Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖 (Тема 6)

• 19 137
  • 754
  •   1
Отговори
# 600
Видях пост в Майките на София за това бебче. Имаше сметка. Пуснах парички днес. Дано се оправи! 🤞

Не ми се мисли през какво преминават....

Джинджирата е хубава и Павливичата мас също. То на всяко дупе различно действат, трябва да се пробва. Мас с невен се прави лесно- "кипва" се масата и се слагат цветовете на Невена и се пържа на ббавен огън, преди да прегорят се прецежда през цедка с няколко слоя марля.
Може ли да качите номера на сметката за това бебче,че нещо не я намирам,а искам да пратя и аз?
https://pavelandreev.bg/campaign/nadejda-za-bebe-galina

# 601
Pupelina, и при нас беше кошмар вечерното лягане, Сами ревеше много заспиваше към 00ч, Яна не заспиваше до 3 през ноща и започнах, да търся причина и да чета и гледам лекции на "мамо спи ми се" но честно казано нямах много време да прочета/гледам.
Обаче започнах, горе долу да следя тези интервали на будуване и започна да заспива много по бързо, 5 мин преди интервала да е изтекъл (в нашия случай 2 часа) другото което промених е, последната дрямка до 18:00 - 18:30 после къпем, и към 20:00 лягат, спят до сутринта към 8:00. Сами ме събутира последните дни и се буди в 4:00, но това е от глад, просто трябва да го нахраня преди да е ревнал за ядене.  Обикновено храня докато спят.  Нощния сън трябва да е около 11 часа, така казват в лекцията, аз разбрах, че няма значение дали ще заспят в 20:00 или 00ч, все се будят в 8:00

Дано детенцето се оправи! В Турция са добри лекарите!

Меджик лек полет и всичко да е наред.Бързо оздравяване.Милото ползваме Бочко и бепантен сме ползвали.Хвалят много Павловичова мас ,все още не съм купувала .За храненето по скоро ме притеснява че досега 6пъти е ял по 150и като го направя на 5 ще яде по малко , защото не мога да му увелича от раз млякото.900мл.е  ял Сега 750мл.Не плаче от глад по скоро с приспиването последното е по голям зор.Ето сега го приспах и скоро трябва да го будя , защото в 8му е другото хранене и банята и да ляга вече да спи.за през ноща.Дано след ваксинацията да няма температура и да е всичко наред.Другата седмица и ние сме на ваксина.От четвъртък децата тук са в грипна ваканция.

# 602
  • Бургас / Славейков
Pupelina, и при нас беше кошмар вечерното лягане, Сами ревеше много заспиваше към 00ч, Яна не заспиваше до 3 през ноща и започнах, да търся причина и да чета и гледам лекции на "мамо спи ми се" но честно казано нямах много време да прочета/гледам.
Обаче започнах, горе долу да следя тези интервали на будуване и започна да заспива много по бързо, 5 мин преди интервала да е изтекъл (в нашия случай 2 часа) другото което промених е, последната дрямка до 18:00 - 18:30 после къпем, и към 20:00 лягат, спят до сутринта към 8:00. Сами ме събутира последните дни и се буди в 4:00, но това е от глад, просто трябва да го нахраня преди да е ревнал за ядене.  Обикновено храня докато спят.  Нощния сън трябва да е около 11 часа, така казват в лекцията, аз разбрах, че няма значение дали ще заспят в 20:00 или 00ч, все се будят в 8:00

Меджик лек полет и всичко да е наред.Бързо оздравяване.Милото ползваме Бочко и бепантен сме ползвали.Хвалят много Павловичова мас ,все още не съм купувала .За храненето по скоро ме притеснява че досега 6пъти е ял по 150и като го направя на 5 ще яде по малко , защото не мога да му увелича от раз млякото.900мл.е  ял Сега 750мл.Не плаче от глад по скоро с приспиването последното е по голям зор.Ето сега го приспах и скоро трябва да го будя , защото в 8му е другото хранене и банята и да ляга вече да спи.за през ноща.Дано след ваксинацията да няма температура и да е всичко наред.Другата седмица и ние сме на ваксина.От четвъртък децата тук са в грипна ваканция.
Лизи ,че вие сте добре Митко ляга в 20или 21ч.и става в 6.яде и заспива.И става в 8.Иначе днес заспа последната дрямка в 18.и 18.40се събуди сам .Това исках и аз със 5те хранения и дремките между тях.Иначе няма проблем той вечер след банята най -лесно заспива.Слеф 2седмици прави 6месеца така че ще увелича с 10мл.млякото и се надявам вече до тогава да е заместил обедното хранене с пюре.И аз най -накрая изгледах малко за захранването от доц.Владимирова.Допадна ми.

# 603
Не уточних, че през ноща Сами си яде на 3часа, но аз не чакам да ревне, а 10 мин по рано го храня, сега последните дни се буди в 4 и реве щото аз съм заспала и не си чувам алармата, за да го нахраня преди да ревне. Яна яде последно към  1:00, 2:00 и после 6, 7:00ч

Лизи ,че вие сте добре Митко ляга в 20или 21ч.и става в 6.яде и заспива.И става в 8.Иначе днес заспа последната дрямка в 18.и 18.40се събуди сам .Това исках и аз със 5те хранения и дремките между тях.Иначе няма проблем той вечер след банята най -лесно заспива.Слеф 2седмици прави 6месеца така че ще увелича с 10мл.млякото и се надявам вече до тогава да е заместил обедното хранене с пюре.И аз най -накрая изгледах малко за захранването от доц.Владимирова.Допадна ми.

# 604
Анчо, аз съм от много години вегетарианец и до преди да родя (даже като бременна с малки изключения) се хранех супер здравословно, като по учебник. Че съм изперкала, не го отричам, ама такива персони като свекърва ти, не ги разбирам. Ти си избрал да живееш по определен начин, защо го налагаш на другите? Българка ли е? Мен не ме привлича идеята да готвя месо за детето, но мой дълг като майка е да му дам да опита всичко, приготвено по правилен начин. Не мога да наложа на цялото ми семейство и кучето да пасат с мен, както и те не се опитват да ми бутат пържоли в чинията.

Лизи, как си жива, не знам. Февруари ли смяташ да захранваш? Твоите бяха с повръщане, до колкото помня.

Меджик, лек полет. Може да подстригваш детето колкото искаш, нито библията нито науката отрича това. Само внимавай с машинката да не го изплашиш. Михаил няма почти коса, а е и руса за сега, та мисля тези проблеми ще ни споходят след годинката.

Братовчедка ми има уреда на авент и го ползва 5 години, детето не ходи на градини и му готви обяд в него, вечеря със семейството общата храна, но обядите му ги готвят там, предполагам защото лесно се прави малко количество. Аз мислих да купя нещо подобно, но клоня към ЗВБ и мога да правя на нинджата всичко и за мен и за него.

Мишето започна да се буди един път към 4-5, готов за игра, но успявам за 30мин да го прИспя пак, но към 7 е наспан и готов за приключения, а аз след нощен кърмачески маратон съм като пребита. До скоро спеше до 9 стабилно. Сега решихме ако не вали силно ММ да го взема в раницата, докато разхожда кучето. Така хем успявам да дремна или закуся, хем ми го връща спящ. Ще видим какво ново ще измисли малкият разбойник…

# 605
Червенокоса_вещица  така мисля, края на януари, началото на февруари да захранвам, но се притеснявам, че Сами яде само докато спи, като е буден стиска уста каквото и да му подам, не знам как ще го накарам пюрета да яде Weary

Някой може ли да ми предложи нещо успокояващо на билкова основа, днес брат ми е закарал в София баба ми и дядо ми, за да прегледат дядото защото има болки, баба ми паднала по стълбите в пирогов и счупила ключица и тазобедрена става, ше я оперират, а на скенера на дядо ми излязло рак, баща ми като разбра получи паник атака, искам да му взема нещо успокояващо, но билково, което да е ефективно, ако някой знае какво ще свърши работа, нека ми пише.

# 606
Червенокоса_вещица  така мисля, края на януари, началото на февруари да захранвам, но се притеснявам, че Сами яде само докато спи, като е буден стиска уста каквото и да му подам, не знам как ще го накарам пюрета да яде Weary

Някой може ли да ми предложи нещо успокояващо на билкова основа, днес брат ми е закарал в София баба ми и дядо ми, за да прегледат дядото защото има болки, баба ми паднала по стълбите в пирогов и счупила ключица и тазобедрена става, ше я оперират, а на скенера на дядо ми излязло рак, баща ми като разбра получи паник атака, искам да му взема нещо успокояващо, но билково, което да е ефективно, ако някой знае какво ще свърши работа, нека ми пише.

Сещам се само за мента, глог и валериан тинктура. Дано помогне. Може и валидол да смуче, пак е билково.
Съжалявам за новините Лизи, но диагнозата нищо не означава, не се притеснявай и ти много. Бъди силна и ако трябва намери някой да гледа човечетата и си почини, много ти идва ❤

# 607
Аз май най се държа след новината, утре Мм ще дава кръв за баба ми, искат кръв преди операцията, това никъде го няма, нали като и прелеят после се връща, защо преди това, не мога да разбера.

А дядо ми е опериран преди 7 години от рак, беше чист, сега се е върнал, не исках да обяснявам, че е дълго, трябва да търся някой да им готви, в града не намирам такава фирма, която да носи всеки ден на адрес, преди като е ставало нещо, аз готвех и носих, но сега нямам тази възможност, а няма и кой друг да го прави, може би ще трябва и гледачка да се наеме, става много сложно, баща ми не живее в града за да помага... Абе стана някаква каша.

Сещам се само за мента, глог и валериан тинктура. Дано помогне. Може и валидол да смуче, пак е билково.
Съжалявам за новините Лизи, но диагнозата нищо не означава, не се притеснявай и ти много. Бъди силна и ако трябва намери някой да гледа човечетата и си почини, много ти идва ❤

# 608
Аз май най се държа след новината, утре Мм ще дава кръв за баба ми, искат кръв преди операцията, това никъде го няма, нали като и прелеят после се връща, защо преди това, не мога да разбера.

А дядо ми е опериран преди 7 години от рак, беше чист, сега се е върнал, не исках да обяснявам, че е дълго, трябва да търся някой да им готви, в града не намирам такава фирма, която да носи всеки ден на адрес, преди като е ставало нещо, аз готвех и носих, но сега нямам тази възможност, а няма и кой друг да го прави, може би ще трябва и гледачка да се наеме, става много сложно, баща ми не живее в града за да помага... Абе стана някаква каша.

Спомням си, че на моя позната също искаха кръв за предстояща операция. Това е напълно ненормално и нямат никакво право. Хипотетично ско нямаш близки, които биха дали или пък не отговарят на изискванията, какво? Ще оставят човек да умре ли, нямат право. Това е начин да извиват ръцете на близки и роднини под ултиматум, че няма да направят дадена операция, което е напълно незаконно и неморално. Понякога горчиво съжалявам, че съм в България и, че неволно ставам част от тези порочни методи, като работя в тази среда..

# 609
Да, изключително тъпо и наистина е незаконно..., не разбирам много, но от къде са сигурни,че  ше трябва кръв и колко точно, не се ли решава в момента на операцията това?!? А и е друго да имаш 3, 4 дни за да намериш човек  и да се организираме да се върне тая кръв, друго е на момента да се случи. Че искат и оригинала на бележката, дето е дадена кръвта, а ние сме на 240 км от тази болница, дори и да се прати по куриер, ще пристигне на следващия ден... Тук във нашата болница сме връщали кръв, като  даде някой от друг град, искаха само да видят снимка на телефона на бележката. Нямаше такива драми, казаха ми да съм спокойна, че може и след седмица да се върне... А в пирогов на момента, пък и оригинал на бележката.
Малко е извиване на ръцете, пари ли искат, не знам.

Редактирам ; извинявайте, че наспамих, знам че темата не е за това!

Спомням си, че на моя позната също искаха кръв за предстояща операция. Това е напълно ненормално и нямат никакво право. Хипотетично ско нямаш близки, които биха дали или пък не отговарят на изискванията, какво? Ще оставят човек да умре ли, нямат право. Това е начин да извиват ръцете на близки и роднини под ултиматум, че няма да направят дадена операция, което е напълно незаконно и неморално. Понякога горчиво съжалявам, че съм в България и, че неволно ставам част от тези порочни методи, като работя в тази среда..

# 610
Да, изключително тъпо и наистина е незаконно..., не разбирам много, но от къде са сигурни,че  ше трябва кръв и колко точно, не се ли решава в момента на операцията това?!? А и е друго да имаш 3, 4 дни за да намериш човек  и да се организираме да се върне тая кръв, друго е на момента да се случи. Че искат и оригинала на бележката, дето е дадена кръвта, а ние сме на 240 км от тази болница, дори и да се прати по куриер, ще пристигне на следващия ден... Тук във нашата болница сме връщали кръв, като  даде някой от друг град, искаха само да видят снимка на телефона на бележката. Нямаше такива драми, казаха ми да съм спокойна, че може и след седмица да се върне... А в пирогов на момента, пък и оригинал на бележката.
Малко е извиване на ръцете, пари ли искат, не знам.

Редактирам ; извинявайте, че наспамих, знам че темата не е за това!

Вероятно са му пуснати изследвания и е преценено, че ще загуби доста кръв по време на операцията и са решили, че ще правят кръвопреливане. Това е нормално, не е нормално извиването им на ръце. Особено с онкоболни хора, за които всеки ден е от значение и не трябва да се допуска баване..

# 611
Хора, Сами е с хрема, постоянно се задавя от сополи, писах на педиатърката и му предписа грип стоп капки за нос. От аспиратора който имам нищо не става, трябва да търся нов, явно е хванал моя вирус, аз все още съм с хрема и гърло.... Сега не знам да ги разделя ли в отделни стаи децата, какво да правя, как да предпазя и Яна...

# 612
За моята баба като и сменяха тазобедрена става, защото я счупи също искаха кръводарители и казаха в последния момент. Направо звънаха на леля ми и и казаха, че пред кръвния център има хора, на които може да се плати и ще дадат кръв. Обаче си направиха сметката без кръчмар. Баба ми е от някакво забутано село за тях, обаче леля ми и братовчедите ми са в Русе, тя и затова беше в нея болница. Братовчедка ми побесня как направо ги пращали да плащат без да питат имате ли, че им казват и трябва ни след 2ч. Баща ми и вика плащай не се притеснявай. Тя му вика може и да платя, ама няма да е на онези пред кръвния център, по-добре да ги дам на приятели, които имат нужда. То от цялата работа дадоха братовчед ми, мъжа на братовчедка ми и един приятел на братовчед ми. И от Варна не можеше да се дава кръв, ММ вика не мога да стигна за 2ч до Русе, а бяха казали, че не е проблем и във Варна да се даде. За един колега с инсулт направиха същия номер в ИСУЛ, но там искаха много кръводарители. От тук имаше готови да тръгнат само като им свирнат колкото трябва, но им трябваше минимум 6ч според колегата, за предпочитане даже 8ч, за да не бързат. Обадиха се на жена му 2ч преди операцията и на нея и казали там чакат хора идете платете. Тя звънна на колегата, на работа бяхме, ти и вика: Чакаи там, нищо няма да плащаш докато не ти звънна. Той пък звънна на колегата, който организира хората и транспорта. Оня побесня направо. Беше говорено с лекарите и им звъняха не Сульо и пульо, а шефа на Военна болница-Варна и началници от Щаба на Флота. Работя към МО, впрочем. Та от цялата работа звъняха в софийския гарнизон и кръводарители се намериха, ама защо трябва да е така.

За успокоителни на мен докторката за погребението на баба като бях бременна ми изписа Ресио капките на д-р Бах, на билкова основа са, май ги има и на хапчета за смучене. Алора също мисля, че са на билкова основа.

Лизи можеш да ги разделиш поне да знаеш, че си направила каквото трябва, но има голяма вероятност и тя да се разболее. Пръска и му Стеримар или какъвто подобен имаш, моя е Тонимер. Пръскаи обилно, аз и физиологичен разтвор като слагам буквално пълня носа, едно за еднократна употреба го ползвам наведнъж като го разпределям в двете ноздри, но предпочитам спрей. Той промива носа и го отпусшва, в акото ще се появи слуз, това са сополи, защото те ги гълтат. Първо пръскаш, изчакваш 20-30мин и тогава слагаш капките. Като пръснеш можеш да го обърнеш по корем и което изтече да изчистиш, ако се вижда и в нослето можеш да издърпаш лекичко с клечка за уши или салфетка. Аз аспиратор за нос не ползвам и никога не съм ползвала. Аз съм го и казвала де, че не ги харесвам. Криса също е с хрема и е на същите капки. Питах докторката и за спрея и тя каза, че мога да ги комбинирам. Другото, което е някъде бях чела, че тези капки се прилагат и за предпазване от грип не само за лечение, питай си докторката дали можеш да слагаш и на Яна.

# 613
  • Бургас / Славейков
Лизи давала на дъщеря ми като почина баща и .Елора Тя пи сироп леко унася.Незнам дали е на билкова основа.За кръводаряване наистина извиват ръце ,в най -напрегнатия за пациента момент.Има групи във фейсбук за кръводаряване за съжаление знам за Бургас има и за София.Пиши в търсачката ще ти излезе нещо със сигурност.Много сили и кураж.Всичко да мине по бързо и успешно.Едната група е ,,Доброволно кръводаряване. ,,

# 614
Лизи, аз съм пила Дормиплант. Той е на билкова основа. Дръж се момиче, ще се оправят някак нещата. Дано бързо му мине на Сами, а и Яна да не прихване от тия сополи. За баба ти и дядо ти може да питаш за храна в някое заведение за хранене. От ковид насам почти всички имат доставка дори в по-малки населени места.

Меджик, радвам се, че се подобрявате. Лек път ви желая и да си починете вкъщи.

При нас храненията са 6 бр. с адаптирано мляко и не знам колко кърмения в просъница. Тя кърмата вече доста намаля, ама не ми се иска да спирам. Все пак още си има по малко. Като ви чета колко строг режим си имате всички с хранения и будувания си мисля, че аз нещо бъркам. Сякаш много му е разбъркан режима на моя младеж.
Тези от вас, които са на адаптирано мляко какво ползвате и колко често скат бебетата ви. Ние от две седмици сме на повече адаптирано мляко от колкото кърма и май се запече. Confused Не беше акал три дни и сложих свещичка.

Общи условия

Активация на акаунт