АВГУСТинчето се смее с весел глас - Коледа дойде при нас!

• 9 443
  • 294
  •   1
Отговори
# 15
  • софия
gecumka,умрем да ме черпат,муцка  smile3508!Едно голямо благодарско за почерпката  Hug!
Я ми кажете,само аз ли гледам като бавноразвиваща се  Rolling Eyes тези схеми,за захранването.Чета,препрочитам и пак нищо не ми остава в главата,а там е празно има място  hahaha hahaha hahaha.Не сериозно,нещо всичко ми е вятър и мъгла-какви кубчета,какви чудеса  ooooh!.На мен явно ми трябва схема в която ясничко да ми е обяснено,тази каша в шишето при ам-а ли я разтварям или се дава с лъжичка,и как тези пюрета се дават същото с млякото  newsm78....Помогнете на стюпид приятелчето си  Praynig!

# 16
Здравейте, майчета!

Бубче, поздравления за хубавото оформление на темичката ни!!!

По въпроса със захранването видях, че доста сте изписали и различни схеми сте пуснали. Аз все още не съм наясно с цялата схема на захранване, но мисля да започна със зеленчуково пюре и от най-вероятно картофено след навършени 5 месеца и после постепенно да добавям и други зеленчуци. И мисля така да му изместя обедното хранене. А другите хранения кога ще измествам ще видя по-нататък. Иначе мисля да кърмя по-дълго, стига да имам кърма, разбира се.

Да се похвалим, че днес бяхме на консултация и моето момче вече е станало 7700гр и 65см (качил е 700гр и е пораснал 3 см). Много се радвам, че така добре наддава. Grinning

А сега и да ви се оплача. Докторката, при която бяхме до сега, замина за чужбина и днес на консултацията беше само сестрата. Трябваше да ни бият Пентаксима, НО се оказа че ваксината, която те ни поръчаха за нас, я дали на друга докторка за "нейно дете" и ние останахме без ваксина. Cry Направо побеснях като ми каза така сестрата. Можеха да ми кажат предния път да си я намеря аз или да ми се обадят по телефона да си я търся, ама не в последния момент ще ми кажат и така да те прецакат #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Сега ще търсим ваксината и дано да я намерим по аптеките.  Оплаках ви се, поне малко ми олекна Simple Smile
Иначе днес ходих и записах Ники при друга докторка (вече бях решила да я сменям), записах и нас с таткото при нея. Препоръчаха ми я и ми се видя много мила и внимателна.
Стискайте палци да намерим Пентаксима Praynig Ако някой скоро я е търсил ще се радвам да каже къде я има.
Благодаря ви предварително!
Лека вечер и се извинявам, че стана толкова дълго!

# 17
  • софия
Дидка,не знам в кой квартал си,но на Стамболйски до 10 поликлиника има една аптека-качваш се по едни стълбички,абе там който и да питаш за аптеката на виетнамеца я знае.Там винаги я има.Струва 62лв.Може би не ти обясних много,много,но това е караш по Стамболйски и на сфетофара на Разсадника от дясната страна се пада в локалното  Peace!

# 18
  • София
По въпроса за захранването-аз изчетох сумати и схеми и накрая взех листовката на Хип и си направих моя схема,съгласувана с докторката;започнах с 2 лъжички пюре от морков преди кърменето в 13ч,и увеличавах с по 2 лъжички на ден докато не стигнахме до цяло пюре.После дадох половин пюре от морков и картоф,а на следващия ден цяло.После дадох картоф и тиква и така постепенно включвах по един нов продукт от пюретата.Сега всички безместни зеленчукови пюрета за 4 месеца вече сме ги яли и имаме претенции от кои точно да яде и кои да плюем Mr. Green.Така постъпих и с плодовите,но тях ги давам преди кърменето в 16ч.Така и не съм заместила ядене,защото след пюрето Ина иска да си досуква и аз й давам.Като направи 5 месеца ще включа каша от ориз,която ще правя с кърма и само първите няколко дена ще я давам чиста,а после като стигне съответното количество ще правя каша с около 75-100мл кърма и ще прибавям половин плодово пюре.Тогава вече може и да заместим хранене,защото кашата е доста по-засищаща.Така,сега който иска да дава мнение Party
didka25,ако не успееш да намериш ваксината,пиши ми да видя дали аз ще успея да направя нещо Peace
И да знаете,че аз не пия много,ама пък ще ви изяждам салата hahaha Joy

# 19
  • София
Гледам, че коментирате захранването. Аз започнах направо с плодовите пюрета, като първия ден дадох 2 лъжички, втория - 6 и на третия ден направо половин бурканче от 125 грама. След това колкото изяде. Понякога цяло, понякога половин - не го насилвам.
Dreams , ако започнеш с плодово пюре, след като си го изяде се дава АМ, защото плодовото пюре НЕ замества хранене. След като започнеш да даваш зеленчуково на обяд, тогава ще заместиш млякото с пюрето и няма да даваш никакво АМ.
dani777k - най-добре е кашите и пюретата да се дават с лъжичка, за да свикне бебето да яде с лъжица. Иначе, ако приготвят пюретата вкъщи можеш да ги разреждаш с АМ, а относно кашите нашето педи каза, че е препоръчително кашата да се въведе към шестия месец, след като бебето вече е яло пюрета. Hug

# 20
dani777k благодаря ти за информацията! Аз живея в Дружба и първо ще проверим по аптеките тук и ако не я намерим, сигурно ще отидем и до там.
Бубче, благодаря ти, ще го имам предвид!!!
И аз мисля да захранвам по подобна схема като тебе, но след Нова година, като навърши Ники 5 месеца. И аз първо ще ги давам преди кърмене, а когато му дойде времето ще изместим и хранене.
До скоро Hug

# 21
  • Sofia
didka25, когато беше кризата за Пентаксим го купих от една аптека в Младост 4 (Кабив ми даде инфото). Ако не намериш ще се напъна да се сетя кой блок беше, а в краен случай ще звънна на Кабив.

17.00 отдавна мина, и черпя по една Маргарита, че ако знаете откога ми се е допила...като спра да кърмя, така ще се натаралянкам до безпаметност

# 22
Eliona приемам Маргаритата.Наздраве....... newsm24
 Дани777 Много са ви хубави снимките в албумчето. smile3503Как направи картичката със снимката на Найа?
 Ние днес поръчахме календари и календарчета за цялата рода..........и поръчахме 1 куп снимки.......,но не сме уведомявали таткото колко ще струват.... Money Money хихихихих
 Хайде до после,че отиваме да  breastfeeding

# 23
Eliona мерси за почерпката! Наздраве на всички пиещи мами! Пък от мен е това:

dani777k защо ми се струва, че живеем близо?  newsm78

# 24
Хайде и аз да се разпиша най-сетне,4е тези дни съм луднала и главата ми е изпушила.сао успявам да  хвърля един поглед в теми4ката и да ви 4ета отгоре-отгоре Rolling Eyes
Буб4е- благодаря за хубавата теми4ка  bouquet
Да се вклю4а ктао ве4е захранила Laughing( което съвсем не озна4ава супер знаеща),но поне избрах моята истина за захранването и си избрах подход. Та- ДАри яде плодови и зелен4укови пюрета и пие понякога сок.На плодовите пюрета е голям фен и дори педито ми забрани да давам пове4е от 50 гр. на веднъж.ТА- плодовите не заместват хранене- те се дават м/у храненията( както и сока).Аз оба4е й давам пюрето  в храненето заедно с кърмата( или преди или след него).по принцип ако  се цели отбиване се предлага първо новата храна и после се предлага гърда/АМ.За не запо4анх с 1,2 ,3 лъжи4ки.Просто ДАрия така нападна лъжи4ката ,4е... #Crazy( тези лъжи4ки се сещайте 4е не са реално пълни, защото не загребвам с връх, а и едва ли ще може да я хапна наведнъж).Запо4нах с пюре от ябълка( 6-7 лъжи4ки),после 10-15 и т.н. до като след няколко дни  й предложих 1/3 от пюрето  а сега си яде по половинка на едно хранене.ОТ 1 седмица давам зелен4уково пюре на обед( следобед  и преди обед си остава плодовото или сок)..Запо4нах със сварено картоф4е , смесено с малко кърма.( така се разрежда доста, така 4е внимавайте).3 дни давах картоф, после готово пюре- морков и картоф( ДАри е опитвала морков на сок ,макар и в малки коли4ества).Взех на Хип( всъщност пове4ето пюрета,които ядем са на хип,но и други сме яли с успех Peace).Това е първото пюре ,което определено мога да кажа 4е яде с нежелание.  SickОт 2 дни й давам тиква и ябълка( което се брои за плодово) ,за да въведа тиквата и  утре да й дам тиква и картоф( което е зелен4уково и с него мога да опитвам да заместя хранене).Каши още не съм давала( и май няма да давам скоро, тъй като напомпвали" а тя и без друго е доста шишкава Blush.
АМи - това е нашето захранване  накратко.Доста из4етох, доста се 4удих, но - наистина етенцето води. PeaceНяма страшно. За мен най-важното е да не се ска4а от една схема към друга.Просто изберете една и я следвайте.
Исках и друго да пиша,но.... newsm78забравих какво EmbarassedКато се сетя ще пиша. Чао за сега от нас Hug

# 25
  • София
Здравейте, дами!   bouquet
Честита нова тема! Бубче, чудесна си!  Heart Eyes
Толкова много сте изписали, че забравих какво съм чела Crazy
Дидка25, това с ваксината направо ме уби! Що за нахалство?  #Crazy Дано да я намерите лесно.
За срещата какво решихте? Видях, че сте гласували, аз май няма да мога на 21ви - тогава сме на консултация, бях забравила ooooh! Ако се организирате за тогава - приятно изкарване! И да се снимате с бебчетата! Пък дано и след НГ се видим.  Heart Eyes
Относно захранването - и аз се чудя с какво, кога и как да започна. Но май ще е от скоро, сигурно от 5м, защото Ивчо за втори път прави номера да не ака по 2 дни, а не искам да му давам л-во или с термометър. Та като почна и пюрета, май ще е по-лесно поне това.
Дани777к, и на мен не ми е ясно това с кубчетата.  newsm78
Абе, не ми се мисли направо... Някои мами около мен, с по-големи бебенца около 1м от нас, правят безумни захранвания, от месец и нещо дават месно пюре, а сега - кисело мляко, което май не е в реда на нещата, но на бебето пък нищо му няма. Сестра ми също е хранена с кисело мляко, защото не е искала да суче, пък е по-добре по отношение на алергии от мен, която съм само кърмена  Crazy
Иначе ние до скоро бяхме с Авент1, аз както и друг път казвам, съм мама-садистка Mr. Green, и понеже Ивчо много бързо яде, реших до последно да е с най-малкия размер. И като напоследък вече упорито се дърпаше и ревеше, реших да взема с по-широка дупка. А пък от Чико ако яде - повръща много след това, не знам каква е логиката, но го забелязах.
Пак прекалих Embarassed Сори!   bouquet До писане!

# 26
Здравейте и от мен!
От вчера не мога да  изчета какво сте писали събота и неделя,а и днес сте много активни. Моя мъник не ме оставя дълго пред компютъра, а и имам още да чета за изпит.
Като чета на пресекулки и забравих кой какъв въпрос беше задал,така че ще ме извините че няма да отговарям по именно.
Относно цикъла - за сега още не ми е дошъл. Имах едно оскъдно кървене,точно след като ми спряха лохиите, но след това нищо.
За захранването- аз давам плодово пюре и ще почвам и зеленчуковото скоро. Тони приема пюрето много добре, а също така пие и сокчета / ябълка,морков,круша,а от скоро и мандарина/.
За обличането- слагам боди, ританка, гащеризонче,елече и отгоре космонавт и шапка.В количката го завивам с вълнена пелена и слагам чувалчето на количката. Детето се чувства много добре по този начин.
Ох спирам че вече иска внимание.
Лека вечер на всички.
Нори стискам палци за изпита. Аз съм в петък. Wink

# 27
А добър ден! Дал ви Бог добро! и тн.
Не съм писала от миналата тема, ма много кофти тук нета, крадоха сучове, трафове, кабели...
Както и да е , вече имам нет, опитах се да прочета миналата тема, не успях , така че шЪ вЪ замолЪ да мЪ извините, но не съм в час с писанията.
Бубче, колежке, драга, ма много си добра. Блавос!!!! Блу, и на теб браво за миналата тема Simple Smile (сори , че не можах да помогна за снимките  Confused Confused)

Сега ще ида да тресна една биричка, наздраве! Видях че се заформя групата на алкохолизираните мами, Пиперче, Дани, моля да ме запишете в членската маса Simple Smile

# 28
Само да се разпишем и после ще ви четем!
То ние докато се наканим и тя дошла новата тема Simple Smile

# 29
Момичета, татито намери Пентаксима и то на доста добра цена 52.70 лв. Simple Smile Утре ще я купим и ще я сложим на детето. Много ви благодаря за информацията.
Лека вечер на всички и до писане!

Общи условия

Активация на акаунт