Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖 (Тема 6)

• 18 759
  • 754
  •   1
Отговори
# 60
Вещице не съм спала с нея в едно легло. Аз с дете не мога да спя. Случвало се е да заспим като я кърмя легнала, но после я местех, тя се будеше и така. Тя и до мен в леглото се будеше.

За кръщенето не знам кога ще я гръщаеаме. Тя каката още не е кръстена, а е на 3г. Баткото го кръстихме на 2г и половина. Бях решила, че каката ще е тази година на 6.08 (тогава има именден), ама бях много бременна и нямаше как. Че трябва първо нея да кръстим. Баткото решихме и за 1 седмица организирахме кръщенето и го кръстихме.

# 61
Идвам да се похваля, моето момиче днес издържа час и 10 минути в количката 😍 не мрънка, не плака, малко поспа и си зяпа, вероятно можеше и още, но огладня 😃
Аз също знам за кърмачета, които спят от 22-23 до 6-7 без хранене, но моето не е от тях, какво да се прави. Беше си махнала едното хранене около 12 и правеше 5-6 часа пауза, върна си го и сега издържа максимум 4 часа. Като цяло съм ок с нощните хранения и не съм се чудила и за секунда дали това е правилното за нас. Личният ми таргет е поне до годинка, после ще видим как ще се чувстваме.
Вещичке, много обичам да те чета ❤️😃 нашата кошарка е дървена със сваляща се преграда и колелца, използвам я като next to me за сега, но моето момиче спи доста статично.
Тя пак спря да се обръща, мързеланче си имам явно 😃
Ние няма да кръщаваме Ава, ако тя някой ден реши, че дадена религия е нейното нека го направи. А и ми идва в повече това, което се случва в последните години - дай да кръстим детето, че да се съберем и напием с приятели. Личното ми мнение е, че за доста познати е неизживяна сватба 😃 това са си мои размисли, надявам се да няма засегнати 🍀

# 62
Момичета помня, че се коментираше вит. Ц, май разхлабваше бебетата, нали?
Алекс има малко по-рядко ако, иначе до сега е акал само два пъти, не е чиста вода, но е по-рядко…
Оказа се, че никой не иска да ни прегледа. Личната изписа лечение по телефона 😒. Звънях на един педиатър, каза, че щом нямал кашлица и температура да си продължавам само с вит. Ц, Биозин и Тобрин капки за очи (в случая ги изписаха за носа)
Много ми е притеснено и ме дразни това нехайство и пренебрегване на проблема. Трябва ли да стане зле, че да се обърне внимание?

# 63
Аз също нямам помощ от ММ, ама аз си го и знаех де.
Много работи, особено откакто го повишиха, почти не му виждам очите.
Онзи ден имахме скандал, искаше и по празниците да работи, казах че този път няма да стане.
А малката така да му се радва ,че не е истина ,само го търси с поглед като се прибере.
Иначе и Стефи е на АМ,и се буди вечер да яде между 2 и 3.
Сега и хванах цаката, тя си ляга в 7 за нощен сън , и аз като си лягам към 10 и нещо и я местя в кошарата и й давам бутилката , да чукам на дърво от 1 седмица става чак в 7 да яде Simple Smile

# 64
  • София
Баткото го кръстихме точно на 1г6м, сега малката ще я кръщаваме преди да навърши 2г лятото. Никога не съм била ревностен християнин, но както за едното дете, така и за другото.
На неговото кръщене бяхме около 40 човека роднини и близки, сега горе долу ще сме същия състав, само брат ми ще липсва. Много ми е тегаво покрай празници 😔

# 65
  • Бургас / Славейков
Ние все още не сме мислили за кръщенето.Говори ли сме от горе отгоре.И тъй като аз искам да е в Царево моя роден град и напоследък нашумялата ни църква в стария квартал.Където ние сме играли като деца ,също познавам и отчето.А ММ иска да е в Българово в тяхната църква .Та ще почакам.Първо рождения ден пък после ще му мислим за кръщенето.По принцип и двамата искаме рождения ден и кръщенето да са отделно.Ще ми се кръщенето да е лятото или на есен.Но докато дойде време ще го измислим.

# 66
2 деца родих, токава болка не съм изпитвала.
Вчера цял ден спах. Събуждах се само до 15 минути, никви сили. Да ида до тоалетна да изпия малко вода или шейк. Мм пое изцяло грижите за децата. Днес обаче трябваше да работи. Майка ми е в нас, не бих казала, че ми помага повече ми пречи. Освен да си играе малко с каката нищо, чак ме дразни, за какво се домъкна?!? Нямам търпение да се прибере мм.

# 67
2 деца родих, токава болка не съм изпитвала.
Вчера цял ден спах. Събуждах се само до 15 минути, никви сили. Да ида до тоалетна да изпия малко вода или шейк. Мм пое изцяло грижите за децата. Днес обаче трябваше да работи. Майка ми е в нас, не бих казала, че ми помага повече ми пречи. Освен да си играе малко с каката нищо, чак ме дразни, за какво се домъкна?!? Нямам търпение да се прибере мм.
Дано скоро почувстваш облекчение. Ти спомена, че трябва да се вади, но ще изчакате.
Като цяло съм останала с впечатление, че майка ти много ти помага. Може би като е на твоя територия е по- изнервящо отколкото като й оставяш детето/ децата.

# 68
Ужасно е да боли зъб :/ ама мен раждането ме боля повече хаха.Ама там нали знаем ,че е за хубаво, дано скоро да минава .
Ние мислим да правим кръщене и една годинка на един път,тъй като близките ни са пътуващи.Искаме да е в Шабла - при кумовете.
Ще бъдем не повече от 13-14 души.Тя и сватбата ни беше малка и импровизирана за най - близките ни.
Вчера "подстригахме" малката за първи път.Малко бретончето , че там не изпада почти никаква коса и доста порастна.А днес си играх да и махам крустите.Омазних я яко ама почти всичко падна.Много ме дразнят, защото от тях и мирише главата някак мазно/мръсно.
Иначе става все по - подвижна - опитва се да се движи по крака ми към коляното  , наддига се като и слагам/махам лигавник ,иска всичко да хване , обръща се все по - често от гръб по корем.Подариха ни нещо като пиано и като я сложа по гръб рита с крака и "свири".Като и се усмихна и тя ми се усмихва , като цяло с всички е доста дружелюбна.
От една седмица съм спряла пробиотика.За сега няма някаква негативна промяна сякаш.Иначе продължаваме със захранването с плодове.Дала съм ябълка, банан и от днес синя слива.Дохранвам я с нещо , което вече съм давала и все още давам и мляко.
Побъркват я венците на моменти.Мята се , драпа се  в устата , врещи,ръмжи а гелчето(дентокинд) май изобщо не помага.
В общи линии това е при нас .

# 69
Момичета колко качиха бебетата ви от 4 месец до 5? Колко грама,сантиметра и обиколка на глава и гърди. Пламена е качила 650 грама отново🤷♀Вече 9.050 кг.Иска ми се да забави още темпото да качва по по-малко,но това нощно хранене проваля всичко. Как да и го махна? Пробвах вода,биберони и нз си кво. Не се получава. Следва истеричен рев и ако продължаваме така съседите няма са ни траят дълго. Сега гледах тефтерчето на баткото. Той е бил на 6 месеца с нейното тегло,но е бил 70 см,а тя е 68,5 см. Някакъв чай ли какво да и взема да махна това нощно и да забави още повече темпа на качване.Ясно е че дозата и няма да я вдигам и ще кара отново на 150 мл с 5 лъжички. Вече се отчаех тотално. Иначе всичко останало е наред,но тези килограми🙄

Последна редакция: чт, 29 дек 2022, 18:17 от Милото

# 70
Аз днес за следобедна разядка й дадох пълнозърнест грис в пюре от ябълка и банан( добавен към купешкото плодово).Услади й се. Ама пусто мляко...също го търси вечер. То въртене, сумтене и накрая вече знае му цаката - рев.
6,600 е. Идея нямам колко беше на предният консулт( трябва да видя в книжката). Доволна съм. Изглежда добре.
И мноооого й харесва да се завърта от гръб по корем( обратното го прави рядко). Вечер докато спи също и това я разсънва допълнително.

# 71
Милото, може би ще качва по-бавно като започне да пълзи/ сяда и изразходва повече енергия. Не може ли да и сложиш 4 лъжички в 150 мл за нощното хранене? Ние сме на другия полюс на 5м 6,160 кг и 64 см. Затова го и захранвам.Днес го излъгах да яде сладък картоф с няколко капки мандарина. Вече основно е на АМ и 1 хранене кърма.
ММ не ми помага особено тези дни, че и се сърди, че нямал време за закуска, душ и  незнам си какво. Сякаш аз имам. На всичкото отгоре готвя и ставам нощем да храня Антон. Той заспива напоследък в 7 вечерта и спи до 5-6 сутрин.  Едно или две нощни храненета, измрънква, яде и пак заспива. Даже памперс сменям без да ревне.
Добре, че детето е кротко. Като не съм му пред очите само си хленчи и чак сълзи му потичат. Понеделник ни идваха гости и рева от братовчедка ми, хем я познава.
Днес времето беше слънчево и излизахме, спи почти цялото време в количката. Вкъщи приспивам на ръце, но заспива за няколко минути.
Добре, че е форума, рядко се срещам с хора и  когато вали не излизаме. Чувствам се супер смотано. При нас няма даже една будка да си купиш кафе или вестник( в английското село).
Предполагам го сърбят венците, тъпче всичко в устата и точи слюнки 

Получи подарък паяк, кога мислите, че мога да го слагам там?

# 72
Милото, може би ще качва по-бавно като започне да пълзи/ сяда и изразходва повече енергия. Не може ли да и сложиш 4 лъжички в 150 мл за нощното хранене? Ние сме на другия полюс на 5м 6,160 кг и 64 см. Затова го и захранвам.Днес го излъгах да яде сладък картоф с няколко капки мандарина. Вече основно е на АМ и 1 хранене кърма.
ММ не ми помага особено тези дни, че и се сърди, че нямал време за закуска, душ и  незнам си какво. Сякаш аз имам. На всичкото отгоре готвя и ставам нощем да храня Антон. Той заспива напоследък в 7 вечерта и спи до 5-6 сутрин.  Едно или две нощни храненета, измрънква, яде и пак заспива. Даже памперс сменям без да ревне.
Добре, че детето е кротко. Като не съм му пред очите само си хленчи и чак сълзи му потичат. Понеделник ни идваха гости и рева от братовчедка ми, хем я познава.
Днес времето беше слънчево и излизахме, спи почти цялото време в количката. Вкъщи приспивам на ръце, но заспива за няколко минути.
Добре, че е форума, рядко се срещам с хора и  когато вали не излизаме. Чувствам се супер смотано. При нас няма даже една будка да си купиш кафе или вестник( в английското село).
Предполагам го сърбят венците, тъпче всичко в устата и точи слюнки  

Получи подарък паяк, кога мислите, че мога да го слагам там?
Благодаря за отговора и това си го мисля като вариант. По въпроса за паяк не съм ползвала със синът ми и сега не съм купувала. Взела съм уолкър на Фишър Праийс,но между другото днес купувах играчки от един магазин та ги загледах,но сестра ми промиваше мозъка от едно време,че не били Ок за децата. Моят мъж почти не го виждам само работи с цел да сме задоволени и като цяло наистина сме задоволени,но едното е за сметка на другото. Почти не се засичаме напоследък. Пламена и сменям памперса без проблем докато спи,стига да не е гладна🙄🫤

Последна редакция: чт, 29 дек 2022, 18:57 от Милото

# 73
Lu сигурно не е лесно. Като няма човек близка, сродна душа наоколо.
Мисля нещо се притесняваше за ваксините, успяхте ли да уредите това?
Дебора също заспива на ръце( мъжът я подучи), но за минутки.
Вечер също сменям памперс, ми той е препълнен.Като ви чета спане от 19,20, 21,22 дооо сутринта, не знам направо. Нашето  май не търпи много да е с начоркана дупара и с празен корем. Аз умишлено пък нощем й давам 150 с 5 лъжички. Тя изпива по принцип 180 с 6.

# 74
Милото, бебетата имат различен темп на растеж, само се притесняваш със сравнения. Моята на 4++ беше 9 кг, 68 см. Дърпа не само на килограми, но и на ръст, расте с по 4-5 см всеки месец. Изключително кърмена е, не предлагам вода, чайове, сокчета и ще захраня на 6 навършени месеца. И според педиатърката, и според консултантка по кърмене няма нищо притеснително, педиатърката само увеличи витамин Д на 3 капки. Доколкото знам ти не даваш повече мляко, отколкото са ти препоръчали и не си захранила още, детенцето просто расте по-бързо.
Ние втори ден правим много приятна разходка с количката, уааау 😍 пристигна ни чувалчето за летния кош и изкарахме 3 часа навън, два пъти поспа за 30 минути, е много е приятно да се разхождаш без нервно да клатиш количка.
Днес си откри краката, е няма такова вирене и дърпане, много е смешна 😃😃
Проходилките не са ок и дори са забранени в САЩ и Канада, освен, че бебетата седят в неестествена позиция, често са на пръсти и имат достъп до опасни за тях места. На една приятелка дъщеричката късно проходи и когато се пусна беше на пръсти, тя самата каза, че е "заради проходилката". Аз и уолкър няма да вземам, да се катери по мебелите и да се пусне, когато е готова.

Общи условия

Активация на акаунт