Къде в Пловдив??? - 99

• 33 163
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
5% намаление е само от данък сгради. От таксата  смет няма намаление.

# 586
Веднъж плащаме данъка в Изипей- никога повече! Плащахме наведнъж за трима човека, не помня вече на колко места бяха насвяткали някаква такса от 2 лв, май с около 12 лв се оскъпяваше само от нея...🙄

# 587
Именно, същото се случи и миналата година - платих на родителите ми, както и моите, и на всяко имаше такса(нека де, всяка услуга струва пари)...файда от тези 5%, които обаче не фигурираха в разпечатката...И затова реших тази година да не бързам, а да попитам и други хора. Мисля, че ще отида директно в Данъчното да плащам, въпреки удобството на ИзиПей...

# 588
С ПИК от НАП може да платите директно през сайта на НАП, аз не разбирам съществуването на Изипей, освен за възрастни хора, които не ползват интернет.

# 589
Препоръчайте  ми,моля,ресторант с чуждестранна кухня?

# 590
  • Plovdiv
"Сомбреро"-мексиканска
Китайски ресторант "Герджика"-китайска
"Ла страда"-Италианска
"Японика"-японски (не съм го посещавала още)
"Антик"-турска
"Бразилия"-турска
"Елеа" и "Миконос"-гръцка

# 591
С ПИК от НАП може да платите директно през сайта на НАП, аз не разбирам съществуването на Изипей, освен за възрастни хора, които не ползват интернет.

И аз така. Сметки от години плащам през банкирането, данъци може онлайн, за жалост кучешкия не може и заради него ходя в общината.
Не разбирам от какъв зор хората висят по опашки, да им дадат един лист А4, че са си платили сметките, като същото нещо могат от телефона/компютъра да го направят. В днешно време няма човек без банкова сметка. Така няма и от банкомати да теглят често пари.

# 592
Изипей използвам за плащане на телефони, понякога за интернет/телевизия, веднъж пращах пари и за тези неща ми е много удобен. Аз си подреждам листовете с платените телефонни сметки в папка.😁
Но за плащане на данъци и други неща, уж "без допълнителни такси", да забравят за мен!😃 Последните няколко години не е имало опашки, когато сме си плащали данъка на място. Явно доста хора плащат онлайн.

# 593
  • Пловдив
Данъци се плащат и на касата в районното кметство. Не само в данъчното.
Начисляват си отстъпката и дават бележка 🙂

# 594
  • Пловдив
Аз плащам данъците през epay. Като ми излезе задължението някъде през февруари, си е с начислена отстъпка (проверявала съм си данните и в хартиеното съобщение). Мисля,че 5% е върху цялата сума,а не само върху данък сгради. Важи и за такса смет, и за данък МПС.
Взима ми 0.30лв за превод.
Иначе могат да се плащат и в районното кметство.

За чужди ресторанти  -има Ливански. Аз лично не съм сядала,но са ми го хвалили.

Някой питаше назад за рибния магазин на пазара до Гребната -взимаме калмари,уникални са. Оттам съм яла филе от ципура,бакаляро филе и ватос-бакаляро ми хареса най-много.

# 595
В общината ходя, не в данъчното. И то заради кучешкия данък. Иначе мога с ПИК на НАП, хартии не ми трябват.
Като си гледам бележките от вчера, отстъпката е на цялата сума, не само на данък сгради.

Долче, не знам към кой оператор си, но Виваком дават отстъпка от 1 лв., ако плащаш през приложението.
Аз се старая да избегна всички възможни такси, а също и да пестя време. В Изипей съм платила само веднъж, че ми трябваше номер на фактура, за регистрация в сайта на ВиК.

# 596
Благодаря на всички, които се включиха с информация Simple Smile

# 597
Дева, не съм към Вивател. А до Изипей така или иначе ходя често, защото е в Кауфланд (има и още няколко покрай които минавам). И ваучери към Грабо съм плащала там всъщност (и без това обикновено ми ги искат разпечатани).

# 598
  • Пловдив
Знаете ли къде мога да поръчам големи възглавници за дивани? Не малки декоративни,а от най-големите. Питах в няколко мебелни магазини,но казаха,че не правят отделно.

# 599
  • Пловдив
DeVa® И кучешкия данък може по банков път,  в сайта на Община Пловдив пише как.

Общи условия

Активация на акаунт