Термин Септември 2023

• 60 674
  • 729
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте, момичета! Имам няколко въпроса и се надявам да ми помогнете. Някои от въпросите ще са насочени към мамите от Бургас.
Препоръчаха ми за раждането да се доверя на д-р Кироваков в Св. Николай Чудотворец (Бургас). Имате ли впечатления за него?
Как става избора на доктор който да изражда? На консултация ли се ходи при него? Запознати ли сте дали има някаква процедура при смяната на АГ, следящ бременността? Как се случват нещата с избора на екип?
Някой знае ли колко струва секцио и избор на екип в Николай Чудотворец (Бургас)?
Ако имате някакви препоръки или съвети, моля споделяйте!!
Много съм невежа, все съм нещо неразбрала… Уча се в движение, много неща не са ми ясни.

Здравей!
Аз се следя при д-р Кироваков и съм с добри впечатления - много е внимателен, обяснителен, отговарял ми е във Вайбър при нужда, има хубава апаратура. Стандартно всеки избира да го изражда лекаря при който се следи. За д-р Кироваков знам, че попринцип при нормално раждане се отзовава, но в случаи в които тръгнеш да раждаш и той е извън града да речем, все пак и лекарите са хора, просто раждаш при който е на смяна в Окръжна болница, но знам за всички, че са добри специалисти от приятелки. За секциото вече си е до договорка. Някъде бях чела, че струва към 1000лв, но може и да те лъжа. Не знам процедурата за смяна на АГ.

# 436
Здравейте, момичета! Имам няколко въпроса и се надявам да ми помогнете. Някои от въпросите ще са насочени към мамите от Бургас.
Препоръчаха ми за раждането да се доверя на д-р Кироваков в Св. Николай Чудотворец (Бургас). Имате ли впечатления за него?
Как става избора на доктор който да изражда? На консултация ли се ходи при него? Запознати ли сте дали има някаква процедура при смяната на АГ, следящ бременността? Как се случват нещата с избора на екип?
Някой знае ли колко струва секцио и избор на екип в Николай Чудотворец (Бургас)?
Ако имате някакви препоръки или съвети, моля споделяйте!!
Много съм невежа, все съм нещо неразбрала… Уча се в движение, много неща не са ми ясни.

Здравей!
Аз се следя при д-р Кироваков и съм с добри впечатления - много е внимателен, обяснителен, отговарял ми е във Вайбър при нужда, има хубава апаратура. Стандартно всеки избира да го изражда лекаря при който се следи. За д-р Кироваков знам, че попринцип при нормално раждане се отзовава, но в случаи в които тръгнеш да раждаш и той е извън града да речем, все пак и лекарите са хора, просто раждаш при който е на смяна в Окръжна болница, но знам за всички, че са добри специалисти от приятелки. За секциото вече си е до договорка. Някъде бях чела, че струва към 1000лв, но може и да те лъжа. Не знам процедурата за смяна на АГ.

Много благодаря! Дочух, че рядко се заемал с планирани раждания точно, защото му се налагало да пътува често извън града. Много положителни отзиви има за него и моя позната също се е насочила към него за раждането.

Ако става въпрос за моят АГ, изражда в Дева и по-скоро асистира на лекар. Имам доста негативни отзиви за Дева по отношение на уменията на доктори, лошото е, че информацията я имам от вътрешен човек.
Все още не съм се насочила къде, какво, що, но не мога да кажа, че съм отписала Дева като вариант.
Мами от Бургас, споделяйте вие при кого се следите, накъде сте се насочили и евентуално кой ще е избора ви при раждането.
Извинявам се, ако ставам досадна!

# 437
И аз съм от Бургас. Честно казано представа си нямам дали и на кого бих могла са се доверя за раждане в Бургас. При мен ще се наложи да е секцио по мед. Причини , само че идея нямам при кого да е. Иска ми се да е по метода на щарк, но май до колкото знам по щарк само Ирмов работи… а за него отзивите са на двата полюса….продължавам да съм неориентирана и честно казано това не ми харесва изобщо…

# 438
И аз бях в Оскар при д-р Янкова, четвъртък бях на преглед понеделник дойдоха резултатите.
Аз все още се колебая за вариант за неинвазивния Пренатест, на коя фирма да се спра. Най-достъпни са Veracity обаче незнам до колко са верни. С предната бременост нямах толкова избор и бързо реших. Другия, които видях, че се споменава е Naffty pro. Моля за отзиви от вас. Благодаря предварително.
АЗ правих Вижън тест .Много съм доволна! Представителката дойде в избрана от мен лаборатория, в удобен за мен час. За 10 минутки бях готова.Резултата излезе на 5-и ден.Точността им е 99,9%.Както и отговора там е "положителен" "отрицателен".Мога да ви дам контакти за Бургас

# 439
Привет.
Аз за кг съм +3 в 15-та г.с. Засега е ок, но и с малката вървях така, а до края бях +23 😅 Които тъкмо бях смъкнала, преди за забременея отново. Започнах с 2 кг повече от предния път, живи и здрави! Simple Smile

Иначе видях назад, че коментирате инсулинова резистентност - аз съм със захар над 5. Около 5.3 мисля, беше. Според двете ми АГ няма повод за притеснение 🤷🏻♀ Преди 4-5 месеца, точно преди опитите ни, моята АГ ми пусна изследвания точно за инсулинова резистентност, искаше да е сигурна заради голямото бебе, което бях родила. А тогава глюкозата варираше пак около 5. Е, всичко беше ок и никога не са ми налагали диета.

Иначе пол знаем вече - и ще имаме още една розова принцеса в семейството 💓

Последна редакция: пт, 17 мар 2023, 09:04 от CardyR

# 440
Някой с породени? Към какви колички се ориентирате? Нашите деца ще са с няколко дни разлика и големия ще е на 2. Трябва да го отделяме и в негова стая с нормално легло. Някой с опит как става това хаха.

# 441
Аз съм с дъщеря на 1 г и 5 месеца. Живот и здраве няма да имат и 2 години (около 1 г и 10 м). Нямам представа как ще процедирам с превоза. Ние сме често и с триколката вече, а не с количката. Не ми изглеждат удобни тези  допълнителни бордове за количка.

# 442
Живи и здрави ще са с 3 г. разлика, аз мисля че за второто бебче ще ползвам основно слинг, после раничка. И с бебе номер 1, до 6-7 месеца се бебеносехме, понеже грам не седеше в количка. Иначе позната беше с количка за близнаци.
Благодаря за отзивите за пренаталните тестове.
И за информация за инсулиновата резистентност. Ще пусна скоро на малкия носен секрет и ще ме бучнат за захар да видим как върви ориентировъчно. За момента съм намалила въглехидратите на минимум и удържам на изкушенията в офиса вафли и бонбони. Като килограми съм +2, общо взето миналата бременност качвах до 7 месец.

# 443
Аз съм с дъщеря на 1 г и 5 месеца. Живот и здраве няма да имат и 2 години (около 1 г и 10 м). Нямам представа как ще процедирам с превоза. Ние сме често и с триколката вече, а не с количката. Не ми изглеждат удобни тези  допълнителни бордове за количка.
И аз за борд си мислех. Иначе за количка за близнаци, като стане големия на 3г. ще трябва да я бутам за 1дете. А сегашното бебе не върви до мен, не иска. Много е хаотичен и неконтролируем поне за сега. С количка на мен ми е по-удобно и за багаж и покупки. С триколката поне аз отдавна се разделих и сме я складирали.

# 444
Нашите ще бъдат с 2,2 г. разлика, но сега очакваме близнаци, те ще бъдат в количка за близнаци, а голямата пеша за ръчичка или на по-дълги разходки с тротинетка и още един човек. По план трябва да посещава ясла, и само през уикенда да ги изкарваме всички. Ако нещо се обърка ще правим по-кратко разходки.

# 445
  • Варна
Моите ще бъдат с разлика година и 10/11м. Прибрала съм количката и излизаме пеша, та смятам да ползвам слинг за малкото голямото за ръчичка и тей 😀 това е плана за сега

# 446
Здравейте, събрала съм си въпросите..

1) гърдите не ме болят от началото почти.. обаче тези зърна, така сърбят...не се трае, какво да ги правя?
2) не мога да спя нито на ляво - нито на дясно.. и на двете страни сякаш притискам плода, почва една болка и само по - гръб съм добре... Корем още нямам ( само моите си сланинки)
3) кожата ми е много, много суха.. намали повръщането, но то още си е там... 😄 кажете с какво да се мажа за сухата кожа..

Блогодаря 😄❤️

# 447
Здравейте и от мен! 👶На 26г съм от гр. Бургас. Изчаках нетърпеливо да мине БХС и ФМ преди да се включа в групата.
Проследявам се при Др Мануелян, като тя не изражда и в момента събирам мнения за Окръжна и Дева Мария.
   На всички прегледи установяваха, че бебето върви с 5-6 дни напред, така че изместихме термина към средата на септември. Въпреки, че ни казаха, че няма смисъл, мислим да пускаме пренатален тест следващата седмица, може би Vision. Simple Smile
 Симптомите ми отшумяват с всеки ден, като най-досадния ми беше постоянния глад 😃 Имаше 2-3 седмици, в които хапвах и след точно 15 минути бях супер гладна отново, с куркащ корем 😂 Сега вече не е така, само започвам да ставам емоционална и ми се насълзяват очите от всяко супер мило нещо ☺️😃

# 448
Здравейте, събрала съм си въпросите..

1) гърдите не ме болят от началото почти.. обаче тези зърна, така сърбят...не се трае, какво да ги правя?
2) не мога да спя нито на ляво - нито на дясно.. и на двете страни сякаш притискам плода, почва една болка и само по - гръб съм добре... Корем още нямам ( само моите си сланинки)
3) кожата ми е много, много суха.. намали повръщането, но то още си е там... 😄 кажете с какво да се мажа за сухата кожа..

Блогодаря 😄❤️

привет, привет за зърната нямам опит и не мога да ти помогна, някоя друга мама, ако може да се включи по тази тема. Относно спането, пробвай с възглавниците за браменни, които има аз при предходната бременност, така успявах да спя наляво и надясно, за момента все още се опитвам да съм без нея. За сухата кожа трябва да видш какво ще ти помага на теб лично, аз използвам витамин Ц, серум и крем на Saff за лицето и съм доволна, а за тялото олио на Икаров и нормален лосион за тяло за сега нещата изглеждат добре в 13та седмица.

# 449
Здравейте,

След БХС резултатът за прееклампсия излезе 1:245. Според лекаря не е притеснително, но все пак ми каза да пусна скрининг за прееклампсия, от който чакам резултат.
Има ли някоя друга бъдеща мама с подобен резултат или ако предишна бременност сте имали? Има ли някакъв начин, по който може да се намали риска - хранене, спортуване, витамини? Моята проследяваща лекарка каза само да включа повече протеин в храненето, но не каза да избягвам някакви храни. Всичко, което чета за прееклампсия ми звучи много страшно и докато получа резултата ще се побъркам 😔

Общи условия

Активация на акаунт