Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖 (Тема 6)

• 18 798
  • 754
  •   1
Отговори
# 120
Като ви чета, май само аз ще съм на заведение и малката ще е при баба си цяла вечер 😀.
Иначе от понеделник започвам захранване , Стефи направи пълни 5 месеца, даже педиатърката онзи ден ми се кара ,че трябвало на четвъртия да започна.Направих се ,че не я чувам хаха Simple Smile
Утре мисля да взимам и аз вече летния кош от нашите, че от 1 месец я возя в кошницата, ама то и от нея вече й стърчат краката.
Весело посрещане на новата година, и дано мине спокойно при всички бебоци Simple Smile

# 121
Мажик с първия паспорт не е точно така положението. Ние вадихме на баткото това лято. Тази от паспортна ни обясни, че при нея не може да се пусне експресна поръчка, защото е първи, но да изчакаме 7 дни и да отидем в 1 РПУ и да си доплатим ако бързаме. След като документите отидели там вече можело. Преди 1г приятелката ми вадиха спешно първи паспорт на тяхната дъщеря и ги изпратиха направо е 1 РПУ, стана готов за 3 дни. Май тази за 24ч не можеше, но тях и 3 дни ги устройваше. Явно зависи на кого ще налетиш да ти обясни и в какво настроение е.

# 122
Анчо, разсмя ме.
Янче, какво имаш предвид , че е извън коша? Малък ли му е или самия чувал стига до някъде?Понеже и при нас чувала стига до гърдите само ,но с одеалце и космонавт и е супер.Иначе и харесва самата "лятна" седалка .
Момичета  , съчувствам ви за болните дечица , със сигурност е тегаво независимо дали е първо или трето детенце.
Пламинго ,май няма отношение захранването с нощния сън.
Иначе и ние ще сме си вкъщи довечера.Ще усиля телевизора към 11 и 30 малко.
Диди Б, супер да си изкараш на кръчмето/ресторанта!
Ексбери, странни разбирания има мъжа ти.Всъщност няма нищо лошо в това да сте някъде , но ако и той е готов да се занимава с малкото, в случай   , че не м8же да спи навън/в гостите или ако мрънка реве.Щото за теб няма да е никаква веселба ако само ти ще се занимаваш и е разбираемо да предпочиташ да останеш вкъщи.

# 123
Ако някоя е връщала артикул от baby.bg или ozone.bg. Бавно ли се случват нещата?. Поръчах чувалче за количката,но цвета въобще не съответства на това което са изложили в сайта и  на живо.Иначе 100 глупости трябва да се попълнят за да се върне стока при тях. Докато нямаме чувалче няма как да сложа коша 6+ и се ядосах на макс🙄

Последна редакция: сб, 31 дек 2022, 16:41 от Милото

# 124
И на мен ми стана странно за поръчките на паспорти, защото има обявени цени, но в Бг често всяко РПУ живее в собствен микроклимат. Бях с една приятелка да вади документи в малко градче, където се води по лична карта и я пратиха да плати при «Тинчето в магазина», тя естествено идея си нямаше коя е Тинчето и къде се намира магазина. Чак ни се скараха, че не сме в час 😂

Ексбери, аз като интроверт, така и не разбрах повечето хора в Бг, които не могат да изпуснат излизане и купон. Бившият ми беше екстраверт като твоя мъж и можеше да седи у нас само с 40градуса температура или с гаден махморлук. Аз обожавах в петък вечер да си облека пижамата и да чета книжки или гледам сериали, а според него това беше празно губене на време и ми беше сърдит, че не съм му измислила програма 😂Имаше един период в началото  у нас беше хан, постоянно гости - слагане, вдигане на маси. На другия ден на него все му лошо, аз оправях. Накрая в петък си събирах чантичката и у майка, чак в понеделник след работа се прибирах, та като изчисти сам 5 пъти след гостите, спря да ги кани.
Сега се чудя с какъв акъл сме планирали деца 😂

Миша снощи спа много неспокойно, постоянно драска с нокти по стената на леглото, което ме изнервя и го взех при мен. Той пък се въртя до сутринта по часовниковата стрелка. Добре че родителите ми са тук и го забавляват през деня и с вечерята ще ми помогнат.  ММ работи, а с неговите съветски, майонезни салати, които аз не ям,  ми изпилява нервите.

# 125
  • Асеновград
Няма проблем Меджик, не се притеснявай, то и ние надали щяхме да смогнем.

Орехче да, имам предвид че само до кръста е завит от зимното чувалче и нагоре ми се вижда много на показ като че ли, и то пак му е тясно заради дрехите и самия чувал обира мястото мниго тъй като овчата кожа е много обемна.

При нас гърмят яко от обяд още, но засега Тери спи, хич не обръща внимание.. но съм го гушнала и белия шум върви, предполагам заради това😁.

# 126
Вещице цените за паспортите навсякъде са еднакви, зависят от поръчката. Аз преди си сменях документите в Попово. Отивам аз да сменям документи, лична карта и шофьорска книжка, нося медицинско от Военна болница, съответно там съм минала очен кабинет. Идва ми реда на гишето и оная ми казва, че с това медицинско не става, защото явно ми го е издал ЛЛ и трябва да мина очен при тези в Попово (не помня как се казваха). Съответно аз вдигнах поповското РПУ на главата си, дойде началника. Всички ме разбраха коя съм, от къде съм и каква съм. Съответно разбира се стана с него медицинско. Ама докато тече скандала отвориха и друго гише и хората свършиха. Влизам аз да ме снимат и чувам мадамата, "а, медицинско от Военна болница - Варна, с него може". И мъжки глас "какво значи става с него, искате да ми кажете, че не искате да признаете медицинско от болница само, защото не е от тук ли?". Отговор: "Не, не, господине, няма проблем". Излизам аз от кабинката и гледам един от работа дето не го знаех, че е от Попово. Като си поговорихме после разбра за какво става въпрос, ама те му бяха и казали. Направо дойде и пита дали аз съм вдигнала участъка на главата си, имал приятел там.

# 127
Момичета днес Плами след като се изходи имаше малко слуз. Нали започнахме захранване с тиква. Няма обриви или да я боли коремчето,да се свива спокойна е като цяло.Изхожда се по два пъти на ден,но тази слуз ме притеснява. На някоя случвало ли се е нещо такова?  Иначе не беше много слузта,но все пак🙄

# 128
Sunlove, напоследък най-често я приспиваме с раницата, понякога заспива и на гърда и в количката, когато сме навън. Като цяло съм на мнение, че докато кърмя самостоятелното заспиване е много далеч. Но аз не съм от дисциплинираните майки, нося си я на ръце, вземам я да спи при нас и не се старая да изградя стриктни режими. Днес една позната ми обяснява как след като отбила седяла на земята, държала малката за ръка докато тя плаче в кошарката, за да я научи да спи сама. И сега била много доволна, че я научила. Ами не е моето, не си представям да оставя бебето ми да плаче просто като знам, че мога да я гушна и успокоя.
Милото, Ава е имала слуз в изхожданията, звъннах на педиатърката и каза, че е заради лигите и е свързано със зъбки. При нея беше два пъти за един ден и приключи.
Ние също ще празнуваме тримата в нас, дори не е ставало на въпрос друго. Двамата с ММ сме си самодостатъчни попринцип, дори не бих казала, че имаме компания. Виждаме се с приятелски семейства долу-горе веднъж в месеца. Дори наскоро си говорихме как не ни липсват излизания, клубове и събирания, а по-скоро да пътуваме. Но и това ще се случи, имаме планове за 2023 вече.
Споделям с вас каква беше моята 2022:
"Ако до сега съм имала вълнуващи години, то 2022 бие всичките ❤️ нищо, абсолютно нищо не може да се сравни с емоцията да докоснеш частица от себе си, твоето бебе. И, въпреки че почти никъде не успях да отида и не видях особено нови места, 2022 ми даде толкова много - вълнението (и нервите) да създадем нашето си местенце, което да наречем дом, трепетното очакване и притеснение за появата на нашето човече и първата ни среща с нея ❤️ Даде ми също много усмивки, прегръдки, целувки, аромата на бебе, както и безсънни нощи, сълзи и.. пропуснали памперси. Да си майка е странно чувство, радваш се на всяко малко постижение - "я, задържа си главата за 10 секунди", "еха, обърна се" и в същото време ти става малко тъжно, гледаш снимки от родилното и осъзнаваш, че вече нямаш мъничко бебе. 2022, ти беше толкова хубава, че не искам да те пусна, благодаря ти за вихрушката от емоции и за това, че ме превърна в най-пълната версия на мене си. 2023, ще бъдеш изпълнена с много гушкане и куп нови и непознати емоции ❤️"

# 129
Болибон, то ясно че цените са еднакви, но често в някой рпу си измислят глупости като с твоето медицинцско, например. А в на «на Тинчето маназина» имаш допълнителна такса  за платежната система. Ако платиш на място с карта я нямаш тази такса, ама трябва да направиш скандал да извадят терминала.

Ангелова, страхотна равносметка. Аз имах много сложна година. Радвам се, че родих, защото иначе щях да полудея. От няколко години имам чувството, че не живея свой живот, а гледам сериал, направен от надрусани сценаристи, но тази година мина всички очаквания.

# 130
Решила съм, че ми трябва пречиствател за въздух. По скоро ми трябват 3бр. Някой има ли? Хвърлила съм око на този за двете спални, те са 3,20х3,20м, приблизително.
https://www.ozone.bg/product/prechistvatel-rohnson-r-9440/?gclid … Km4hoC_lkQAvD_BwE

# 131
  • София
Бяхме го обсъждали преди за пречиствателите, обаче нямам спомен какъв се препоръчваше.
Ох, спи ми се 🤣

# 132
А аз изобщо нямам спомен да е обсъждано. 😂😂😂

# 133
Малииии Lu това : " понякога ядем торти с колегите" направо си представих тука немците с техните прословути бекераи седнали със супер сериозните си(навъсени) физиономии на по кухен( паста или торта). Абе скучна работа ви казвам. Не знам и аз защо го живея тоз живот тука...
Не съм използвала проходилки първият път, няма и сега. На една позната детето им с нашата кака три месеца разлика имат. Ходеше на колене, доста дълго време, бая се бяха ошашавили. Чак ни канеха на гости да вижда как другите деца ходят на крака. Е, проходи си детето нормално и не ни поканиха повече .
За летен кош още не съм изпробвала. Че нали заради училището на Габриела сме всеки ден по пътищата и за сега сякаш по ме устройва зимен кош. Но като отеснее съвсем няма накъде. Аз като се знам каква съм не само чувал и космонавт ами и одеало дебело ще сложа Smile да не казвам ако на път тръгна колко съм неориентирана с багажите.
Неизвестна, Moni, Shuk как са бебоците? Други не помня да са писали, че боледуват.

Михаела беше с бронхиолит, на вентолин е все още, но се оправя.
Поша за всички болни, от сопол до спазъм за два дни стават нещата, водете ги през ден да ги преслушат, това рсв е жестоко просто, другите деца с малко сополи, бебето свири и едва диша.

Покрай мен има още две бебета зле..

Иначе имам три деца на АМ, спяли са добре винаги, проходилки те паяк са опасни, в нета има клипове какви чудесии могат да причинят и как могат да изкривят краката, че чак до операция да докарат детето.

# 134
Малииии Lu това : " понякога ядем торти с колегите" направо си представих тука немците с техните прословути бекераи седнали със супер сериозните си(навъсени) физиономии на по кухен( паста или торта). Абе скучна работа ви казвам. Не знам и аз защо го живея тоз живот тука...
Не съм използвала проходилки първият път, няма и сега. На една позната детето им с нашата кака три месеца разлика имат. Ходеше на колене, доста дълго време, бая се бяха ошашавили. Чак ни канеха на гости да вижда как другите деца ходят на крака. Е, проходи си детето нормално и не ни поканиха повече .
За летен кош още не съм изпробвала. Че нали заради училището на Габриела сме всеки ден по пътищата и за сега сякаш по ме устройва зимен кош. Но като отеснее съвсем няма накъде. Аз като се знам каква съм не само чувал и космонавт ами и одеало дебело ще сложа Smile да не казвам ако на път тръгна колко съм неориентирана с багажите.
Неизвестна, Moni, Shuk как са бебоците? Други не помня да са писали, че боледуват.

Михаела беше с бронхиолит, на вентолин е все още, но се оправя.
Поша за всички болни, от сопол до спазъм за два дни стават нещата, водете ги през ден да ги преслушат, това рсв е жестоко просто, другите деца с малко сополи, бебето свири и едва диша.

Покрай мен има още две бебета зле..

Иначе имам три деца на АМ, спяли са добре винаги, проходилки те паяк са опасни, в нета има клипове какви чудесии могат да причинят и как могат да изкривят краката, че чак до операция да докарат детето.

На кой ден от боледуването разви бронхиолит? Извинявам се, че досаждам, но съм много притеснена..

Общи условия

Активация на акаунт