Фотоепилатори – въпроси и отговори – № 5

• 65 645
  • 791
  •   1
Отговори
# 675
Какво пише в упътването на уреда за излагане на слънце?

# 676
Зависи и колко тен хващаш, че ако потъмняваш съществено ще трябва да намалиш и степента, ако изобщо тенът позволява третиране без да се опариш или направо изгориш.
Аз съм като сирене и почти не хващам, но като знам някои мои приятелки брюнетки при какъв тен се считат за бледи и как хващат само докато ги види слънцето... да кажа де, имай си го предвид.

# 677
Какво пише в упътването на уреда за излагане на слънце?
Ами загубих го. Тоест прибрано е някъде и не се сещам къде. Филипс лумеа 1998.
Определено няма да ставам черна😆, едно-две посещения за съвсем лек матов ,,загар,,

# 678
# 679
А дали сте ползвали фотоепилатора за тийнове-момчета?Има окосмяване на гърба,по раменете и от миналото лято го тревожи.Замислям се да го осветкам,още не съм му споделила,но ще е мега доволен.(често на плажа седи с тениска и ми се иска да му съдействам)

# 680
  • варна
И аз се интересувам от каква възраст може за тиин момиче да св ползва ?Дъщеря ни е на 12 ,но вече си има окосмяване стабилно на всякъде .С кола маска я боли и започна да ги бръсне .В упътването пише над 18 ,което ми се вижда прекалено .За лазера знам че няма възрастови ограничения .

# 681
Ами то и тук никой не може да ви спре ако сте решили да започнете... но няма голям смисъл. За лазер чак за 12 годишна не знам биха ли се навили, но все някъде може и да ви вземат парите. При пубертет в разгара си вече е отделен въпрос на какъв резултат разчитате и колко би бил траен. И за фото, и за лазер се отнася това.

# 682
  • Mediterraneo
.За лазера знам че няма възрастови ограничения .

Чак пък да няма. В моето студио държат да са минали 2 години от първата менструация на девойката. Свързано е с наместването на хормоните. Иначе биха правили процедури без какъвто и да е успех.

# 683
  • Бургас
Здравейте! Мисля да си купя ето този фотоепилатор https://www.technopolis.bg/bg/Fotoepilatori/Fotoepilator-PHILIPS … RI921-00/p/834159, но съм с доста бенки. Мернах назад в темата, че мога да го ползвам върху тях, като ги покривам с бял молив. Какъв трябва да е този молив - обикновен молив за очи ли? Случвало ли ви се е да засегнете неволно бенка?

# 684
Здравейте!
Днес реших да си направя подарък. Избрах си модела PHILIPS LUMEA SC1998/00 (250000 импулса).
Смятам да го ползвам за ръце, крака, подмишници и интим.
Изчетох доста назад темите и все пак имам няколко въпроса:
1. След фотоепилацията бръснете ли се?
Не мога да си представя, че ще остана с косми 14 дена до следващата епилация, особено подмишниците и интима.
2. Кожата ми е бяла, космите навсякъде са черни с изключение на ръцете. Четох, че при руси косми фотоепилацията не е ефективна.
Съвсем ли няма да се повлияе според вас окосмяването на ръцете?
3. Може ли вместо да се бръсна, на ръцете да използвам депилатоарен крем преди епилацията.
Благодаря предварително за отговорите!

# 685
Няма проблем да бръснеш между процедурите.
Няма проблем и с депилатоара, то не е много по-различно от бръсненето. Само ако ти дразни кожата, може би да не е непосредствено преди да святкаш а да мине малко време да се успокои.
На ръцете се съмнявам да са ти чак руси космите, ако навсякъде другаде са черни, по-скоро да са по-тънки и светли. Може и да се повлияят, ако си има пигмент достатъчно в корена.

# 686
А дали сте ползвали фотоепилатора за тийнове-момчета?Има окосмяване на гърба,по раменете и от миналото лято го тревожи.Замислям се да го осветкам,още не съм му споделила,но ще е мега доволен.(често на плажа седи с тениска и ми се иска да му съдействам)

На фотоепилатора пише над 16год., но моят син е на 15 и половина вече и много иска да маха косъмчетата над пъпа и по гърдите, та почнахме тази зима. Честно казано ме е страх, но той ми наду главата да го минавам, че като ги бръсне и стават ужасно твърди. Не се бях замисляла за това, че при бушуващите им хормони може да няма очакваният ефект, но той твърди че растат по-бавно. Лятото ще спрем естествено, защото е вечно по басейните. Но по указанията на Филипс е за над 16год.

# 687
Lotus32,моят е на 16г.,допитах се до лл и все още го обмислям😉

# 688
Lotus32,моят е на 16г.,допитах се до лл и все още го обмислям😉

Какво каза ЛЛ за това? Не знам дали е над 16 заради хормоналните промени при децата и не дотам ефективните процедури или има друга опасност, но ние вече 3 процедури направихме.

# 689
Лл смята,че няма да окаже влияние върху хормоналното развитие,просто може да не е чак толкова ефективен резултатът, препоръча и консултация с дерматолог.Притесняваме областта,която иска да третира и честото бръснене и/или депилиране.Знам,че нито е първият,нито последният с много косми,но за мое успокоение ще го запиша и на дерматолог.

Общи условия

Активация на акаунт