Какъв крем за лице използвате? – 23

• 98 292
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
Съгласна съм с горното мнение. И аз съм с мазна и акнетична кожа и на мен дерматолог ми каза че за такава препоръчва посещение на козметик веднъж на 3 месеца.
Но споделете и каква е кожата ви.
Кожата ми е нормална,нямам разширени пори,пъпки и т.н.
Ходя на почистване 1 път месечно,класическо почистване. Пара,почистване с пилинг и четка,стискане на пъпки(имам най-често след пътуване) маска,дарсовал.

# 601
Редуцирайте почистването до по-рядко - веднъж на 6 месеца.
Спрете да давате на когото и да било да стиска. И не им вярвайте, че не можело без стискане. Вече има десетки маски и уреди, които почистват кожата без да се налага някой да ви стиска.
Правете си нежни пилинги макс веднъж седмично вкъщи и ползвайте в домашни условия дълбоко почистващи маски също поне веднъж седмично. Дайте си 7-8 месеца на кожата и сама ще видите разликата.
И химически пилинг веднъж годишно през зимата.

# 602
Веве ,не използвам никакъв грим също. Но повечето слънцезащити са водоустойчиви и за това е хубаво да измивате лицето си добре.

# 603
Присъединявам се към съвета да се намали честотата на почистване. Разбира се, че хората, които се занимават с това ще препоръчват веднъж месечно, но реално кожата няма нужда от това. Вие не ползвате грим, ползвате измивни продукти, защо е необходимо такова дълбоко почистване и стинскане? Отнемате й нормалните бариери за предпазване.

Лично аз винаги препоръчвам ползването на околоочен крем. За мен това е ключов продукт в рутината и е грешка да се неглижира и да се отлага до поява на бръчки.

# 604
Аз също съм съгласна за почистването. Има страхотни маски за тази цел, веднъж седмично ексфолиране  и ще  стане кожата ви много по-добре.

# 605
Подкрепям за почистването - нарушава ли се редовно кожната бариера проблемите са много повече отколкото повечето хора си представят!

# 606
Ами аз го изпитах на гърба си- до един момент ходех на почистване при козметик веднъж месечно, в началото беше добре, после кожата ми след козметик ставаше ужасна и докато се оправи идваше време за новото ходене.
Сега си имам рутина, използвам ексфолираща маска веднъж седмично и кожата ми е в много по-добро състояние.

# 607
Може да не е за тук,  но в този ред на мисли, какво е мнението Ви за масаж на лицето? Редовно, при козметик?

# 608
  • Пловдив
А каква ексфолираща маска използвате, можете ли да споделите?

# 609
+ още един глас за непочистване на лицето. Изказано ни е лекар- дерматолог по повод акнето на дъщеря ми. Доверихме му се и не съжаляваме.

# 610
Аз използвам Brightmud на Glamglow, на мен ми се отразява много добре.

# 611
Може ли да споделите продуктите за почистване, които ползвате в къщи, че и аз ходя при козметик за почистване...Какви маски и ексфолианти ползвате?

# 612
Препоръките за непочистване на лицето са конкретно за ръчно стискане (и тем подобни ужасии) или по принцип?

# 613
О , много ми беше интересно да прочета за козметиците и почистването.Никога не съм разбирала какво в стискането е полезно и как това " почиства".
Не ми се е налагало никога да посещавам( Слава Богу) , но съм забелязала , че откакто спрях да  стискам и пипам каквото и да е по лицето си( което правех допреди няколко години редовно) , тотално ми се изчисти кожата и такова нещо като пъпка за стискане от години не знам.Даже и с вода не мия.Само почиствам на лягане и на ставане с миц.вода.В комбинация с подходяща добра козметика никакъв козметик не ми трябва.

# 614
Ще обсъдя почистването с моята козметичка. Не използвам грим ,защото работната ми среда е неподходяща,разбира се имам колежки,които ползват но за мен не е ок. Работя на изпарения,мазнини и други подобни влияния.

Моля препоръчайте ми добър околоочен крем и тоник.

Общи условия

Активация на акаунт