

Нямам търпение да сяда.. на 6м мисля да захранвам. Вчера бяхме с бебе на приятелка на 8 месеца и беше купон - ами то не спира да пълзи и да мърда 😀

Ако скоро има пак регресия обаче, ще се гръмна. Преди седмица ревах 5 дена всеки ден 😀 🙄

Общи условия

Активация на акаунт