Къде в Пловдив??? - 99

• 33 233
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
  • Euskal Herria
Има абсолютно за всеки, не са само за абитуриенти и булки.

# 646
  • Майничка
Срещу Халите има магазин "Елизабет", според мен моделите им стават за целта.

# 647
Аз съм с по общирен въпрос, отскоро съм в Пловдив, още сама не знам много, но пролетта ще имам млади гости от чужбина за около седмица. Без кола сме, няма да можем да пътуваме извън Пловдив. Къде да ги водя цяла седмица, освен стандартното - тепета, капана, главната, джамията, стария град. Освен това би ми се искало и по-симпатично кафене/ресторант и някой бар/клуб без чалга в района на центъра.

# 648
  • Майничка
Има приятни пиано барове - "Синатра", "Гетсби", в "Мармалад" (и не само) има жива музика, караоке. В "Би боп", до градската градина също има участия на групи. Ако си падат по настолни игри, Кул Даун, под Лъки синема е приятно място, правят и куизове.
Ако не са българи, доста от по-младите чужденци се събират в "Баба Яга" и Ирландския пъб.
За през деня Гребната също е приятно място за разходки.
Зависи колко време и средства сте склонна да инвестирате и какви са интересите на гостите. Преди да дойдат, преглеждате "културния афиш" и си избирате. Ако две вечери сте уплътнили, обикновено третата ще са каталясали и ще почиват.😉

# 649
Много благодаря!

# 650
  • Пловдив
Здравейте мами от Пловдив. Тази година съм майка на абитуриент. Търся подходяща рокля или гащеризон. Може ли да ме насочите къде в Пловдив има магазин с голям избор на официални дрехи, подходящи за майката, ако може с адреси или имена на магазини, че не познавам добре града, ще идвам специално за това.
Дика, Стилна жена, Етере, Кензол.
Можете да погледнете какво предлагат в интернет и ако гоните тази визия да посетите магазините им.

# 651
  • под тепетата
Drama Llama, не пропускайте Голямата базилика. Аз бях много впечатлена.

# 652
  • Пловдив
Drama Llama, към всички изброени, добавям и Фарго в дома на техниката на Гладстоун.

https://lostinplovdiv.com/bg/places/%D0%BA%D0%BE%D0%BA%D1%82%D0% … D1%80%D0%B3%D0%BE

Много готино местенце 🙂

# 653
Къде да ги водя цяла седмица, освен стандартното
Ако гостите са ви по- млади, не пропускайте моловете. В последните години те се наложиха като атракция за туристите.
Ако гостите са ви по на възраст, може да посетите музеите. На мен любим ми е Природонаучният, но Етнографският определено най хваща окото.
Една разходка по бул. Марица юг също е много приятна при хубаво време. От Билата може да се стигне пеша чак до Гребната база и там да продължите по Дигата.

# 654
  • Пловдив
Дайте малко повече информация за гостите. От къде са, студенти ли са, някакви интереси. Във ФБ може да потърсите от онези групи, които провеждат туристически турове из града на няколко езика.
Освен топ забележителностите има още толкова прекрасни и интересни скрити места в Пловдив: графитите на Сахат тепе, Каскадата и каккусовите  поляни на Бунарджика, скалите и пътеките на Джамбаз тепе, иконостасите на църквити "Св. св. Константин и Елена" и "Св. Неделя", уличката на занаятите, галериите в Стария град... Попадала съм на изключително сладкодумен уредник в археологическия музей, не знам дали още работи там.
Най-добрите ресторанти по отношение на обслужването на супер центъра за мен са "Атлас" и "Хемингуей", но кухнята е европейска, не традиционна.

# 655
Дайте малко повече информация за гостите. От къде са, студенти ли са, някакви интереси.

Чужденци мъже, не говорят езика, на 30, които няма да тръгнат по музеи и църкви, повече от едно влизане в джамията да речем, защото не е от тяхната религия и е интересно да се види веднъж.
Освен бар, може и клуб - освен Паша не знам друг. Може и някакви преживявания за свободното време - картинг/боулинг, нещо друго по екстремно?

Благодаря на всички, записвам си всичко, ще го проверя сама преди да дойдат, имам още два месеца време Simple Smile))

# 656
  • Пловдив
"Атлас" не препоръчвам. По трифонзарезаново време, в салата на Божана, половината продукти със свещ да ги търсиш, не мо'ж ги намери. Сервитьорът и той не можа да ги намери. Донесоха нормални салати, извинения от управителя....нооо ме загубиха като клиент. "Хемингуей" е по-добре. Там може да се намери салата с традиционни продукти, както и основно, което да не бъде кюфте с лютеница. Ако няма да разглеждат забележителности, трудна работа една седмица да търсиш атракции......

# 657
  • Пловдив
Дайте малко повече информация за гостите. От къде са, студенти ли са, някакви интереси.

Чужденци мъже, не говорят езика, на 30, които няма да тръгнат по музеи и църкви, повече от едно влизане в джамията да речем, защото не е от тяхната религия и е интересно да се види веднъж.
Освен бар, може и клуб - освен Паша не знам друг. Може и някакви преживявания за свободното време - картинг/боулинг, нещо друго по екстремно?

Благодаря на всички, записвам си всичко, ще го проверя сама преди да дойдат, имам още два месеца време Simple Smile))
Картинг писта има до Лаута, а до нея и боулинг зала.

# 658
  • Пловдив

Аз бих ви препоръчала да отскочите с влак до Асеновград, Хисаря или дори Велинград.
Знам че реално пътя до Велинград не е малко но с теснолинейката от Септември си заслужава, а винаги може да останете и да нощувате една нощ.

# 659
  • Пловдив Белащица
Здравейте,
Къде читаво и на сносни цени рамкират картини? Дъщеря ми учи в НХГ и на някои места ползват отстъпки, но сега те първа започваме да рамкираме за изложби и цените са ...

Общи условия

Активация на акаунт