Фотоепилатори – въпроси и отговори – № 5

• 63 163
  • 791
  •   1
Отговори
# 180
На мен нищо не ми никне по 2.Бръсна се откакто ползвам фотоепилатор.Значи…10г близо

# 181
Андонова, никой не се кара Hug
Сега, аз наистина от години си махам мъха от цялото лице и не съм видяла някаква промяна. При все, че тялото ми мина четири бременности, два спонтанни аборта, две раждания + кисти на яйчниците. На едно-две места съм виждала на краката такива двойни косъмчета. Сестра ми, която е на 16 е едно към едно с мен. Много бяла с тъмно и гъсто окосмяване.
ДХЗ, мъжа ми пък беше мераклия да го третирам с фотоепилатора, но може само мишници, да е мислил преди да се беше татуирал от брадичката до глезените Joy

# 182
При махане с епилатор или кола, никой не може да ме убеди че всичко пониква с еднаква скорост после... и тия хора реално никога не си виждат всичките косми наведнъж освен ако не спрат да се скубят. И си въобразяват че са им по-малко. Айде, тук-там може някой фоликул толкова да се е увредил при дръпването че да загине, ама предимно си растат пак след време.
При обръсване са само до кожата отрязани и де що има косъм се показва веднага и се почват приказките как растяли по-бързо, по-много, че и по-дебели. Де да ставаше така... щях да си обръсна главата, даже два пъти за по-сигурно Grinning
От както съм започнала да махам какъвто и да е косъм, основно съм бръснала, кожата ми не понася скубане. Не са ми станали повече, а това беше преди доооста годинки.
Пък жените си мислех че не си бръснат лицата защото нямат бради, а не че нямат щото не си ги бръснат... егати, цял живот в заблуда съм живяла явно.
За лицето на много места срещам и твърдения че точно след отскубване ставали по 2-3 от луковица. И това ми е трудно да си го обясня, но явно има хора с такъв опит щом го казват.

# 183
  • Amsterdam
Ами, то всъщност е много лесно и просто да се види разликата м/у бръснене и кола. Примерно майка ми от 20-годишна ходи на кола на цялото тяло - и 2 месеца да ги остави пак ще има 10 фини косъма на кръст. А някакви нейни приятелки, дето се бръснат, разправят, че всеки ден си минават цялото тялото (особено лятото). И на плажа ясно може да се каже коя жена се бръсне и коя не. Аз също съм наблюдавала феномена, за когото дамата по-нагоре писа, от едно място да излизат по няколко ствола на косъма. И това също се случва при колата, не е само при бръснене. Просто при колата косъмът изтънява, докато при бръсначката времето на растежа се ускорява, което създава излишен дискомфорт. По-добре по-фини косми на по-рядко. Колата също има благоприятен екефт върху кожата. Като минус бих изтъкнала, че най-вече (по наблюдения в/у себе си) от колата се образуват подкожни косми.

# 184
Как се ускорява тоя растеж че пак не ми стана ясно? Хората луди пари дават за добавки за такова нещо и се тръшкат...
А това да сравняваш различни човеци на единия и на другия космите какви са ми е странно. Има ли откъде да знаеш на кого какви са щели да бъдат ако е избрал друг метод за обезкосмяване? И аз имам приятелки дето ходят всеки месец на кола от много години и си имат косми в изобилие все още. И какво? Не си правя извода че и моите са щели да са много ако съм правила като тях, нали?

# 185
  • Amsterdam
Всички изводи, които правя, ги правя по себе си, г-жо. Все пак, вярвате или не, и аз съм имала минимален досег със самобръсначката и като човек, ползвал кола години наред, знам, че с колата косми ще ми пораснат след минимум 12-13 дни (и то още едва наболи под епидермиса), докато със самобръсначката - растат за 3-4-5 дни макс. Може би при Вас не е така, при мен е, обаче, и повечето хора, които познавам, именно с този мотив избягват резача хаха

# 186
Е аз как да знам че са от вас, като бяха намесени майка ви, че нейните приятелки, че техните косми... казвайте ги тия неща, пък вземете и решение кой кой е преди да плашите хората какви ужасни косми ще ги сполетят ако се бръснат.
Ускорявал се растежът... ами не, не се ускорява, просто си растат първо някое време и тогава се показват над кожата, понеже е махната и частта под нея. Това не значи че скоростта е различна, само мястото. А и като гледам реклами на епилатори и кола маски как обещават уж по 3-4 седмици гладка кожа, вашите 12-13 дни и аз мога да кажа че са прекалено бърз растеж по мои виждания и за себе си ще съм права.
Мотиви всеки си има, пък вероятно и не сме съвсем еднакви, ама няма нужда някой да плаши другите как нещо дето не засяга корена на косъма, ще направи така че да пораснат повече, че и по-бързо да растат.
А пък в тема за фотоепилация съвсем... да дойде някой да каже дали на място където правят професионална фото или лазерна епилация не са поискали да е бръсната зоната а не скубана за да си свършат работата. То само това трябва да е достатъчно по принцип.

# 187
Защото едното е отскубване от корена, другото отрязване. Ама няма как да ти се измени структурата на косъма Joy Едно време нали затова са бръснели момичетата гола глава, уж да им се сгъсти касата, ама нъцки Joy

# 188
  • Amsterdam
Дори нямам нерви да Ви изчета философския пост, извинете хаха Като ще сеем на дъното просо - разгледайте анатомията на косъма (аз съм я учила и в училище, и в уни) и сама си обяснете защо едното расте по-бързо, а другото по-бавно. Сори, ама много ми е чуждо това вечно философстване у българан как и защо. Това е мнение, не се чувствайте ангажирана с него, както аз изобщо не се чувствам с Вашето Laughing Бръснете там и кот такоа ХАХАХА

# 189
Космите не растат по едно и също време.Хайде някои да прочетат какъв е цикъла на създаване, съзряване и смърт на косъма.Те си имат фази и цикли, и никой метод на епилация няма да ги наруши, освен чрез разрушаване на луковицата, което правят фото и лазер епилацията.
А по природа има хора/жени с малко косми, с нормално количество и с много.Методът на епилиране не ги определя, а генът и хормоналните дадености на тялото.Нормално е ако с кола маска са махнати, да им трябва време да се създаде нов зародиш, да се развие и порасне косъм, което отнема няколко дни, а един просто скъсен  косъм да е набол на следващия.
Логиката е ясна.
Сега да се върнем на темата за фотоепилаторите, като призовавам собствениците на такива да си четат упътванията първо, където има съвети за обезкосмяване.
( като ходех на профи IPL процедури, небезизвестна дерматоложка каза, че само и единствено бръснене ще правя през целия курс  и ако съм ги махала с кола, ще трябва да чакам 2-3 седмици преди да започна, защото няма косъм, по който да мине светлината , за да разруши луковицата).

Сори нот сори, ама хайде малко да спрем да обясняваме за смотаните българи!Има чужбински форуми, където да блеснете с интелект, след като тук нивото Ви е ниско

Последна редакция: вт, 04 апр 2023, 18:15 от ДХ3

# 190
ДХЗ, ти правиш ли фото на горна устна? Как се съчетава с ретинола?
Don’t, и в тази и в темата за ретинола обясняваш колко са прости и неуки българите. Какво търсиш в бг мама? Имате форуми и там където си, пръскай просветление там Blush

# 191
Правя, като спирам ретиноидите няколко дни преди това.Гледам да са три дни.

# 192
Другата зима ще почна и там. Сега нацъкам половин крак и тичам да давам биба Joy

# 193
А, сега разбирам къде е проблемът, аз в университета такива неща не съм учила та каквото от училище - такова. Прост инженер съм, какво да правя...  все си мислех че поне ускоряване знам какво е, съответно и кое се вика по-бързо и по-бавно. Независимо дали за косми или за друго, скоростта си е скорост все пак.

# 194
  • там, където ми харесва
Аз като не съм си бръснала краката никога даже и лично впечатление не мога да дам, само съм ги епилирала , махала съм ги с кола маска и депелтоар няколко пъти.

Общи условия

Активация на акаунт