Термин Септември 2023

• 60 650
  • 729
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте, събрала съм си въпросите..

1) гърдите не ме болят от началото почти.. обаче тези зърна, така сърбят...не се трае, какво да ги правя?
2) не мога да спя нито на ляво - нито на дясно.. и на двете страни сякаш притискам плода, почва една болка и само по - гръб съм добре... Корем още нямам ( само моите си сланинки)
3) кожата ми е много, много суха.. намали повръщането, но то още си е там... 😄 кажете с какво да се мажа за сухата кожа..

Блогодаря 😄❤

привет, привет за зърната нямам опит и не мога да ти помогна, някоя друга мама, ако може да се включи по тази тема. Относно спането, пробвай с възглавниците за браменни, които има аз при предходната бременност, така успявах да спя наляво и надясно, за момента все още се опитвам да съм без нея. За сухата кожа трябва да видш какво ще ти помага на теб лично, аз използвам витамин Ц, серум и крем на Saff за лицето и съм доволна, а за тялото олио на Икаров и нормален лосион за тяло за сега нещата изглеждат добре в 13та седмица.

Аз се мажа с олиото на Мустела, имам лосион и олио на Биобаза. За сега съм тествала лосиона и съм доволна. За зърната не знам какво да препоръчам, болките в гърдите са нормални и мен ме наболяват от време на време. АГ ми каза, че си е в реда на нещата. Сега съм в 14г.с. и си имам проблеми със съня още от 5г.с. Хич не мога да спа нормално, нямам проблем с позите, просто съня ми е страшно неспокоен. Събуждам се по никое време свежа като краставичка.

# 451
Здравейте и от мен! 👶На 26г съм от гр. Бургас. Изчаках нетърпеливо да мине БХС и ФМ преди да се включа в групата.
Проследявам се при Др Мануелян, като тя не изражда и в момента събирам мнения за Окръжна и Дева Мария.
   На всички прегледи установяваха, че бебето върви с 5-6 дни напред, така че изместихме термина към средата на септември. Въпреки, че ни казаха, че няма смисъл, мислим да пускаме пренатален тест следващата седмица, може би Vision. Simple Smile
 Симптомите ми отшумяват с всеки ден, като най-досадния ми беше постоянния глад 😃 Имаше 2-3 седмици, в които хапвах и след точно 15 минути бях супер гладна отново, с куркащ корем 😂 Сега вече не е така, само започвам да ставам емоционална и ми се насълзяват очите от всяко супер мило нещо ☺️😃
Доволна ли сте от Мануелян? Аз съм от Сливен и първата фатална я правих тук, но се замислям за втората дали да е тук. Обяснява ли и като цяло как преминава прегледа при нея? Много ли се чака за да си запишеш час?

# 452
stormageddon мисли положително. Всичко ще бъде наред. Вече има много модерна медицина и добри лекари. Според мен вярвай, че всичко ще е наред с теб и бебче и ще бъде и занапред.
Това до колкото ми обясниха на ранния скрининг е високо кръвно по време на бременност,което е доста опасно състояние за майката и бебето. Знам, че вода с лимон много помага за поддържане на нормално кръвно.
spring_queen и мен доста ме сърбяха зърната, но аз до скоро кърмех малкия. И аз съм така със спането само по гръб ми е добре, а с предишната бременност все настрани спях. Като цяло ми е неспокоен съня. Къде заради малкия, къде от мисли. Направо не мога да спра да мисля, как ще се оправям. Имаме две баби, но и двете са на възраст и докато бебе 1 не стана на 2 годинки, са го гледали много малко да не кажа хич. Това с яслите и градините за по големите, незнам нашия не може да изкара и 5 дни и довлече поредния вирус, сополи, кашлици. За сега минава леко. От септември до сега е ходил сумарно месец. Та с новородено и батко на градинка не ми се мисли.

# 453
Тези от вас които вече минаха БХС какво смятате за резултатите?  Следят ми бременността в държавните болница и аз отделно си ходя на частно, понеже имам застраховка ( в Португалия живеем).
В държавната ми излезе риск за Т21 1 на 8498 ,а в частната 1 на 3259. Ехографите са правени в една и съща седмица, а кръвните с 10 дни разлика, но р сроковете.
ММ държи да правим генетични, но и на двете места където ме следят ми казват, че резултатите са чудесни и няма смисъл. Раздвоена съм защото с дъщеря ми преди 6 години имах 1 на 3108 и изобщо не го мислех и си имаме прекрасно здраво детенце.

# 454
здравейте от мен отново, идвам с терзание и търся личен опит от някого ..
след БХС резултатът ми за прееклампсия е леко завишен и още на прегледът се установи, че кръвопотокът отляво е леко сгъстен (мисля, че това бяха думите на доктора), проследяващият ме лекар ми предписа Аспирин протект (100 мг) по една таблетка през ден. Изчетох доста по темата, тъй като съм чувала и чела преди, че не е окей да се пие аспирин по време на бременност - имам доста голямо доверие на лекаря си, видях че и други имена в АГ сектора защитават контролирания прием на аспирин протект срещу прееклампсия и за разреждане на кръвта, но искам да се допитам и до вас дали има някоя, която пие, пила е с предходна бременност или има позната, която е приемала аспирин протект по време на бремеността си. Благодаря ви предварително!

Последна редакция: сб, 18 мар 2023, 14:23 от ayav

# 455
  • Варна
след БХС резултатът ми за прееклампсия е леко завишен и още на прегледът се установи, че кръвопотокът отляво е леко сгъстен (мисля, че това бяха думите на доктора), проследяващият ме лекар ми предписа Аспирин протект (100 мг) по една таблетка през ден. Изчетох доста по темата, тъй като съм чувала и чела преди, че не е окей да се пие аспирин по време на бременност - имам доста голямо доверие на лекаря си, видях че и други имена в АГ сектора защитават контролирания прием на аспирин протект срещу прееклампсия и за разреждане на кръвта, но искам да се допитам и до вас дали има някоя, която пие, пила е с предходна бременност или има позната, която е приемала аспирин протект по време на бремеността си. Благодаря ви предварително!

Точно така се процедира в този случай. Какво очаквате по-точно да чуете тук? Никоя жена няма да ви каже "да, усещам че кръвта е по-рядка след аспирина" 😀

# 456
Здравейте!
И аз днес бях на преглед и се оказа, че има същия проблем. Лекарката предполага, че с първите ми 2 бременности се е получило същото нещо и това е вероятната причина да родя по - рано и деца с ниско тегло.
Изписа ми Акард 150 мг и междувременно ми назначи скрининг за прееклампсия и разни други изследвания.
Според нея в повечето случаи приемът на аспирин е достатъчен, за да се подсигури добро кръвоснабдяване.

# 457
На мен с предната бременност ми изписаха акард, след това Натаспин. При мен заради завишена  Ana, която рефлектира на сърцето уж. Нямах проблеми с кръвотока и тогава и сега без аспирин. Дори лекарката настояваше за инжекции  с фракси. Разминах се, че е доста гадно.
Някои с породени да се е възползвал от прекъсване на майчинството и излизане в болничен?

# 458
Аз миналата бременност (2021) бях на Акард и Клексан. С тромбофилия съм и тромбоза през 2019 в 26г.с. Не съм усетила някаква разлика.

За породените - борд и двойна количка купих и не ги ползвах повече от 1-2пъти. Разликата в годините на децата е 1г и 6м. До момента ползваме само количката (Муци Евро) като баткото, който вече е на 3 и половина се вози на задната ос. Удобно и бързо е, колко би могло да е с породени Joy

За БХС, с първото ми дете риска за Даун беше 280, с второто 88. Статистиката е ... наука, която не уважавам много. Според Сигридов, по-висок е рискът за Даун при пациенти до 34г., а защо така силно се влияят резултатите от възрастта не помня какво ми обясни. Но опитен лекар след като излязат хормоните може да установи действителния риск. И с първото и с второто не съм правила пренатален тест, тъй като следящите ме лекари бяха категорични, че резултатите от кръвните изследвания са напълно достатъчни. За прееклампсия нямам никакви наблюдения.

# 459
Здравейте мамита 🥰
Минавам да се похваля, днес бяхме на док.
Вече е сигурно, че ще имаме момче 💙
По ехограф съм 15 гс., по календар 16 гс., и аз не мога да ги разбера вече в коя съм, но всичко е наред при нас.
Разбрахте ли пола на вашите бебоци и в коя седмица се случи това?

# 460
Satisfied
Здравейте мамита 🥰
По ехограф съм 15 гс., по календар 16 гс., и аз не мога да ги разбера вече в коя съм, но всичко е наред при нас.

и аз се включвам с един мъж, при нас го видяха в 12та седмица Blush

# 461
Satisfied
Здравейте мамита 🥰

и аз се включвам с един мъж, при нас го видяха в 12та седмица Blush

Здравейте, аз пък съм напред по ехограф с 5 дни ,иначе съм в 13г.с
Мина БХС с “отлични резултати” по думите на доктора. На  феталната не се видя пола, срамежливо е още… но огледахме плода и всичко е наред .
Интересно ми е за пола , но това не е най -важното което искам да знам. Важното е доктора да каже : всичко е наред !!!

# 462
И аз мога да се отчета с добри новини от прегледа вчера. Всичко е наред за момента, расте си, има си хубав пулс и не ми създава главоболия и притеснения за момента. Даже май съм наваксала и вече плода си отговаря на седмицата, че заради късната овулация все го отчиташе малко по-малко спрямо ПРМ. Оказа се и че съм със задна плацента и вече нетърпеливо си чакам новия преглед след цели 3 седмици.

Остана неясно за мен само:
1. Записахте ли са на ЖК при АГ, който работи с НЗОК? Моята АГ си работи на частно и съответно си плащам чинно всеки преглед и не ми е разяснявано нищо по въпроса.
2. При мен са минали над 6 месеца от последната цитонамазка и затова АГ иска да ми вземе цитонамазка и микробиология при следващия преглед, в 16г.с., при вас нещо коментирали ли сте по въпроса за цитономазка/МБ?

# 463
Аз се записах на ЖК в 13 седмица. Феталната и БХС би бяха напълно безплатни, както и всички други изследвания. Пуснаха ми и микробиология.
Ще комбинирам прегледите да са на 2 седмици - тъй като съм с тромбофилия и искам да следим кръвопотока по - често.

Тази сутрин ми се стори, че усещам нещо.. 😄 прилича на газове, но аз не съм усещала точно това чувство. Вие имате ли такива усещания? Може и да си въобразявам.. не е изключено 😄

# 464
И аз избирам доктори, които работят по ЗК за проследяване. Така поне за изследванията не се притеснявам. Те пускат каквото, когато се прецени безплатно. Иначе прегледите си се заплащат, има само 2 безплатни. С първата бременност бяха луди пари, докато не се запиша по ЗК в 17г.с. то само добавките тогава ми бяха по 500лв.  на месец. Сега съм доста по скромна хаха. В 14г.с. съм и вече имам корем. Много ми се яде постоянно, след като вече не ми се и гади. Дали ще се успокой  този период...

Общи условия

Активация на акаунт