Фотоепилатори – въпроси и отговори – № 5

• 63 191
  • 791
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте! Наскоро купихме фотоепилатор за дъщеря ми, на 18 години е. Засега "святка" краката и подмишниците. Иска да третира и лицето /има малко косъмчета над горната устна/ и ръцете. Тънички и фини са й косъмчетата по ръцете и засега я спирам, защото трябва да ги обръсне и ако няма ефект ще е неприятна ситуация /да не станат по-дебели след бръсненето/. Въпросът ми към Вас е като по-опитни - по какъв щадящ начин да третира преди фотоепилацията космите по ръцете и лицето? Дали е по-добре да отиде в салон за професионална фото- или лазерна епилация?

# 166
Нищо няма да стане ако обръсне ръцете.На профи процедурите пак ще трябва да бръсне.
Това с бръсненето е мит и няма никаква научна обосновка.Космите се променят от хормоните( ген, заложеност), не виждам как ще ги промени механично третиране далеч
от корен.

# 167
Нищо няма да стане ако обръсне ръцете.На профи процедурите пак ще трябва да бръсне.
Това с бръсненето е мит и няма никаква научна обосновка.Космите се променят от хормоните( ген, заложеност), не виждам как ще ги промени механично третиране далеч
от корен.

От личен опит е притеснението ми, аз години наред бръсна подмишниците и понякога на краката и са дебели, твърди. Като мина с епилатора са съвсем различни.
Ако се премахнат с кола-маска след колко време е препоръчително да се фотоепилират?

# 168
Бръсненето прави космите твърди и плътни като мъжка брада. Но точно това е целта преди фотоепилация, защото тя ликвидира най-успешно такива косми.
Аз съм от първите, които я приложиха след навлизането на тази апаратура в BG салоните. След повече от 10 г. имам по-малко от 5% окосмяване. Чакам да ми пристигне домашно уредче и вече само поддържащи процедури.

# 169
Стига, момичета.Беъсненето не прави нищо на космите, просто ги прерязва през най-дебелата им част и докато паднат от кожата, стоят визуално по-груби от другите, които са поникнали с тънък връх от луковицата, докато и той не бъде прерязан.
Какво значи цял живот бръснах…Почнали сме на 15-16г да ги бръснем и махаме.Просто не знаете, че ви се е променило окосмяването с времето.Нали това написах- с годините хормоналния фон се променя, съответно и окосмяването.На мен ми растат косми на брадата последните години- не съм я бръснала и досега не съм имала, но съм на 46 близо и хормоните ми имат мнение, че
трябва да съм с брада.
Аз не си ги бръснех цял живот и ставаха все повече и повече.Ходих на ендокринолог.Човекът ми обясни защо и как се променя окосмяването.Никакво
механично третиране няма да промени структурата на луковицата, че да произведе тя различен косъм.

# 170
  • Amsterdam
beauty_magnolia, аз бих посъветвала дъщеря Ви, ако наистина има проблем с горната устна, да отиде на професионален салон. Друга опция е да си вземе от тези малки лентички за лице и да си махне каквото има, и след 2 дни (или когато кожата е спокойна) да мине с епилатора. При мен проблемът е, че от колата лицето и сгъвките на ръцете ми се възпаляват. Но аз съм много бяла и с чувствителна кожа. Слава богу нямам нужда да минавам лицето често. Фотоепилаторът си действа и на по-тънички косъмчета, разбира се, не е като при по-твърдите и тъмните, но с постоянство нещата се случват.
Никакво бръснене! Това е позволено само на места, където има лимфни възли (подмишници, интим) и могат да се възпалят (както се случваше при мен с подмишниците от колата). Особено самобръсначка по лицето - не, не и НЕ. Ръцете може да ги мине със самобръсначка преди фотоепилатора. Аз моите ги минавам с кола и може би затова виждам най-малко резултат от фотоепилирането там. Трябва да започна да ги бръсна и да проверя дали ще има по-голям ефект.

# 171
И по пътя на каква логика на лицето ще тръгнат косми след бръснене, а на ръцете не?
Аз в салон не бих си правила лазери и фото, но това в друг въпрос.Само в клиника дерматологична.Да не говорим, че в пубертета може да няма и никакъв вфект заради хормоните!Та…пак опряхме до хормони Simple Smile)))

# 172
  • Amsterdam
По пътя на логиката, че на лицето кожата е много по-чувствителна и че жените не си бръснат лицата. Вие, като искате, се бръснете, но не давайте подобни крайни съвети, особено за деца. Професионален "салон" или "клиника" - няма значение. Щом са професионални, означава, че са минали по същата правна пътека, за да ги оторизират в определена дейност.

# 173
Аз съвети не давам, а си разсъждавам логично.И ми е много ясно какви са уредите в салони и клиники.Защото съм чела и изпитала на собствен гръб.
А че жените не си бръснат лицата, че да нямат бради…е какво да кажа Simple Smile))

# 174
Началото на юни ще ми е осмата процедура. После като преустановите употребата лятото не се ли възобновява растежа? Сега след трета процедура по крака и мишници почти нищо не е оставало. На интим имам голи петна вече.
Don’t, няма нужда да влизаш с бутонките. И да, махам си мъха от цялото лице от години насам. Не, не ми е пораснала брада. Ще порасне, ако ми се вдигне тестостеронът, ама тогава и на гърба ще ми излязат най-вероятно. Същото като при мъжете, не случайно страдат от гинекомастия. Нищо общо няма дали ги бръснеш или не, митове и легенди….

# 175
Петровче, на мен не ми се възобновява.Ти може да не спираш ако лятото няма да си постоянно на слънце( да речем мишници, интим, корем и тн.)
Но есента аз възобновявах пак през 2 седмици за 6-8 процедури.Това три години.Косми няма върнали се.От поне 2 не съм се светкала, а трябва.Но забравям.

# 176
Мега много подкрепям don't!!
Аз лично съм с тъмен косъм, а и генетично съм предразположена към по-обилно окосмяване, което си го имам и него като бонус.
Ами хора, има огромна разлика между бръснене и епилация.
Епилирам си цялото тяло (с изключение на лицето в областта от ушите до устата) и не мога да кажа, че когато съм бръснала същите тези косми, тяхното поведение е било същото като при епилирането.
Бръсненето ми прави растежа на космите много по-бърз, прави ги адски по-твърди, а и от една поричка/луковица на косъм (или както се казва там) започват да никнат по 2-3 косъма.
Айде кажете ми, че тези красиви ефекти не ми ги е докарвало бръсненето, при положение, че с кола маската тези неща се оправят?!
В моята ситуация да си обръсна лицето, за да започна да го третирам косъмчета с фотоепилатор или с лазер е пълна глупост, тъй като е напълно възможно съответния метод да НЕ подейства.
Примери за това може да прочетете в ФБ групите от типа на без(Опасна) красота, където доста жени (с изградени хормонални проблеми) се виждат в чудо след серия от лазерни процедури, които не дават ефект при тях.

# 177
ДХЗ, мисля да си планирам процедурите лятото и просто да спирам по-рано преди плаж. Така или иначе се поливам със слънцезащита Joy интим ще святкам със сигурност, защото ми е много чувствителна кожата и какъвто и друг метод да използвам ставам на рани.
Андонова, има разлика само в това как се държи косъма. Всичко е генетично заложено и зависи от хормоналния фон. При бръсненето, както ДХЗ писа, се отрязва косъма в най-дебелата му част и под ъгъл, затова и се усещат по-плътни е дебели. При епилация или кола маска се отстранява корена на косъма и съответно се показва по-тъничката част после. Единственият вариант да се появи повече окосмение е при повишаване на тестостерона, което съпроводено и с други неприятни неща. Затова и с напредване на възрастта, когато се понижават количествата на хормоните, при много възрастни жени започват да опадат сами.

# 178
Или да се появяват, както при мен.😂Всички хормони са ми ок, но съотношението между тях играе роля плюс ген.
Вижте сега, няма да обръщаме на спор, кой както иска да си ги маха.Жалко само за мъжа ми, който упорито си бръсне главата и не само, че не изникват по 2-3 косъма от фоликул, а падат все повече и повече.Не че нещо, ама хормони.😜

# 179
Добре, оправихме явно факта защо се усещат по-груби.
Нека тогава да намерим обяснение защо започват да никнат по 2-3 от една пора/луковица (и да не намесваме хормони в моя случай, понеже ги следя)?
Държа коментарите ми да не се третират като караница.
Просто показвам, че го има и обратния случай и бръсненето на лицето при жени е нож с две остриета, заради което призовавам да не се третира като супер безобидно.

Общи условия

Активация на акаунт